Kärcher als werkgever

Waarom Kärcher? Goede redenen voor een carrière in onze onderneming.

Als betrouwbaar familiebedrijf met verantwoordelijkheidsbesef hoort Kärcher tot de aantrekkelijkste werkgevers in de branche. Momenteel werken meer dan 11.000 medewerkers in 60 landen aan ons succes. Dat zo veel mensen kiezen voor een carrière bij ons, heeft een aantal goede redenen.

Samenwerking als partners

Wederzijds respect en wederzijdse waardering zijn de voorwaarden voor de collegiale sfeer bij Kärcher. We hechten veel belang aan open communicatie en bij onze stijl van leidinggeven ligt de nadruk op samenwerking. Deze unieke bedrijfscultuur vormt de basis voor uw carrière en ons wereldwijde succes.

Individuele vrijheid en verantwoordelijkheid

We stimuleren en ondersteunen zelfstandig denken en het nemen van verantwoordelijkheid. Iedereen kan bij ons met zijn of haar sterke kanten bijdragen aan het succes. Eigen initiatief in combinatie met een passie voor nieuwe ervaringen kunnen zich zo optimaal ontplooien.

Beroep en gezin combineren

Met diverse maatregelen ondersteunen we u om uw beroeps- en gezinsleven nog beter te combineren. Hiervoor hebben we ook een onderscheiding gekregen.

In 2013 ontving Kärcher de onderscheiding ARBEIT PLUS voor sociaal duurzaam bedrijfsbeleid en toekomstgerichte modellen voor het scheppen van werkgelegenheid. Sinds december 2013 is Kärcher bovendien houder van het certificaat 'audit berufundfamilie'. Het certificaat wordt verleend aan ondernemingen die zich bijzonder inzetten voor de ontwikkeling van gezinsvriendelijke maatregelen op het werk.

Verantwoordelijk handelen

Als familiebedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid. Met het oog op mens, maatschappij en milieu willen we respectvol en duurzaam ondernemen. Onze producten en productie voldoen aan de hoogste eisen. Daarom stimuleren wij als verantwoordelijke werkgever gericht uw beroepsmatige ontwikkeling.

Arbeit Plus
beroepengezin

Vestigingen. Waar u ons kunt vinden.

Hoofdzetel Winnenden

Sinds het einde van de jaren dertig van de vorige eeuw is het hoofdkantoor van Kärcher gevestigd in Winnenden bij Stuttgart. Naast de directie en administratie is hier op circa 150.000 vierkante meter ook onderzoek en ontwikkeling gevestigd. Hier vindt u onder andere de modernste testbaan ter wereld voor vloerreinigingsmachines, proefbanken voor apparaten volgens de nieuwste normen, een geluidslab en een Virtual Reality-voorziening. In de fabriek in Winnenden worden professionele hogedrukreinigers, schrob- en veegmachines gemaakt die wereldwijd in diverse branches worden gebruikt.

Winnenden in het district Rems-Murr ligt slechts enkele kilometers ten noordoosten van Stuttgart. In een economisch sterke regio met Kärcher als grootste werkgever dragen veel andere factoren bij aan de hoge levenskwaliteit in de stad. Omgeven door wijngaarden, weidegrond met fruitbomen en bossen biedt de stad Winnenden haar burgers veel mogelijkheden voor sport, cultuur en vrije tijd. De gezinsvriendelijke stad met een goede naam op het gebied van onderwijs en zorg wordt door de opening van het Rems-Murr-Klinikum nog aantrekkelijker.

Vestiging Winnenden

Vestigingen Nationaal

Klik hier voor een overzicht van onze nationale Kärcher vestigingen.


Vestigingen Internationaal

Met meer dan 11.000 medewerkers in 100 vestigingen werken wij er dagelijks in 60 landen aan onze marktpositie uit te bouwen. Onze reinigingsapparaten worden gemaakt in Duitsland, Italië, Roemenië, China, Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten.

Voor een allesomvattende service en ondersteuning van onze klanten overal ter wereld zorgen meer dan 50.000 servicepunten.

Vestigingen internationaal

Productielocaties en logistieke vestigingen

 1. USA:
  3 productielocaties
  3 logistieke centra
 2. Mexico:
  1 productielocatie
 3. Brazilië:
  1 productielocatie
 4. Duitsland:
  8 productielocaties
  1 logistiek centrum
 5. Italië:
  4 productielocaties
 6. Roemenië:
  1 productielocatie
 7. China:
  1 productielocatie

Ons aanbod. Werk aan uw ontwikkeling bij ons.

Een actieve, resultaatgerichte bedrijfscultuur die medewerkers inspireert, uitdaagt en ontwikkelt is essentieel voor het succes van onze onderneming. Daarom investeren we volop in de kwalificatie, bijscholing en ondersteuning van onze medewerkers en leidinggevenden.

Verdere ontwikkeling gegarandeerd. Grijp uw kans

Als wereldwijd leider in innovatie zijn wij altijd een stap verder. Ook als het om kwalificatie, ondersteuning en ontwikkeling van onze medewerkers gaat. We bieden daarvoor een hele resem maatregelen voor opleiding en bijscholing die kennis en knowhow vergroten en individuele vaardigheden versterken.

