Hulp nodig bij het schoonmaken van plexiglas?

Hulp nodig? Bent u op zoek naar een simpele en snelle manier om het plexiglas in uw zaak of op de werkvloer schoon te maken? Vind onze aanbevelingen terug in dit artikel.

 

Polymethylmethacrylaat ook wel bekend als acrylaat of plexiglas is een lichter en sterker alternatief voor glasproducten. Er zijn veel voordelen bij het gebruik van plexiglas: het materiaal is flexibel, duurzaam, heeft een laag gewicht en het is veiliger dan glas. Het materiaal kent talrijke toepassingen en wordt bijvoorbeeld gebruikt als scheidingswand, display, afschermplaat, vitrine, etc.

Nu hygiëne meer dan ooit een aandachtspunt is voor klanten of werknemers, heeft u er belang bij om werkplekken of winkelruimtes netjes te houden en ze regelmatig schoon te maken. Zo belanden we bij plexiglas, door zijn talrijke toepassingen is het niet weg te denken uit uw werkruimte. Dus moet het ook regelmatig worden schoongemaakt. Het materiaal is gevoelig voor krassen en makkelijk te beschadigen als u het foute schoonmaakmiddel gebruikt, dus is extra aandacht voor de schoonmaak ervan vereist.

 

We stelden een handig overzicht voor u samen over het reinigen van plexiglas.

WVP10_glas

Benodigdheden

Gebruik geen chemische producten

Om het plexiglas grondig te reinigen heeft u een speciaal ontworpen oppervlaktereiniger nodig. Opgepast gebruik geen normale glasreinigers, producten met benzine, alcohol of aceton om het glas schoon te maken. Chemische middelen beschadigen namelijk plexiglas.

Wij bevelen u een oppervlaktereiniger aan die gebruiksklaar, ecologisch gecertificeerd is, snel droogt én streeploos is: de CA 30 R Oppervlaktereiniger.

Ga hygiënisch en contactloos te werk

Verzeker u ervan dat u 100% hygiënisch te werk gaat en gebruik een spuitfles of een schoonmaakspray voor het aanbrengen van de oppervlaktereiniger. Zo reinigt u het plexiglas contactloos, zonder enig risico op het doorgeven van bacteriën.

Een spuitfles zorgt ervoor voor dat de oppervlaktereiniger, die u met water mengt in de fles, goed wordt gedoseerd en wordt verspreid op het plexiglas.

Maak geen krassen

Gebruik geen schuursponzen, ruwe doeken of keukenpapier. Daarmee kan u krassen maken in de oppervlakte. Een microvezeldoek is aangeraden, dat zorgt ervoor dat er geen resten op het plexiglas drukken en er geen krassen worden gemaakt.

Het advies van Kärcher is om een microvezeldoek voor alle gladde oppervlakten te gebruiken of een microvezeldoek specifiek ontworpen voor schoonmaakwerk buiten.

De Kärcher WVP 10 of WVP 10 Adv wordt samen geleverd met een spuitfles, waarboven de microvezeldoek wordt geplaatst. U kunt naadloos overgaan naar het reinigen van het glas, door de meegeleverde microvezeldoek boven de sproeikop te monteren.

Efficiënt en streeploos

Zorg voor een goed resultaat en gebruik een professionele window vac. Een trekker gebruiken om gladde oppervlaktes te drogen kan vaak leiden tot strepen op plexiglas.

De Window Vac WVP 10 of de WVP 10 Adv zijn draadloze waterzuigers ontworpen door Kärcher waarmee het makkelijk en efficiënt werken is:

  • Makkelijk te manoeuvreren: Werkt in alle richtingen, zelf ondersteboven.
  • Vuilwatercontainer: Die het opgezogen water bijhoudt, dat u nadien zonder aanraken kan weggieten.
  • Batterij: Met zijn batterij kunt u zich makkelijk door de werkruimte verplaatsen wanneer u het plexiglas reinigt.
  • Streeploos resultaat

 

Plexiglas schoonmaken, stap per stap

Stap 1: Verwijder grote stofdeeltjes

Hoewel plexiglas een formidabel materiaal is en veel toepassingen heeft, blijft de krasgevoeligheid tijdens het schoonmaken een aandachtspunt. Voordat u het glas volledig reinigt verwijdert u best grote stofdeeltjes. Dit kan door ze weg te blazen of ze eraf te plukken. Zo voorkomt u dat grotere stofdeeltjes tegen het plexiglas schuren en zo krassen maken tijden het schoonmaakproces.

 

Stap 2: Besproei het plexiglas

Nadat u de grote stofdeeltjes heeft verwijderd is het tijd om het plexiglas te besproeien met een oppervlaktereiniger. Vul de sproeifles met schoonmaakmiddel en monteer daarna de sproeier er terug op. Breng de oppervlaktereiniger gelijkmatig aan over heel het oppervlak.

Bij de meegeleverde set van de Kärcher Window Vacuum Cleaner kan u naadloos overgaan naar het reinigen van het glas. Dat doet u door de meegeleverde microvezeldoek boven de sproeifles te monteren. Voor een makkelijke en contactloze verdeling van detergent op plexiglas.

distributie_wvp

Stap 3: Maak het schoon

Nu de oppervlaktereiniger op het plexiglas is aangebracht, is het tijd voor de volgende stap: schoonmaken. Gebruik uw microvezeldoek en wrijf de oppervlakte van het plexiglas in met de reiniger. Vergeet de hoeken niet en zorg dat het glas volledig is schoongemaakt.

 

Stap 4: Droog het oppervlak

Nu het plexiglas is gereinigd eindigt het werk, in tegenstelling tot wat sommigen denken, nog niet. Een natgemaakt oppervlak laten drogen in de openlucht is niet aan te raden. Het zal watervlekken achterlaten en al het gedane werk tenietdoen.

Er zijn verschillende manieren om gladde oppervlakten te drogen. Dat kan met een trekker of met een window vac. Een trekker garandeert niet altijd een goed resultaat, dat hangt grotendeels af van de vaardigheid van de gebruiker.

Met de professionele Window Vacuum Cleaner van Kärcher droogt u snel en gemakkelijk het plexiglas. Bovendien is hij draadloos en kan u er zich eenvoudig mee op de werkvloer verplaatsen. Het garandeert u bovendien in elke houding een streeploos reinigingsresultaat. Zelfs als u boven uw hoofd werkt.

wvp10adv promo

Onze oplossingen

Wanneer u onze aanbevelingen volgt, dan verzekert u zich van krasloos en ontsmet plexiglas op uw werkplek. Met de oplossingen van Kärcher is deze klus snel geklaard, onze professionele WVP 10 Adv wordt samen geleverd met de Eco!Perform oppervlaktereiniger, microvezeldoeken, batterijlader, spuitfles en zo veel meer.

Producten vergelijken |
2 Producten

Ontdek meer over