Despre Kärcher

Motive pentru a alege Kärcher: inovatie; competenta; incredere.

Unternehmen
Facts & Figures Karcher World Map

Lucram la noi solutii – cu tot aburul inainte. Astazi ca intotdeauna.

Alfred Kärcher – inventator si antreprenor

Alfred Kärcher, ca si Robert Bosch, Gottlieb Daimler si Graf Zeppelin, a fost unul dintre numerosii inventatori si antreprenori pe care Württemberg ni i-a dat de la inceputul erei industriale. Cu cea mai profunda de implicare, acesta s-a dedicat punerii ideilor sale in practica. In 1924, pe cand avea 23 de ani, si-a finalizat studiile la Universitatea Tehnica din Stuttgart si a lucrat mai intai la agentia tatalui sau, pe care a dezvoltat-o intr-un birou de inginerie. In 1935 si-a infiintat propria companie in Bad Cannstatt, Stuttgart pentru a isi putea produce si comercializa propriile produse din domeniul incalzirii. Alfred Kärcher a proiectat si a construit printre altele si "Cuptorul cu baie de saruri Kärcher", pentru oteluri si metale usoare in conformitate cu propriul sau brevet.

In 1939, compania de familie si-a mutat sediul in Winnenden, unde este localizata pana azi. De acum compania producea si dispozitive de incalzire pentru motoarele aeronavelor si sisteme pentru incalzirea cabinelor. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, compania isi indreapta atentia catre produse pentru uz zilnic si de urgenta.

Intrare pe piata produselor de curatenie

Alfred Kärcher intra in domeniul industriei de curatare in 1950 prin dezvoltarea primului curatitor cu apa calda sub presiune din Europa (curatitorul cu jet de abur DS 350). Designul dispozitivul de incalzire a apei s-a dovedit a fi atat de inovativ incat inca sta la baza tuturor arzatoarelor de azi.

Precum multi altii, Alfred Kärcher nu a trait sa vada succesul global al inovatiei sale. Cand a murit, pe 17 Septembrie 1959 la varsta de 58 de ani, sotia sa Irene a preluat conducerea companiei timp de treizeci de ani. Acum, copiii lor Johannes Kärcher si Susanne Zimmermann von Siefart se ocupa de compania familie.

Internationalizare

In 1962, Kärcher a infiintat prima filiala straina in Franta, urmata de cele din Austria si Elvetia. Internationalizarea a continuat in acelasi ritm. In 1975, Kärcher isi deschide o fabrica in Brazilia; 10 ani mai tarziu compania infiintase deja 16 companii de vanzari in America de Nord, Africa, Australia si altele. Pana in 2012, Kärcher a deschis filiale in 57 de tari si peste 85% din vanzarile sale erau in strainatate. Cu 40.000 de puncte service pentru clienti in peste 190 de tari, Kärcher ofera suport consumatorilor sai din toata lumea.

Crestere prin inovatie

Dupa o faza de diversificare, Kärcher si-a indreptat atentia catre curatarea cu inalta presiune in 1974. In aceasta perioada, culoarea masinilor a fost schimbata din albastru in de acum faimosul galben Kärcher. In 1980, compania si-a extins gama de produse pentru a acoperi nevoile de curatenie de baza, initial in domeniile constructii si transport. Treptat, gama s-a extins prin adaugarea aspiratoarelor uscat-umede, maturilor electrice si a masinilor de frecat-aspirat.

Printre cele mai importante etape din istoria Kärcher a fost introducerea in 1984 a HD 555 profi, primul curatitor cu inalta presiune portabil si apoi extinderea sa pe piata consumatorilor. In 1993, aceasta gama a fost extinsa pentru a include produse pentru uz interior si Kärcher a imbogatit de atunci gama cu aspiratoare si curatitoare cu abur pentru locuinte. RoboCleaner RC 3000 a fost lansat in 2003 si a fost primul aspirator robotizat complet automat. In 2007, Kärcher a intrat pe un nou sector, cel al gradinaritului, care include pompe pentru udare, pentru indepartarea apei si serviciu de alimentare cu apa pentru locuinte, precum si o gama larga de accesorii.

In 1986, Kärcher a lansat tehnologia inovativa a periilor rotative pentru masinile de frecat-aspirat din gama profesionala. Gratie dezvoltarii unei noi duze rotative (sistem pulverizare) in 1995, performanta curatitoarelor cu presiune aproape ca s-a dublat. Cantitatea de praf aspirata de aspiratoarele comerciale uscat/umede a fost marita continuu si in 2007 a fost lansat sistemul inovativ de curatare cu filtru Tact. In cursul proiectelor de curatare globale s-au dezvoltat noi proceduri: cele 284 de coloane travertin din Piata Sfantul Petru din Roma au fost restaurate printr-un proces de pulverizare dezvoltat special pe o suprafata totala de 25.000 m². Din 2009, Kärcher a inceput sa vanda curatitoare cu presiune ultra inalta ce ajung pana la presiuni de 2.500 bari cer pot nu numai curata dar si restaura fatade si decoperta beton. In acelasi an, o matura electrica municipala multifunctionala a fost lansata pe piata si noi grupuri tinta au fost castigate prin lansarea dozatoarelor de apa.

