Bestrijd het hardnekkigste mos met deze tips

Wat heerlijk om te genieten van het mooie weer op je terras! Minder leuk is het mos dat telkens weer terugkomt tussen de voegen van je planken of tegels en vraagt om een intensieve bestrijding op handen en knieën. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Met deze tips bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite bij het bestrijden van mos op je terras.

mos op terras verwijderen

Verwijder mos

De eerste stap naar een mooi terras is het onder handen nemen van mos en onkruid. Het mos ziet er niet enkel lelijk uit, maar zorgt er ook voor dat je terrastegels niet goed kunnen ademen, waardoor ze sneller verslijten. Het tijdig bestrijden is dus de boodschap. Haal met een borstel al het vuil weg en trek het onkruid uit. Met een oplossing van water en soda kan je de groene aanslag makkelijk wegschuren. Om hardnekkig mos te bestrijden, kan een hogedrukreiniger een oplossing bieden.


Hogedrukreiniger voor terras

Hogedrukreiniger

Kies bij gebruik van de hogedrukreiniger voor weinig druk en stel de sproeikop in op een brede straal. Zo spuit je de voegen niet kapot. Voor plekken die je moeilijk proper krijgt, kan het zijn dat je de sproeikop dichtbij de vuile tegels moet houden. Maar over het algemeen houd je toch best voldoende afstand, om te vermijden dat je de tegels en de voegen kapot spuit. Om zeker te zijn dat je geen schade aanricht, gebruik je best aangepast materiaal. Zo ontwikkelde Kärcher een hogedrukreiniger voor de verwijdering van normale vervuiling van bv. terrassen en tuinmeubelen.


Maak je terras mosvrij in vier stappen

Om je zo goed mogelijk te helpen, zetten we de vier stappen om het mos van je terras te verwijderen hier nog eens op een rijtje:

1. Stel je hogedrukreiniger in met een lage druk en op een brede straal om de behandelde oppervlakten te sparen.

2. Verhoog de druk van uw hogedrukreiniger geleidelijk om hardnekkig mos aan te pakken.

3. Gebruik de spatbescherming op uw hogedrukreiniger, die speciaal voor dit soort taken gemaakt is.

4. Ten slotte nog een laatste keer erover gaan met de T-Racer 450 om de overblijfselen en de laatste mossen te verwijderen in elke hoek en op elk oppervlak.

Een eenvoudige, efficiënte en milieuvriendelijke manier om jouw terras er zo goed als nieuw te laten uitzien. Laat het goede weer nu zeker maar komen!

Maak je terras mosvrij in vier stappen