Hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST

De configureerbare, staionaire hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST is bijzonder indrukwekkend bij landbouwtoepassingen, met een zeer grote wateropbrengst van 1.300 liter per uur.

Met een wateropbrengst van ongeveer 1.300 l/u is onze HD 13/12-4 ST stationaire koudwaterhogedrukreiniger ideaal voor het reinigen van voertuigen en machines, bijvoorbeeld in de landbouwsector. Recente innovaties zorgen voor een hoog werkcomfort: het EASY!Force hogedrukpistool maakt gebruik van de terugslagkracht van de hogedrukstraal om de houdkracht tot nul te reduceren, terwijl de EASY!Lock snelsluitingen de bediening vijf keer sneller maken dan bij conventionele schroefverbindingen, zonder afbreuk te doen aan de robuustheid en de lange levensduur. De machine kan worden geconfigureerd met diverse extra uitrustingskenmerken zoals drukontlasting, droogloopbeveiliging, waterontharding of werkurenteller. Een warmwateruitvoering met 85°C aanvoertemperatuur, een roestvrijstalen behuizing en de mogelijkheid om reinigingsmiddelen onder hoge of lage druk aan te zuigen, is ook leverbaar. Een uitgebreid assortiment accessoires, zoals afstandsbedieningen en slanggeleidingssystemen, garandeert bovendien een perfecte aanpassing aan de omstandigheden ter plaatse. Individuele voorzieningen kunnen ook achteraf worden aangebracht.

Kenmerken en voordelen
Hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST: Individuele configureerbaarheid voor lagere investeringskosten
Individuele configureerbaarheid voor lagere investeringskosten
Niets betalen wat niet echt gebruikt wordt. Gewoon een basistoestel kiezen en aanvullen met de gewenste functies. Meer dan 50 toebehoren voor de perfecte inrichting van de aansluitpunten.
Hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST: Vooral hete en effectieve reiniging dankzij de wateraanvoer van een hoge temperatuur
Vooral hete en effectieve reiniging dankzij de wateraanvoer van een hoge temperatuur
Bij het basismodel is al een watertemperatuur van 70 °C mogelijk. Dankzij een geavanceerde drukpomp en hittebestendige dichtingen, kunnen er temperaturen worden behaald tot 85°C. Eenvoudige voorschakeling van een HWE 860-heetwaterinstallatie is mogelijk
Hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST: Aanpassing aan elke eis dankzij de mogelijkheid om achteraf aan te bouwen
Aanpassing aan elke eis dankzij de mogelijkheid om achteraf aan te bouwen
De meeste functies en accessoires kunnen op ieder moment worden bijbesteld. Eenvoudig Plug ’n’ Play-systeem bespaart montagekosten. Bestaande producten aanpassen aan veranderende behoeften in plaats van nieuwe producten aanschaffen.
Lange levensduur garandeert een groot waardebehoud
  • Langzaam lopende 4-polige elektromotor
  • Sterke keramische zuigers.
  • Individueel instelbare uitschakeltijden beperken de bedrijfsduur
Specificaties

Technische gegevens

Stroomsoort (Ph/V/Hz) 3 / 400 / 50
Wateropbrengst (l/u) 650 - 1300
Werkdruk (bar/MPa) 30 - 120 / 3 - 12
Max. druk (bar/MPa) 150 / 15
Temperatuur watertoevoer (°C) 70
Vermogen (kW) 6,4
Bescherming 16
Aantal gebruikers 1
Draagbaarheid Stationair
Gewicht (met toebehoren) (kg) 72
Afmetingen (l x b x h) (mm) 533 x 420 x 790

Uitvoering

  • Spuitpistool, Easy Press-hogedrukpistool
  • Spuitpistool met softgrip
  • Hogedrukslang, 10 m, DN 8, 315 bar
  • Drievoudige sproeier (0°/25°/40°), handmatig
  • Anti-verdraaisysteem (AVS)
  • Roestvrij stalen spuitlans, 1050 mm
  • Voorbereid voor Servo Control
Hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST
Hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST
Hogedrukreiniger HD 13/12-4 ST
Configureerbare componenten
Het frame en de cover zijn gemaakt uit poedergecoat staal en zijn hierdoor uiterst robuust.
De behuizing en het frame zijn gemaakt uit hoogwaardig roestvrij staal. Hierdoor is de machine bestand tegen corrosie en minder kwetsbaar voor desinfectiemiddelen. De onderdelen zijn daarom ideaal voor toepassingen in de voedingssector – overal waar hygiëne van groot belang is, waar krachtige desinfectie- of reinigingsmiddelen worden gebruikt of waar strenge regels gelden. Zelfs als de toestellen in kwestie zich in de directe lokatie van gebruik bevinden, kan de corrosie die te wijten is aan sterke aerosol-formatie worden voorkomen.
Nadat de timer-functie het toestel heeft uitgeschakeld, blijft het hogedrukapparaat nog steeds onder druk. De drukontlasting verlaagt de systeemdruk, waardoor de onderdelen die onder druk staan worden beschermd. Dit is vooral aan te raden wanneer er lange pauzes zitten tussen de aparte gebruiksintervallen.
Kalkvorming in het systeem kan op een betrouwbare manier worden voorkomen dankzij de constante inbreng van een waterontharder. Hierdoor kan schade veroorzaakt door kalkafzetting op de pomp en op andere belangrijke onderdelen effectief worden voorkomen. Dit is vooral aanbevolen bij hoge toevoertemperaturen en bij de ST-H versie.
De werktijd van de machine kan precies worden bepaald aan de hand van de bedrijfsurenteller. Ideaal bij een hoge gebruikersfrequentie – en voor de verbetering van de service-intervals.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. De toepassing in lage druk is zeer rendabel. Hierdoor zijn er geen extra reinigingsmeterpompen nodig. Er is slechts een minimale aerosol-formatie (nevel) tijdens het gebruik. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten die herhaaldelijk worden gebruikt door dezelfde personen en voor de reinigingstaken die kunnen worden uitgevoerd in lage druk.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. De toepassing in lage druk is zeer rendabel. Hierdoor zijn er geen extra reinigingsmeterpompen nodig. Er is slechts een minimale aerosol-formatie (nevel) tijdens het gebruik. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten die herhaaldelijk worden gebruikt door dezelfde personen en voor de reinigingstaken die kunnen worden uitgevoerd in lage druk. De variant met twee reinigingsmiddelen is bijvoorbeeld geschikt voor complexere reinigingstaken, ver verwijderde toevoerpunten of voor de reiniging van voertuigen.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. Het voordeel in vergelijking met de lage druk-variant ligt in het feit dat de sproeier niet moet worden vervangen om het reinigingsmiddel aan te brengen. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten met vaak wisselende gebruikers, aangezien het hier niet nodig is de sproeier te vervangen - waarvoor enige uitleg nodig is - , voor gebruik bij afstandsbedieningen met munten en voor reinigingstaken waarbij hoge druk nodig is.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. Het voordeel in vergelijking met de lage druk-variant ligt in het feit dat de sproeier niet moet worden vervangen om het reinigingsmiddel aan te brengen. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten met vaak wisselende gebruikers, aangezien het hier niet nodig is de sproeier te vervangen - waarvoor enige uitleg nodig is - , voor gebruik bij afstandsbedieningen met munten en voor reinigingstaken waarbij hoge druk nodig is. De variant met twee reinigingsmiddelen is bijvoorbeeld geschikt voor complexere reinigingstaken, ver verwijderde toevoerpunten of voor de reiniging van voertuigen.
Toebehoren
Reinigingsmiddel