Een avontuur in de woestijn onder hoge druk

Begin 2020 is het weer zover: op 5 januari gaat de beroemde Dakar Rally van start, die dit jaar in Saoedi-Arabië wordt georganiseerd. Dit is de negende keer dat Kärcher als technische partner zich verbindt aan dit grote sportevenement.

Ein Auto fährt durch die Wüste

Kärcher, de complete reinigingsoplossing

De reinigingsstations zijn tijdens de Rally voor alle teams beschikbaar en worden gebruikt om stof en vuil van de voertuigen te verwijderen met behulp van hogedrukreinigers. De stations hebben zich de afgelopen jaren gevestigd als een belangrijk onderdeel van de Dakar Rally en genieten van een grote populariteit. Alleen een gereinigd voertuig kan veilig worden onderhouden en gerepareerd.

Sinds de laatste Dakar-Rally maakt Kärcher gebruik van een mobiel reinigingsstation: een speciaal ontworpen vrachtwagen met uitgebreide reinigingsapparatuur, die ook het waswater opvangt. Moderne hogedrukreinigers besparen tot 80% schoon water in vergelijking met handmatig wassen met een waterstraal, en zijn daarom een milieuvriendelijk alternatief dat in minder tijd een beter resultaat oplevert. Deze service is voor de deelnemers beschikbaar in zes bivaks bij de aankomst. Daarnaast sponsort Kärcher opnieuw het succesvolle X-Raid team.

Stages Dakar Rally 2020

5 januari : Jeddah – Al Wajh
6 januari : Al Wajh – Neom
7 januari: Neom – Neom
8 januari: Neom – Al Ula
9 januari: Al Ula – Ha’il
10 januari: Ha’il – Riyadh
11 januari: Riyadh (REST DAY)
12 januari: Riyadh – Wadi Al-Dawasir
13 januari: Wadi Al-Dawasir – Wadi Al-Dawasir
14 januari: Wadi Al-Dawasir – Haradh
15 januari: Haradh – Shubaytah
16 januari: Shubaytah – Haradh
17 januari: Haradh – Qiddiya

 

http://www.dakar.com/en/overall-route

Impressies Dakar Rally 2019

Fotos: © A.S.O.