De stille bladblazer: ideaal voor openbare plaatsen

Bij de herfst denken we automatisch ook aan de bomen die hun blaadjes verliezen en het kleurrijke bladerentapijt dat dit tot gevolg heeft in uw achter- en voortuin, op straat en in parken. Heel leuk als u fan bent van wandelingen en een kleurrijke omgeving, maar op de meeste plaatsen dienen afgevallen bladeren best verwijderd te worden om de ondergrond te sparen. In plaats van alle bladeren weg te harken, of ze met een klassieke (meestal lawaaierige) bladblazer op te ruimen, hanteert u dit jaar best de elektrische bladblazer van Kärcher die zowel buurtbewoners als uw portemonnee zal sparen. 

stille bladblazer met accu

Minder vervuiling, meer efficiëntie

Een bladblazer is een erg nuttig en efficiënt hulpmiddel bij het opruimen van afgevallen bladeren. Blazers op benzine zijn echter vaak behoorlijk luid, zwaar en vervuilend door schadelijke stoffen en CO². Bij een bladblazer met accu blijven bijvoorbeeld niet alleen schadelijke stoffen en C0² uit, maar ook de benzinegeur en het lawaai. Een bladblazer op accu is daarom de beste keuze voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen zoals op openbare plaatsen waar mensen komen om tot rust te komen, in de buurt van scholen, ziekenhuizen en in woongebieden, zowel overdag als ’s nachts.

Naast het feit dat een elektrische bladblazer veel aangenamer is voor de omgeving, is het ook een verademing voor de persoon die de bladblazer hanteert. De LB 850 Bp, de stille bladblazer van Kärcher, is bijvoorbeeld lichter dan de variant op benzine en trilt bovendien ook 80% minder in de hand van de gebruiker. Tot slot is deze geluidsarme bladblazer ook nog eens erg praktisch, waardoor die uitblinkt bij het verwijderen van bladeren op moeilijk bereikbare plaatsen.

stille bladblazer met accu

Batterij en levensduur

Niet alleen buurtbewoners worden gespaard dankzij de stille bladblazer van Kärcher, ook uw portemonnee zal u dankbaar zijn. Zo dient er bijvoorbeeld geen benzine te worden gekocht, zijn onderhoudskosten lager en gaat de machine ook langer mee dan een bladblazer op benzine. De 50-volt batterij is bovendien multifunctioneel en kan makkelijk verwijderd en aangesloten worden op een ander toestel van Kärcher, dat u helpt om de omgeving proper te houden.

Comfortabel en ergonomisch