Održivost kod firme Kärcher

Preuzeti odgovornost – to je kod firme Kärcher od samog početka bio sastavni deo kulture firme. Već su gosp. Alfred Kärcher i njegova supruga uvideli da je trajni gospodarski uspjeh moguć samo uz prihvatanje društvenih interesa.

Nachhaltigkeit_head.jpg

Be the Difference

U središtu našeg delovanja se nalazi održivi razvoj preduzeća orjentisan na čoveka. Prevashodno, naš cilj je stvaranje vrednosti za naše kupce, naše uposlenike i za samo preduzeće. Da bismo to postigli, moramo da pružimo vrhunski rezultat u pogledu održivosti. Ovu odgovornost shvatamo veoma ozbiljno u svim sektorima preduzeća. Sa jedne strane, osiguravamo nastavak postojanja grupe proizvodnjom uspešnih proizvoda i poštenim i pouzdanim partnerstvom sa našim kupcima, uposlenicima i dobavljačima. Sa druge strane, stvaramo atraktivne uslove rada, smanjujemo ekološki otisak naših poslovnih delatnosti i efikasno koristimo resurse.

Jasno se određujemo prema našoj društvenoj odgovornosti kao dobar korporativni građanin (tzv. corporate citizen). Upravljanje održivošću grupe vodi istoimeni odjel unutar firme. Taj odjel je zadužen i za zaštitu okoline, energetsku efikasnost kao i za socijalne standarde u lancu isporuke. Na svih 20 proizvodnih i logističkih lokacija imamo imenovane Predstavnike za okolinu, od kojih je svaki od njih kontakt osoba za upravljanje održivošću na svojoj lokaciji. U „CSR upravljačkom krugu“ oni koordinišu mere u celoj grupi i brinu se za to da ispunjavamo naše zahteve u oblasti održivosti.

Izveden iz našeg reklamnog slogana, našu komunikaciju u vezi sa održivošću smo stavili pod moto „Be the difference“ /Budi razlika/. Time želimo da ojačamo robnu marku u percepciji njene održivosti, kako bi ona do 2020. godine postala benčmarkom /merilo uspešnosti poslovanja/ u našoj branši.

Kärcher čini razliku

Kontakt

mayer_andreas_thumb.jpg