Aanbevelingen voor professionele tapijtreiniging

Met behulp van een moderne, professionele tapijtreiniger garandeert Kärcher u een optimaal resultaat voor zowel de kleine als de grote oppervlakten in uw bedrijf.

Poetsvrouw reinigt tapijt in hotel met een Puzzi sproei-extractie machine professionele tapijtreiniger van Kärcher

Omdat ze zorgen voor warmte, comfort en geluidsisolatie, zijn zowel losse tapijten als tapis-plain zeer geliefd als vloerbedekking in kantoren, bedrijven en hotels. Tapijten en tapis-plain vragen echter om een specifiek onderhoud waaraan een gewone stofzuiger niet kan beantwoorden. Stof, hardnekkige vlekken én allergenen verwijderen is enkel mogelijk met een professionele tapijtreiniging.

Beter onderhoud, betere hygiëne

Wist u dat de vezels in uw vloerbekleding heel makkelijk fijne, allergene deeltjes (zoals huisstofmijtuitwerpselen) en stof vasthouden? Nochtans is vasttapijt, zelfs voor allergiegevoelige mensen, de beste keuze qua vloerbekleding voor uw bedrijf. Mits het goed onderhouden wordt uiteraard.

Ventileer

Verse lucht is essentieel voor het behoud van een gezonde leef- en werkomgeving. Door dagelijks 15 à 30 minuten het raam open te zetten, genereert u een luchtstroom die schadelijke stoffen en vocht naar buiten afvoert en deze vervangt door zuurstofrijke lucht. Voor een continue luchtverversing kan er geopteerd worden voor ventilatie via roosters in muren, ramen of deuren of voor een ventilatiesysteem.

Stofzuig regelmatig

Naast een goede ventilatie van de ruimte, is ook een grondige stofzuigbeurt noodzakelijk. Voorzie dit minimum een keer per week. Om efficiënt de strijd met allergenen aan te gaan, moet uw stofzuiger uitgerust zijn met een HEPA 13 of 14 filter. Deze hoogwaardige filter is uiterst betrouwbaar wat betreft het opvangen van allergenen.

Vermijd vocht

Een warme en vochtige atmosfeer is de ideale omgeving voor de verspreiding van huisstofmijt. Het is dan ook sterk af te raden een nat tapijt te lang te laten liggen. Voorkom schimmelvorming door het tapijt onmiddellijk te drogen na het reinigen.

Alle vlekken en vuil kunnen makkelijk verwijderd worden met een mengeling van detergent en water én een professionele tapijtreiniger van Kärcher. Zo bent u niet enkel zeker van een diepe reiniging, maar ook van een snelle droging. Aangezien er slechts een kleine hoeveelheid restvocht in het tapijt of in de tapis-plain achterblijft, kan er snel weer over gewandeld worden.

De verschillende soorten professionele tapijtreinigers

Een professionele tapijtreiniger is robuust, krachtig, veelzijdig en engageert zich tot een diepe reiniging van het tapijt of vasttapijt. Kärcher stelt u 2 types professionele tapijtreinigers voor, in functie van het te reinigen textiel of het beoogde resultaat. 

Sproei-extractiemachines

De sproei-extractiemachines van Kärcher zijn all-in-one oplossingen voor het grondig reinigen van elk type vloertextiel. Dankzij de krachtige zuigturbines bent u zeker van een lage hoeveelheid restvocht en een snelle droging.

Tapijtreinigers

De professionele tapijtreinigers van Kärcher zijn ideaal voor een diepe én economische reiniging van grote tapijtoppervlakten. Ze beschikken zowel over een traditionele sproei-extractie als over een nieuw tussentijds reinigingsproces.

De verschillende methoden voor professionele tapijtreiniging

Voor professionele tapijtreiniging, geeft Kärcher de voorkeur aan verschillende methoden:

Sproei/extractie

Een professionele tapijtreiniger met een sproei- en extractiesysteem beschikt over 2 compartimenten: een voor proper water en een voor vuil water. In een enkele beweging besproeit de sproei-extractiemachine het tapijt met een mengeling van water en detergent en zuigt hij het vuile water op. Dankzij de krachtige zuigturbine kan u rekenen op een snelle droging.

Sproei/borstelen

Deze tussentijdse reiniging gebeurt met tegengesteld draaiende borstels om een mix van water en detergent in het tapijt te laten dringen. Deze specifieke detergent staat in voor het ‘inkapselen’ van het vuil en vormt bij het uitdrogen een kristalstructuur. Na ongeveer 20 minuten kunnen de kristallen opgezogen worden met een klassieke stofzuiger.

Hulp nodig?

Heeft u nog bijkomende vragen na het lezen van dit artikel? Bent u nog niet zeker? Of wil u snel geholpen worden? Dan geven wij u graag advies op maat.

Ontdek meer over

Ontdek het gamma professionele sproei-extractiemachines

de krachtige en handige Kärcher sproei-extractie-apparaten reinigen alle textieloppervlakken en ontbinden en verwijderen vuil in een enkele beweging.

Ontdek het gamma professionele tapijtreinigers

Met de professionele tapijtreiniger van Kärcher reinig je grote tapijtoppervlakken in een handomdraai. Ontdek hier onze verschillende modellen.

Vind de ideale reinigingsoplossing voor uw branche

Kijk hier welke reinigingsoplossingen we voor uw branche te bieden hebben.