Je tuin klaarmaken voor de lente: dé ultieme checklist

Daar is de lente, daar is de zon! Ligt je tuin er nu nog wat triestig bij? Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken. Je tuin klaarmaken voor de lente doe je in 1-2-3 met onze handige checklist. Ga aan de slag en geniet nog meer van die eerste zonnige lentedagen in je hof!

tuin klaarmaken voor lente

1. Veeg de bladeren weg

Voor je kan beginnen met de details in orde te brengen, begin je best met een grote schoonmaak. Die laatste bladeren waarvoor je te lui was om ze in de herfst nog bijeen te vegen? Die moeten nu echt wel op de composthoop belanden! Dat doe je in een handomdraai met onze Kärcher veegmachines. Zo ruim je in een beweging ook meteen die vervelende esdoorn-helikoptertjes op.

2. Neem de terrastegels onder handen
Nu de laatste hopen bladeren verdwenen zijn, kan je het terras een grondige poetsbeurt geven met de terrasreiniger. Zo spoel je snel en makkelijk alle modder en mos weg die een winter lang ongestoord konden woekeren op je terras. Zelfs het hardnekkigste vuil moet eraan geloven. Je tegels zullen blinken als nooit tevoren!

3. Reinig de tuinmeubelen
Nu is het nog fris, maar wie weet staat er volgend weekend wel een heerlijk lentezonnetje aan de hemel? Om niets van de eerste zonnestralen te missen, haal je nu best de tuinmeubels al naar buiten. Is je mooie houten tuintafel na een winter in het tuinhuisje een beetje groen uitgeslagen? En zijn je teak tuinstoelen bedekt met een dikke laag stof? Met de hogedrukreiniger kan je zonder problemen je tuinmeubilair in enkele minuten terug toonbaar maken. Stel de straal van de hogedrukreiniger wel iets minder krachtig af om de meubels niet te beschadigen.

4. Kuis de ramen
Nu is je tuin volledig en kan je naar hartlust je haag snoeien, bloemen zaaien en planten verpotten. Fier op het resultaat? Dan is het misschien tijd om ook je ramen eens onder handen te nemen. De tuin lenteklaar maken betekent immers ook dat je de buitenkant van je huis in orde brengt. Want met propere ramen kan je ook steeds vanuit je huis je bloemen en planten bewonderen. De handige ruitenreiniger Window Vac zorgt in geen tijd voor schone, streepvrije ramen. En met de verlengsteel kan je zelfs de hoogste ramen poetsen. Ideaal om je veranda van onder tot boven onder handen te nemen.

Na al dit harde werk zal je des te meer genieten van de eerste mooie lentedagen in je tuin!