Dit zijn de laatste tuintrends voor 2019

De winter nadert en het jaar 2018 loopt stilletjes ten einde. Hoog tijd dus om de nieuwe trends van het nieuwe jaar te ontdekken, ook voor uw tuin. Dit jaar helpen we u namelijk om uw tuin te transformeren zoals dat het beste is voor de natuur. Meer wilde begroeiing die het ecosysteem van uw tuin beter respecteert is een van de tuintrends die we voor u opsommen. Ontdek hieronder welke trends uw tuin nog nieuw leven zullen inblazen in 2019.

Uw tuin ontwerpen in 2019? Houd deze trends dan in het achterhoofd!

Vergeet Versailles, maak kennis met de realistische tuin

U heeft het misschien al gemerkt, maar een trend die vaker terugkomt de laatste tijd is om terug te gaan naar de basis. Zowel voor kleding, als eten, maar ook voor uw tuin is de trend namelijk om simpliciteit te verkiezen boven complexiteit. Bij tuinen vertaalt zich dat in een tuin die wat wild, maar des te meer natuurlijk oogt, in plaats van mooi afgeborsteld en geordend. Beeld u een strakke siertuin voor, zoals die van Louis XIV in Versailles. Neem hier het tegenovergestelde van en u bent helemaal mee! Gebruik daarvoor natuurlijke en lokale materialen voor de inrichting en ordening, zoals klei, hout, jute, of koper. Zo zal namelijk niet alleen de omgeving beter bij uw tuin passen, maar zal uw tuin bijgevolg ook groter lijken.

Met het Kärcher Rain Systeem hebben we regen opnieuw uitgevonden

Haal tuininspiratie uit de natuur

Dé meest uitgesproken tuintrend van 2019 is dus een realistische tuin die als het ware opgaat in de natuur. Dat komt omdat we met z’n allen meer stilstaan bij de impact van de mens op de natuur. Een wilde, realistische en lokale begroeiing is namelijk het beste voor het ecosysteem van uw tuin en de natuur. Kärcher helpt u graag om een gezond ecosysteem in uw tuin te houden. Met het Kärcher Rain Systeem hebben we bijvoorbeeld regen opnieuw uitgevonden. Dit besproeiingsapparaat zorgt er namelijk voor dat water van natuurlijke hulpbronnen op een milieuvriendelijke manier optimaal gebruikt wordt.  De SensoTimer ST6 eco!ogic helpt u daarnaast  aan de hand van een sensor om de effectieve vraag naar water van uw planten te beantwoorden.

Dé nieuwe tuintrend van 2019: een natuurlijk waterbekken

De belangrijkste trend in de tuinarchitectuur van 2019 is echter een natuurlijk waterbekken. Een natuurlijke bassin is namelijk perfect om uw tuininrichting een extra idyllisch kantje te geven, met het ecosysteem van uw tuin in het achterhoofd. Een waterbekken kunt u ook helemaal natuurlijk tot stand laten komen en onderhouden, dankzij aangepaste planten die chloor vervangen en de helderheid van het water op een ecologische manier onderhouden. Werk af met enkele stenen of hout en uw vijver zal helemaal opgaan in de omgeving. Aarzel niet om uw Kärcher hogedrukreiniger af en toe te gebruiken om een wilde look te behouden. Door hem op de laagste stand te gebruiken, kunt u namelijk elk jaar weer opnieuw genieten van een onkruidvrije tuin, die er nog steeds heel natuurlijk zal uitzien.

Het sleutelwoord voor uw tuinontwerp in 2019 is dus “realistisch”. Laten we teruggaan naar de essentie en meer exotische ruimtes creëren en onze tuin laten leven zoals die dat ook in de natuur zou doen.

Kärcher hogedrukreiniger