Obiective de dezvoltare durabilă 2025

Activitățile noastre vizează organizarea unei producții ecologice, reciclarea materiilor prime și reducerea utilizării ambalajelor din plastic. Dezvoltarea durabilă este una dintre bazele lanțului global de aprovizionare. În sfera socială, ne concentrăm eforturile pe păstrarea valorilor.

 

Цели устойчивого развития 2025 – Be the difference

Prezentare generală a obiectivelor până în 2025

Grija pentru mediu și protejarea mediului au fost întotdeauna o parte importantă a afacerii noastre. De-a lungul anilor, ne-am stabilit noi obiective, a căror realizare ne permite să facem compania noastră mai eficientă și mai profitabilă în ceea ce privește utilizarea resurselor, precum și să jucăm un rol semnificativ în sfera socială. Prin formularea obiectivelor noastre pentru 2025, facem următorul pas în viitor.

Pe măsură ce ne îndeplinim provocările în 2020, contribuim și la cele 17 obiective de dezvoltare durabilă definite de Organizația Națiunilor Unite (ONU). Aceste obiective de dezvoltare durabilă (ODD) stabilesc standarde globale uniforme pentru prioritățile și obiectivele dezvoltării durabile până în 2030 la nivel economic, social și de mediu.

Ca afacere, ODD oferă o bază bună pentru definirea propriilor noastre obiective de durabilitate. Acest lucru ne permite să contribuim la soluționarea unor probleme globale importante în cadrul activității noastre de bază. Obiectivele noastre au stat la baza a trei inițiative principale: Zero Emissions, Reduce, Reuse, Recycle și Social Projects Hero.

Zero emisii

Din 2021, fabricile Kärcher vor fi neutre din punct de vedere climatic la nivel mondial: cu producția fără CO production, vom face din Kärcher cea mai importantă companie neutră din punct de vedere climatic de pe piața tehnologiei de recoltare. Mizăm pe energie curată și compensăm emisiile inevitabile prin promovarea a numeroase proiecte de protecție a climei. Multe fabrici sunt deja echipate cu sisteme de iluminat cu LED-uri și centrale solare. Cea mai mare instalație de 11.500 m² din Quistello, Italia, generează 360.000 kWh de energie electrică pe an. La fabrica noastră din Banbury, Marea Britanie, am instalat aproape 1.000 de panouri solare la un moment dat, acoperind astfel 44% din factura anuală de electricitate a sucursalei din lumina soarelui. La sediul nostru din Winnenden, ne bazăm și pe propria noastră centrală solară. Și închidem ciclul de utilizare a resurselor materiale prin utilizarea de paleți de unică folosință în sistemul de încălzire al clădirilor.

Din 2021, călătoriile de afaceri în Germania și nu numai vor deveni neutre din punct de vedere climatic: reducem numărul de călătorii de afaceri și reducem astfel emisiile de gaze cu efect de seră din transportul feroviar, aerian și rutier. Vom compensa toate emisiile inevitabile. Plănuim să transferăm majoritatea evenimentelor în format digital, în special, introducem în mod activ practica conferinței video în companie. În plus, ne extindem flota de vehicule electrice.

 

Нулевые выбросы
Показатели – Нулевые выбросы

Reducere, reutilizare, reciclare

Până în 2025, pentru a asigura o dezvoltare durabilă, intenționăm să optimizăm ambalarea tuturor produselor: ne străduim să creștem rezistența produselor noastre și în special suprafețele acestora - acest lucru ne va permite să eliminăm utilizarea plasticului în ambalaje. Am reușit deja să eliminăm complet utilizarea spumelor de poliester și să trecem la carton la ambalarea mobilului nostru Outdoor Cleaner OC 3. Am reușit, de asemenea, să reducem dimensiunea generală a pachetului.

Până în 2025, ponderea plasticului reciclat în mașinile de spălat sub presiune pentru casă și grădină va ajunge la aproape 50%: reducem în mod constant cantitatea de plastic nou din produsele noastre, înlocuindu-l cu unul reciclat. Din 2012, am reușit să cvadruplăm cota de plastic reciclat în mașinile noastre. De exemplu, în producția de lance cu jet pentru șaibele noastre de înaltă presiune, am trecut deja la materialele plastice reciclate, în special poliamida 66. Materialele reciclabile utilizate provin din airbaguri reciclate, precum și din materialele rămase din producția lor. Astfel, compania noastră închide ciclul de utilizare a resurselor materiale.

Până în 2025, trebuie să fim prima unitate de producție fără plastic: vrem să reducem la zero deșeurile din ambalajele din plastic ale furnizorilor locali și astfel să facem din producția de la sediul nostru din Winnenden un model pentru alte locații. Respectăm deja aceste principii pentru transportul nostru intern de mărfuri. În Winnenden, de exemplu, pentru transportul între liniile de asamblare, unele componente sunt ambalate în cutii refolosibile în loc de folie de plastic, economisind 3.000 kg de film pe an. Până în 2025, sustenabilitatea va deveni o parte integrantă a noilor modele de afaceri: la Kärcher, explorăm îndeaproape posibilitatea de a aplica diferite modele de afaceri, precum partajarea, service-ul și reciclarea. Kärcher Used Equipment GmbH este specializată în pregătirea și vânzarea de echipamente uzate în întreaga Europă și, astfel, are grijă să continue să folosească echipamentul în loc să-l dezmembreze. Composterul de bucătărie Kalea deschide noi perspective pentru dezvoltarea durabilă a produselor. Dezvoltat în fabrica de idei internă Kärcher, dispozitivul folosește o tehnologie unică pentru a transforma deșeurile alimentare în compost bogat în nutrienți în doar 48 de ore.

 

 

 

Сокращение, повторное использование, переработка
Показатели – Сокращение, повторное использование, переработка

Erou al proiectelor sociale

Până în 2025, activitatea noastră socială se va concentra pe păstrarea valorii: teme bine definite asigură alinierea consecventă a tuturor obligațiilor sociale în întreaga lume. În toate cele trei domenii - sponsorizare și filantropie, parteneriate pe termen lung și implicarea angajaților - ne străduim să jucăm un rol important în domeniul social și să demonstrăm angajamentul nostru de a păstra valorile, indiferent dacă este vorba de bunuri culturale, ca și în proiectele noastre de sponsorizare culturală, sau valorile familiale, ca în cazul cooperării noastre cu organizația caritabilă „Satele Copiilor - SOS”. De la începutul cooperării în primăvara anului 2011, Kärcher a sprijinit această organizație în 35 de țări.

Până în 2025, vom introduce un management proactiv al riscurilor furnizorilor pentru a asigura sustenabilitatea. Evaluăm și îmbunătățim sistematic impactul social și de mediu al furnizorilor noștri direcți. În acest scop, stabilim sustenabilitatea ca unul dintre criteriile inovatoare de luare a deciziilor pentru selectarea de noi furnizori și verificăm, de asemenea, furnizorii existenți. Mizăm pe audituri globale și pe o bază de date extinsă, deoarece durabilitatea și securitatea aprovizionării sunt indisolubil legate de Kärcher.

 

 

Герой социальных проектов
Показатели – Герой социальных проектов

Domenii de activitate în cadrul strategiei noastre de dezvoltare durabilă