Het is eindelijk zover, de zomer is er! Eén probleem, je tuin ziet er maar wat treurig uit. Wil je daar verandering in brengen maar heb je zelf geen inspiratie? Geen nood, wij lijsten de leukste DIY tuinideeën voor je op.

Bijna iedereen neemt de tijd om zijn interieur naar eigen smaak mooi in te richten maar de tuin wordt daarna vaak vergeten. Toch trekken we bij de eerste zonnestralen liefst zo snel mogelijk naar buiten. Ga daarom met onderstaande tuinideeën aan de slag; daarna geniet je gegarandeerd dubbel zo hard van de zomer!

Leg je eigen kruidentuintje aan
Fleur je tuin op met een mooi groen pallet aan kruidenplantjes. Het leuke hieraan is dat je de kruidentuin zo klein of groot maakt als je zelf wil. Bovendien heb je er echt geen groene vingers voor nodig. Je kan zelf kruiden zaaien of – voor de iets minder geduldigen onder ons – kleine kruidenplantjes kopen die je in volle grond plant. Denk eraan om ze niet te ver van je keuken te planten, zodat je er tijdens het koken snel aan kan. Het is belangrijk dat het kruidentuintje veel zonlicht krijgt en een niet te natte bodem heeft. Wij kiezen alvast voor basilicum, koriander, bieslook, tijm, salie en rozemarijn. Ideaal bij een zomerse salade!

DIY tuinideeen
DIY tuinideeen

Creëer sfeervolle verlichting
Heb je bomen in je tuin, dan kan je op een originele manier lichtjes ophangen. Wat heb je nodig? Twee halfronde hangmanden, touw en lichtsnoeren voor buitengebruik. Maak de manden aan elkaar vast met het touw, zodat je een bol krijgt van gevlochten hout. Wikkel hier de lichtsnoeren omheen en hang de manden op in de bomen. Dit kan je meermaals herhalen zodat je overal lichtjes hebt. Heb je geen bomen in je tuin? Dan kan je een paar lege confituurpotten beschilderen met glasverf in verschillende kleurtjes. Strik een raffiatouwtje rond de bovenkant, plaats een theelichtje in de potjes en verspreid ze over je tuin. Instant sfeer!

DIY tuinideeen

Bouw een tuinbank met pallets
Met houten pallets kan je snel en goedkoop mooie tuinmeubels maken, gooi ze dus zeker niet weg! Voor je van slag gaat trek je best werkhandschoenen aan zodat je niet verrast wordt door splinters of spijkers. Deze laatste verwijder je best ook meteen uit de planken. Schuur de pallets glad en geef ze eventueel een likje verf voor je aan de constructie begint en dan… knutselen maar! De mooiste pallets leg je best bovenaan en voorzie ook zeker een stevige rugleuning. Laat je inspiratie de vrije loop en neem zeker een kijkje op Pinterest, waar je een heleboel leuke ideeën vindt.