Tips om je BBQ rooster schoon te maken.

Stel je het kuisen van je BBQ rooster ook steeds uit? Kijk je al op tegen de schoonmaak achteraf nog voor je het vuur hebt aangestoken? Dat is vanaf nu gedaan! Want met deze tips krijg je zelfs de hardnekkigste vuilresten helemaal weg. Geen excuses meer om die barbecue onder vrienden uit te stellen!

Tips om de barbecue te reinigen

 

Met een ui
Uien zijn niet alleen lekker als smaakmaker bij een stukje vlees, ook om je barbecue schoon te maken zijn ze ideaal. Ben je klaar met barbecueën, snij dan een grote ui in twee en prik er een vork doorheen met de platte kant van de ui naar beneden. Wrijf de ui over de spijlen van het nog hete rooster. Dankzij het verse uiensap zullen de etensresten als vanzelf loskomen. Met een (propere) stalen borstel werk je vervolgens het vuil weg.

Tips om de barbecue te reinigen

 

Met citroensap
Citroensap heeft verschillende voordelen. Zo breekt het zure sap het vuil meteen af als je met een stuk citroen over het rooster wrijft. De vuilresten werk je nadien weg met een propere borstel. Ook handig: als je vlak voor het barbecueën de spijlen besprenkelt met citroensap, dan zal het vlees niet aan het rooster kleven. Herhaal dit na elke maaltijd en je rooster is steeds klaar voor gebruik!

Tips om de barbecue te reinigen

 

In het gras
Klaar met barbecueën? Dan kan je het rooster een nachtje in het gras laten liggen. De dauw zal het grootste vuil losweken, zodat jij er de volgende dag gewoon met wat keukenpapier, aluminiumfolie of een borstel over heen moet. Heb je geen tuin? Wikkel het rooster in nat krantenpapier en laat het een nachtje rusten. De volgende dag zal de helft van de vuilresten op het papier kleven.

Tips om de barbecue te reinigen

 

Laatste redmiddel: de hogedrukreiniger
Ziet het BBQ rooster er na al deze tips nog steeds vuil uit? Dan moet je de grote middelen bovenhalen! Met de Kärcher hogedrukreiniger krijg je gegarandeerd alle etensresten weg. Kies voor de laagste stand zodat je het rooster niet beschadigt en sproei vanaf een afstand alle vuilresten weg. Je BBQ rooster zal er weer als nieuw uitzien!