Gemiddeld besteden onze medewerkers 3,8 dagen per jaar aan bijscholing. Naast scholingen die gericht zijn op vakkennis, werkwijzen en sociale vaardigheden, bieden we seminars aan over gezondheidsmanagement en diverse taalcursussen. Levenslang leren wordt bovendien mogelijk gemaakt door een beurs van Kärcher. Of het nu gaat om bijscholing, een toegangsbewijs voor hoger beroepsonderwijs, technici, Bachelor of Master – Kärcher ondersteunt medewerkers die voor hun werk willen doorleren, door zowel tijd als financiële middelen vrij te maken.

Onze medewerkers in de 60 buitenlandse vestigingen bieden wij in het kader van ons International Management Development Program diverse mogelijkheden voor scholing. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de oriëntatieweken voor nieuwe medewerkers, seminars voor aanstaande en ervaren leidinggevenden en trainingen over speciale onderwerpen zoals Entrepreneurship en Change management.


Stimulering van knowhow en leadership. Geef vorm aan de toekomst van Kärcher.

Hebt u het potentieel voor een leidinggevende positie? Bij Kärcher wordt u individueel ondersteund en gestimuleerd overeenkomstig uw sterke kanten en talenten volgens ons competentiemodel. We richten ons op een duurzame ontwikkeling van ons managementteam dat we specifiek voorbereiden op de uitdagende taken die hen te wachten staan. En met succes. Nationaal wordt bij ons op het niveau van rayon- en afdelingsleider ruim driekwart van alle leidinggevende posities intern ingevuld.

Als internationaal familiebedrijf hechten we bovendien veel waarde aan een open bedrijfscultuur en een integere stijl van leidinggeven. Dit wordt weerspiegeld in ons International Management Development Program.

Wat wij bieden. Een duidelijke plus voor u.

Onze medewerkers zijn ons waardevolste kapitaal. Elke dag werken ze vol inzet aan ons zakelijke succes. Maar topprestaties zijn alleen mogelijk als werk en persoonlijke omgeving goed samengaan. Wij ondersteunen onze medewerkers daarom met een breed aanbod aan attractieve initiatieven voor het dagelijkse leven in alle levensfasen. Ontdek ons aanbod:

Beroep en gezin

De combinatie van werk en gezinsleven heeft onze volle aandacht. Wij helpen onze medewerkers hierbij, bijvoorbeeld door financiële ondersteuning bij een geboorte of huwelijk, individuele mogelijkheden voor kinderopvang en zo nodig voor de verzorging van familieleden.

Work Life Cycle

Wij geven ruimte aan verdere ontwikkeling en een hoge mate van flexibiliteit voor uw beroeps- en privéleven. Bijvoorbeeld door flexibele arbeidstijden of de mogelijkheid om thuis te werken. Zodat gezin en beroep voor u optimaal samengaan.

Gezondheid

De gezondheid van onze medewerkers is de basis voor aanhoudende productiviteit en welbevinden. Met uitgebreide maatregelen zorgen wij voor behoud en verbetering van de gezondheid van iedereen. Hiertoe behoren gezond eten in de kantine, maar ook informatiebijeenkomsten, cursussen en seminars over bepaalde onderwerpen.

Vrije tijd en sport

Een actieve levenswijze is niet alleen goed voor de conditie, maar heeft ook een positief effect op de levensvreugde en inzet. Wij bieden onze medewerkers daarom een breed scala aan verschillende activiteiten.

Pensioen

We bieden aantrekkelijke maatregelen om aanvullend pensioen op te bouwen zodat u ook op latere leeftijd tevreden en zeker kunt leven.

Mobiliteit

Wij maken onze medewerkers mobiel. Dit kan zijn met een reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer, of met gunstige leasingvoorwaarden voor een auto. Zo komt u altijd aan. Bovendien vindt u op onze parkeerterreinen altijd plaats voor uw auto. Als fietsvriendelijk bedrijf beschikken we natuurlijk ook over moderne fietsenstallingen.

Bijscholing

Levenslang leren is essentieel voor topprestaties. Wij ondersteunen uw carrière, van stagiair tot manager, met een breed aanbod aan maatregelen voor opleiding en bijscholing. Hiertoe behoren speciale trainingen en de Kärcher-beurs maar ook uitgebreide programma's voor de ontwikkeling van nieuwe medewerkers en leidinggevenden.

Waardering

Voor Kärcher telt iedere medewerker. We begeleiden u vanaf de eerste dag in elk stadium van uw carrière en we honoreren uw inzet en loyaliteit bij jubilea met een financiële gift en speciale vakantie. Ook voor gepensioneerden organiseren we regelmatig evenementen.

Topprestaties

Prestaties worden bij Kärcher beloond. Onze medewerkers delen in het succes van de onderneming. Het Kärcher Ideënmanagement kent een premie toe aan voorstellen die bijdragen aan onze concurrentiekracht.

Werkzekerheid

Ons doel is de continue groei van Kärcher. Al vele jaren garanderen wij het behoud van onze vestigingen en sluiten we gedwongen ontslagen uit.

Engagement

Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan sociale betrokkenheid en maatschappelijke verantwoording. We ondersteunen onze medewerkers bij hun activiteiten.

Traditie

Bijzondere jaarlijkse evenementen die bij de goede traditie bij Kärcher horen, versterken het samenhorigheidsgevoel en Kärcher-gevoel van onze medewerkers. Bijvoorbeeld tijdens het samen zingen van kerstliederen of op de Kärcher familiedagen.

Diensten
Diensten
Diensten