ÎNCEPUTURILE PRODUCȚIEI DIGITALE

Industry 4.0

Produsele personalizate necesită dimensiuni făcute pe comandă

O noua linie de asamblare pentru mașinile de frecat-aspirat

Manufacturing up to 40,000 variants of one and the same product in an economical way – this is the challenge Kärcher must confront when manufacturing scrubber driers. This will only become possible using a new manufacturing concept which employs Industry 4.0 principles. The modern assembly line was designed by Kärcher's production facilities department in collaboration with the Fraunhofer Institute for Labour Economics and Organisation (IAO) in Stuttgart and simultaneously built into a working production process within just two months. For over a year, the production line has been operating with great success. Plant manager Carsten Schlenker explains: "The increasing number of product variants makes batch-optimised manufacturing evermore difficult. New equipment details further increase the complexity. Thanks to the new production line, single-piece production is now possible in an economically viable way, and even building new variants is a simple process."

The starting point for each individual manufacturing contract is the machine as configured by the customer themself. They are able to choose between many variants with a wide variety of equipment features, adapting the machines to the relevant requirements and local conditions. There are, for example, four different suction motors available, allowing the machine to be adapted to suit voltage and frequency of the local power supply, or equip it for battery operation. The scrubber head is also offered in a number of variants – as roller or disc variants, each in several different widths and diameters. The control panel is currently manufactured in 13 variants – multiplying this variety alone results in countless end products.


Noi tehnologii la început de drum:

Scanning QR

Scanarea codurilor QR

Fiecărei comenzi de asamblare i se atribuie un cod QR. Când codul este scanat, datele comenzii cu toate detaliile referitoare la mașina comandată sunt transferate către o etichetă RFID ce poate fi rescrisa și se înregistrează o listă de piese cu toate piesele unice necesare pentru asamblare, până la cele mai mici șuruburi.

RFID Tag

Etichetă RFID pe un cărucior de asamblare

Eticheta RFID este atașată într-un anumit punct de pe căruciorul de asamblare.

Tankmodule

Rezervorul este deja instalat

În acest cărucior mobil special conceput, rezervorul mare de apă proaspătă și murdară al mașinii, care constă dintr-o singură parte, este deja instalat.

Assembly

Asamblarea componentelor suplimentare

Angajatul Kärcher deplasează acum căruciorul de-a lungul liniei de asamblare și montează componentele următoare, cum ar fi furtunurile, supapele, filtrele și panoul de control pe rezervor într-o ordine definită. Căruțul trece prin mai multe stații, iar componentele și uneltele sunt în cutii gata de utilizare.

Pick by light

Sistemul pick-by-light facilitează asamblarea

În conformitate cu soluțiile din industria 4.0, eticheta RFID de pe coșul de asamblare comunică direct cu sistemul de rafturi al liniei de producție și activează sistemul pick-by-light. La fiecare stație, o lumină verde indică ce piese sunt necesare pentru varianta de mașină produsa și în ce cutii se găsesc aceste piese. Monitoarele de la fiecare stație de lucru prezintă, de asemenea, instrucțiuni de asamblare.

Un senzor de deasupra fiecărei cutii înregistrează când a fost luată o piesă din aceasta și stinge lumina verde. Lumina de deasupra casetei care conține următoarea componentă trece simultan de la albastru la verde. Și dacă angajatul ajunge din greșeală în caseta adiacentă, acest lucru este indicat de o lumină roșie.

Control inteligent al stației de testare

În cele din urmă, noul sistem permite, de asemenea, controlul inteligent al stației de testare. Configurația mașinii de frecat-aspirat conținută în eticheta RFID este accesată și se creează un plan de testare adecvat. În acest fel, se creează o mașină de frecat-aspirat care se potrivește cu dorințele clientului, de la comandă până la testarea finală.


Fourth Industrial Revolution

                 


Curățarea profundă a pardoselilor dure și rezistente cu mașinile de frecat-aspirat

Mașinile de frecat-aspirat sunt folosite pentru curățarea podelelor învelite cu PVC, linoleum, parchet, gresie sau granit. Două etape de lucru sunt mecanizate cu ajutorul lor: spălarea (ștergerea umedă) și, imediat după aceasta, uscarea podelei. Această mecanizare permite efectuarea ambelor etape de lucru mai eficient, mai rapid și mai economic decât dacă se efectuează manual.

Mașina combină două instrumente:

  • unul pentru spălare (perii cu role sau discuri)
  • unul pentru uscarea podelei

Pentru spălare, apa proaspătă și agentul de curățare sunt amestecate (dozate individual) – rezultă soluția de curățare, cum este numită - și apoi direcționată pe podea prin intermediul rolei sau discului. Datorită greutății mașinii, presiunea de contact a periei este foarte mare în comparație cu ștergerea manuală. Acest lucru face ca curățarea să fie foarte eficientă și permite îndepărtarea chiar și a murdăriei încăpățânate și lipicioase.


După spălare, racletele din spatele mașinii colectează apa murdară, amestecul de apă, agentul de curățare și murdăria și o direcționează în rezervorul destinat acestui scop. Podeaua este uscată imediat și poate fi folosită, fără riscul de a aluneca.

 

B80W