Vier stappen om houten tuinmeubelen makkelijk te reinigen

Momenteel is elk excuus goed om buiten te genieten van het aangenaam zonnetje op een terras of in uw tuin. Waarschijnlijk heeft u dan ook reeds uw tuinmeubelen allemaal naar buiten gezet. Maar na een lange winter binnen te staan, met het wisselvallig weer van de laatste maanden en andere factoren, zoals pollen en afgevallen bladeren, zullen uw tuinmeubelen er waarschijnlijk niet al te best uitzien. Gelukkig zijn er vier simpele stappen om uw tuinmeubelen weer zo goed als nieuw te krijgen.

1. Grof vuil verwijderen

Grof vuil verwijderen

Besproei met hout-of kunstofreiniger

2. Besproei met hout-of kunstofreiniger

Het is een misvatting dat houten tuinmeubelen lijden onder de kracht van een hogedrukreiniger. Zolang u de juiste apparaten en producten gebruikt, kunt u uw tuinmeubelen met een gerust hart makkelijk en snel reinigen. Twee van die producten zijn bijvoorbeeld onze Plug & Clean houtreiniger en kunststofreiniger. Deze producten reinigen, beschermen en onderhouden tuinmeubelen, terrassen, raamkozijnen en andere gevoelige oppervlakken. Bovendien vertraagt de efficiënte UV-beschermingsformule het donker worden van het hout.


3. Reinig met de zachte wasborstel

Eens de hout- of kunststofreiniger goed is ingewerkt, monteert u een zachte wasborstel op uw Kärcher Home & Garden hogedrukreiniger. Hoewel de naam het tegenovergestelde kan suggereren, is de WB 150 Power Brush (Deltaracer) een ideaal hulpstuk waarmee u meteen ook kwetsbare oppervlakken zonder schade proper kunt krijgen. Voertuigen, glas, veranda's, garagepoorten, rolluiken, rolgordijnen, tuinmeubelen enzovoort maakt u zo weer schoon zonder dat u ook maar krassen of zelfs spatten maakt.

3. Reinig met de zachte wasborstel

Accu Rolveger

4. Spoel af

Dan is het nu tijd voor de laatste en meest voldoening gevende stap. Monteer de Vario Power lans weer op uw hogedrukreiniger en spuit al het overgebleven vuil weg.

Nu nog laten drogen en u bent weer klaar voor een zomer vol plezier in uw tuin of op terras. Veel plezier!