Tips & tricks om uw auto te wassen

Of u nu vooral in de stad rijdt, of op de autosnelweg, uw wagen wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende weersfactoren, insecten en andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat uw wagen vuil wordt. Ontdek hier hoe u uw wagen snel, grondig en duurzaam kunt reinigen.

auto wassen met hogedrukreiniger

Het beste hulpmiddel: Een Kärcher hogedrukreiniger

Uw wagen kuisen is niet altijd even simpel. Men wordt namelijk vaak geconfronteerd met bloedsporen van wat ooit insecten waren, vastzittend stof en overblijfselen van het gebruikte wasmiddel. Hoewel dit dus voor sommigen een smerige karwei kan betekenen, is het toch aangeraden om uw wagen elke vier weken te poetsen om zo lang mogelijk te genieten van zijn glans en kleuren.

Er bestaan natuurlijk verschillende manieren om uw wagen te reinigen, waaronder naar de carwash gaan, met de hand poetsen, of met de hogedrukreiniger reinigen. Deze laatste optie is een ideale oplossing om stof en andere vuiligheden nauwkeurig te verwijderen in elke hoek van uw wagen. Met de Kärcher hogedrukreinigers hoeft u zich bovendien ook geen zorgen te maken om krassen, want u kunt bijvoorbeeld de sterkte van de hogedrukstraal aanpassen, zonder aan efficiëntie in te boeten.

auto wassen in enkele stappen

Uw wagen wassen in enkele stappen

Om uw wagen te laten blinken zoals op de dag dat u hem kocht, kunt u daarnaast ook rekenen op de speciale toebehoren en reinigingsmiddelen van Kärcher voor een grondige en behoedzame reiniging van voertuigen. Ze zorgen ervoor dat uw in auto een paar stappen weer glanst als nieuw en lang goed verzorgd blijft.

Spuit eerst de zwaarste vervuiling weg met de Vario Power lans (niet met de vuilfrees!), sproei daarna de Kärcher insectenverwijderaar op de gril, bumper en voorruit. Laat vervolgens de Kärcher velgenreiniger inwerken op de velgen. Breng daarna Kärcher autoshampoo aan op het voertuig met behulp van de reinigingsmiddelfunctie van uw hogedrukreiniger of met de speciale Foam Jet. Laat het reinigingsmiddel kort inwerken. Reinig het voertuig vervolgens met de Power Brush van onder naar boven om de werking van het reinigingsmiddel optimaal te benutten. Spoel daarna de wagen nog eens af zodat alle zeepresten verwijderd worden. Ook hier is het belangrijk dat u de Vario Power lans gebruikt en niet de vuilfrees.

Kärcher maakt de reiniging van uw auto eenvoudig

De hogedrukreinigers van Kärcher zijn dus perfect voor dit soort taken. Het duidelijke LCD-display op het Full Control Plus Power spuitpistool toont op elk moment het geselecteerde drukniveau, zodat u altijd de volledige controle behoudt en u makkelijk de hoeveelheid reinigingsmiddel kunt regelen.

Sommige hogedrukreinigers hebben reeds een Car Kit inbegrepen, dat bestaat uit een wasborstel, schuimsproeier reinigingsmiddel en autoshampoo. U kunt deze kit uiteraard nog uitbreiden met bijvoorbeeld een speciale velgenwasborstel of een WB 150 Power Brush voor het reinigen van kleine oppervlakken of moeilijk te bereiken plaatsen.

 

Zo, nu heeft u alle benodigdheden om uw wagen te laten blinken als nooit tevoren!

Windows Vac Kärcher