Loading

ODGOVORNOST ZA UPOSLENIKE

Već je i osnivač firme, gosp. Alfred Kärcher, postavio sebi za cilj održivo i na čovjeka orjentisano vođenje preduzeća. Ovaj njegov stav i danas predstavlja smernicu i osnovu politike preduzeća, u kojoj centralnu ulogu igraju spojivost zanimanja i obitelji, zdravlje uposlenika kao i njihovo profesionalno napredovanje i usavršavanje. Sa našim uposlenicima negujemo pažljiv odnos koji ceni vrednosti. Zahvaljujući njihovom velikom angažmanu, firma Kärcher se razvila u vodeću firmu na tržištu u celom svetu kada je reč o tehnologiji i tehnici čišćenja.

Mitarbeiter_head_2.jpg

Odlikovani poslodavac

Firma Kärcher je poželjan poslodavac – a preduzeće i dalje raste. Tako smo između kraja 2012. i kraja 2015. godine stvorili 1.660 novih radnih mesta. Krajem 2015. godine, za ovo je preduzeće na lokacijama u celom svetu radilo 11.333 uposlenika. Od njegova osnivanja 1935. godine firma Kärcher je uvek bila porodično preduzeće, kojem je stalo do toga da stvori što bolju moguću radnu atmosferu. Za ovaj je angažman firma Kärcher odlikovana već nekoliko puta.

Arbeitgeber_flat

Sve o dobrim radnim uslovima

Donositi društveno održive odluke i istovremeno biti uspešan na tržištu – to je umetnost, kojom samo malobrojna preduzeća kao što je firma Kärcher tako dobro vladaju. Kratko i jasno je objasnio to pokrajinski biskup, dr. h.c. Frank Otfried July, 2013. godine, kada je firma Kärcher odlikovana plaketom kvaliteta ARBEIT PLUS Evangeličke crkve u Nemačkoj. Nezavisni institut je primernim ocenio modele fleksibilnog radnog vremena, mogućnosti daljnjeg obrazovanja i usavršavanja kao i upravljanje zdravljem.

Karijera i studij mogu da se kombinuju.

Uposlenicima, koji uz rad žele da završe naobrazbu radi sticanja više kvalifikacije, kao što su naobrazba za tehničare, majstore ili studij, može da se na putu do njihova bakalaureata ili magisterija financijski pomogne stipendijom firme Kärcher. Ova mera za razvoj ljudskih potencijala je osvojila 2014. godine drugo mesto na takmičenju za nagradu Human Resources Excellence Awards, koju dodeljuje stručni časopis Human Resources Manager.

Promovisanje porodice se piše velikim slovom

„Mi smo na pravom kursu“, osetio se ponukanim i Direktor odjela za upravljanje ljudskim resursima, gosp. Rüdiger Bechstein, kada je preduzeće 2014. godine dobilo Sertifikat „audit berufundfamilie“. Ovaj dokument dobijaju preduzeća, koja se u velikoj meri zalažu za daljnji razvoj family friendly mera na radnom mestu. Pored ponuda, kao što su modeli sa skraćenim radnim vremenom i fleksibilna vremena rada, firma Kärcher u Njemačkoj pruža podršku brizi za decu i organizuje programe za decu uposlenika tokom školskih ferija.

Nakon duge bolesti: Dobrodošli natrag!

I u kriznim vremenima firma Kärcher stoji iza svojih uposlenika. Mi nudimo opsežnu podršku ukoliko uposlenici nakon dužeg izostanka sa posla zbog bolesti žele da se vrate u radni život. Od 2013. godine, u firmi Kärcher postoje predstavnici za Upravljanje integracijom u poslovni život (Betriebliches Eingliederungsmanagement, kraće: BEM). Žiri je i ovaj angažman smatrao vrednim nagrade: firma Kärcher je od Komunalnog udruženja za omladinu i socijalna pitanja savezne pokrajine Baden-Württemberg dobila premiju za to, koja je predviđena za mere prevencije u promovisanju zdravlja.

360° Upravljanje zdravljem

Gosp. Alfred Kärcher je poseban odnos prema svojim uposlenicima opisao sledećim rečima: „To su ljudi u našoj firmi, koji omogućavaju uspeh“. Ova misao vodilja i dan-danas određuje naše delovanje, jer su samo zdravi, zadovoljni uposlenici angažovani i motivisani u radu. Zato je kod nas Upravljanje integracijom u poslovni život geslo na koje odgovaramo velikom odlučnošću.

Ostajemo u pokretu

Na prvi pogled deluje neobično: Naši uposlenici u pogonima Obersontheim, Bühlertal i Winnenden istovremeno napuštaju svoja radna mjesta, staju u krug te se istežu i stoje na vrhovima stopala. Pri tome ih prati fizioterapeut, koji im pet minuta pokazuje vežbe, koje mogu da ublaže tegobe uzrokovane radom.

Pogotovo u sedištu naše firme u Winnendenu mnogi uposlenici provode većinu svog radnog vremena za pisaćim stolom te za računarom. Kada se napreže isključivo duh, tada najčešće trajno trpi telo. A najbolje ideje često nastaju kad mozak sa vremena na vreme ubaci malu stanku. Zato programom „Mittagsfit“ /fit u podne/ našim uposlenicima u Winnendenu pružamo mogućnost da svoje podnevne pauze provedu u promovisanju zdravlja.

Sve za zdravlje

Zdravstvene akcije koje su posebno skrojene za uposlenike se održavaju u svim lokacijama firme Kärcher. Na primer, u Camasu, SAD, su obavljena besplatna vakcinisanja radi zaštite od gripe i ponuđeni su daljnji zdravstveni programi. Na lokaciji Quistello, Italija, program motiviše uposlenike da na posao dolaze biciklom ili pješke, umesto da koriste auto. Grupe uposlenika se okupljaju putem Intraneta da bi sebi dali oduška baveći se kolektivnim sportom, na primer odbojkom, ili da bi zajedno trenirali na susretima za trčanje. Mi ne postavljamo granice kretanju, nego povećavamo slobodu dejstvovanja.

 

Mittagsfit

Ulaganje u zdravlje sa dugoročnim efektom

Kao preduzeće sa jakom kulturom vrednosti smatramo svojom odgovornošću da trebamo da stvaramo atraktivne uslove rada za naše uposlenike i da ne smemo da se zadovoljimo minimalnim zahtevima. Jer, samo kada naši uposlenici osećaju radost na radnom mestu i kada paze na svoje telesno i duhovno blagostanje, tada i preduzeće može zdravo da raste i da bude trajno uspešno. Samo ravnopravni kao i u partnerskoj razmeni misli i ideja pobrinućemo se za zdravu i nedirnutu radnu atmosferu – na tome se temelji naša slika o nama kao porodičnom preduzeću.

 

Da li želite da saznate više o firmi Kärcher kao poslodavcu? Posetite naše stranice o karijerama!

Collage_Sport