Kärcher devine lider pe piata globala

Inovatia a fost si continua sa fie cel mai important factor de expansiune. Numai in 2011 Kärcher a lansat peste 100 de produse noi. Liderul pe piata globala in domeniul curateniei continua sa fie caracterizat prin ingeniozitate, performanta de top si solutii inovative pentru rezolvarea problemelor.

Unternehmensgeschichte
Unternehmensgeschichte
Unternehmensgeschichte

Kärcher in Bad Cannstatt

Pe 27/03/2015, data celei de-a 144-a aniversari a lui Alfred Kärcherth, pe 57 Nauheimer Straße in Bad Canstatt, Stuttgart, a fost ridicata o placa comemorativa in memoria inventatorului Svab. Noua placa este cea de 101-ast de acest fel si este un mare plus pentru toate celelalte puncte istorice din cel mai vechi si cel mai populat district al Stuttgart.

A fost ridicata de asociatia Pro Alt Cannstatt e.V., care s-a dedicat pastrarii istoriei districtului Cannstatt inca de la inceputul anilor 1980. Asociatia a creat "traseul istoric", un traseu ce cuprinde toate obiectivele culturale importante ale Cannstatt si care acum include si veche resedinta a familiei Kärcher .

In apropierea parcului spa din Nauheimer Straße (cunoscut ca Olgastraße pana in 1938), la varsta de 33 de ani, Alfred infiinteaza "Alfred Kärcher Limited Partnership" impreuna cu tatal sau. Urmatoarele locatii de productie si asamblare pot fi gasite de asemenea in Bad Cannstatt, pe 30 Haldenstraße si 71 Kreuznacher Straße.

Desi Alfred Kärcher a locuit si muncit pe strazile din Bad Cannstatt, inainte, in 1939, a fost nevoit sa se mute din cauza lipsei de spatiu in locatiile pe care le cumparase cu doi ani inainte in Winnenden. Punctul de lucru din Winnenden este pana azi sediul companiei.

Unternehmensgeschichte
Unternehmensgeschichte
Unternehmensgeschichte

Performanta de top pentru curatenie si valoare adaugata

Viziunea noastra

Cand vine vorba de calitate si tehnologie, suntem lideri in furnizarea de sisteme de curatare, produse si servicii de curatenie pentru timp liber, gospodarii, comert si industrie in intreaga lume. Clientii nostri beneficiaza de produse eficiente si nepoluante. Facem diferenta in viata consumatorilor nostri prin oferirea de solutii eficiente pentru sarcinile de curatenie si udare de zi de zi din intreaga lume. Clientii nostri sunt satisfacuti si entuziasti!


Misiunea noastra

Atentia asupra clientului

Relatia cu clientii nostri este una de parteneriat, bazata pe comunicare. Produsele si serviciile noastre ofera solutii ideale si aduc beneficii reale clientilor nostri. Problemele de curatenie ale clientilor nostri pot fi rezolvate rapid si flexibil.

Angajati

Un factor important de succes pentru Kärcher sunt angajatii motivati carora le place munca lor.

Lucram impreuna

Relatiile pe care Kärcher le dezvolta cu partenerii sai din interiorul si din exteriorul companiei sunt bazate pe incredere, loialitate, transparenta, corectitudine, fiabilitate si respect. Profitam la maximum de experienta si expertiza pe care compania noastra le ofera pentru a ne atinge obiectivele prin munca in echipa si schimb activ de informatii.

Gama noastra de produse

Va oferim sisteme de curatare, produse si servicii de curatenie pentru timp liber, gospodarii, comert si industrie la un extraordinar raport calitate-pret.

Pozitia pe piata

Kärcher este o companie globala si se vede pe sine ca un punct de referinta. Vrem sa fim lideri in ceea ce priveste cota de piata, inovatia, calitatea si imaginea si vrem sa fim lideri pe piata mondiala in toate ariile in care ne desfasuram activitatea.

Inovatie

Ca lideri in inovatie, noi setam standardele in tehnologie, service si design cu scopul de a aduce beneficii maxime clientilor nostri, satisfacandu-le nevoile. Inovatiile aduse de noi sunt o inspiratie pentru clientii nostri.

Marketing

Peste tot in lume marca Kärcher inseamna performanta de top, inovatie si calitate. Vrem sa ne imbunatatim marca in mod continuu.

Productie si aprovizionare

Furnizorii nostri sunt parte din lantul nostru de valoare adaugata. Impreuna lucram continuu pentru a optimiza intensitatea productiei si procesul de proiectare. Asiguram competitivitate in calitate si costuri prin receptivitate, viteza si flexibilitate.

Corporate social responsibility

Kärcher recunoaste responsabilitatea fata de societate: respectam valorile si standardele, drepturile omului si sistemele sociale si legale din toate tarile in spiritul unei bune cetatenii.

Utilizarea resurselor

Ne proiectam produsele, serviciile si procesele astfel incat sa fie compatibile cu mediul inconjurator. Oriunde activam luam in considerare cerintele mediului si utilizam toate resursele disponibile in mod responsabil.

Crestere, finantare si succes

Ne crestem profitul si resursele financiare prin crestere profitabila, protejand viitorul si dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre. Prioritatea noastra este sa ne mentinem independenta financiara si autonomia de luare a deciziilor. In plus, cresterea naturala are prioritate fata de achizitie.

Companie de familie

Partenerii nostri se identifica indeaproape cu compania. Kärcher inca este o companie de familie.

Grupuri de companii.

Woma
cleanpark
Ringler