LASĂ IDEILE SĂ-ȘI IA ZBORUL, FĂRĂ A PIERDE CONTACTUL CU REALITATEA

O companie este pe piață de mai mulți ani, are mii de angajați și este prezentă în state din întreaga lume. O altă companie este nou înființată, este formată din cinci oameni care cred în ea și o idee grozavă. Este dovedit faptul că aceste două companii pot lucra foarte productiv împreună și pot inova. Totul stă în a construi o punte între lucrurile care le diferențiază.

Let ideas take flights

În căutarea de start-up-uri

Din anul 2016, Karcher a început să caute afaceri la început de drum și deja a găsit tehnologii interesante, precum și modele de afaceri reușite. Exemplul companiei SightCall ne arată exact câte lucruri pot fi obținute în urma unor asemenea colaborări. Instrumentul de service a fost selectat, acum este testat în mai multe filiale străine și ne aflăm în faza finală a proiectului pilot. Am aflat de la reprezentanții  SightCall și Karcher cum au mers lucrurile și încotro se îndreaptă în acest moment.

Am stat de vorbă și cu Sobhan Khani, vicepreședinte în cadrul  Plug and Play (Sunnyvale, SUA), o platformă inovatoare ce aduce împreună corporațiile și start-up-urile.

Arrows

“Am început după șapte ani de lucru într-un garaj”

Interviu cu Hans Göttlinger, Vicepreședinte în cadrul SightCall, în cadrul regiunii formate din Germania, Austria și Elveția

Hans Göttlinger, SightCall

Domnule Göttlinger, de unde a pornit ideea SightCall?

Ideea s-a născut acum zece ani. Fondatorii provin din zona de telecomunicații și au identificat o problemă în cazul call center-ului: un client descrie care este problema pentru care  a sunat, dar omul din call center nu poate stabili clar ce soluție să îi propună clientului. Așa că a intervenit ideea de a-i permite tehnicianului operator care răspunde la telefon să vadă exact, cu ochii lui care este problema, prin intermediul unei transmii video. Toată ideea a avut nevoie de aproape 3 ani pentru a putea fi pusă pe piață, din cauza limitărilor apărute atunci când vine vorba de protecția datelor, dar și de soluțiile de aplicare în cazul clienților industriali. Astăzi, SightCall este un serviciu ce se bazează pe date stocate în Cloud, poate fi instalat în cinci minute și poate fi folosit ușor. În sfârșit, după șapte ani de lucru într-un garaj, în sfârșit putem ieși pe piață.

Care sunt beneficiile cooperării dintre compania dumneavoastră și Kärcher?

Kärcher este o companie de success, iar pe noi asta ne ajută, poziționarea alături de marea companie. În afară de asta, primim feedback de la echipa de service, dar și de la client, ceea ce e extrem de util pentru noi. Am reușit să ne dam seama că sunt cazuri în care nu funcționează simpla soluție pentru o problemă tehnică. Dacă un utilizator este nemulțumit de un produs din cauza folosirii greșite, acest lucru poate fi identificat și remediat prin intermediul SightCall. Aici se vede ajutorul real oferit de aplicația noastră.

Cum arată planurile de viitor?

Suntem foarte flexibili, de aceea putem implementa rapid noile tendințe, cum ar fi realitatea augmentată, de exemplu, integram instrucțiunile de folosire în imaginea live. Aici este viitorul.

“A DESCRIE O PROBLEMĂ FĂRĂ SĂ VEZI CU OCHII TĂI DEFECȚIUNEA CONSUMĂ FOARTE MULT TIMP".

Interviu cu Maximilian Grau, Project Manager, Aftermarket & Services Karcher

Domnule Grau, cum ați ajuns să testați serviciile SightCall?

У нас уже есть некоторые варианты обработки и решения проблем обслуживания, с 2014 года у нас также работает сервисное приложение для профессиональных пользователей. Однако ясно, что описание проблем с оборудованием без визуального сопровождения затратно по времени и имеет место риск возникновения недопонимания. Это приводит к увеличению времени ожидания для наших клиентов, чего нам хотелось бы избегать. Видеочат SightCall в режиме реального времени работает просто и надежно — мы проверили несколько вариантов в данном направлении, но это решение оказалось наилучшим.

Как реализуется инициатива с точки зрения технического персонала?

На этапе тестирования у нескольких зарубежных филиалов была возможность попробовать SightCall. Такая возможность была, к примеру, у Франции, Австрии, Швейцарии, США, а также Бразилии. Наши коллеги полностью удовлетворены работой по данной технологии. Экономия времени — существенный фактор, который позволяет командам технического обслуживания работать более эффективно. В зависимости от качества подключения к сети качество соединения варьируется в зависимости от сайта, вот как обстоят дела.

Уже есть отзывы от клиентов?

Мы уже получаем большое количество положительных отзывов, так как использование методов, позволяющих оперативно решать проблемы, всегда приветствуется. На что мы иногда получаем критику: Чтобы использовать видеочат, необходимо установить приложение. Именно поэтому сейчас мы ведем переговоры с SightCall о реализации веб-версии решения. По окончании тестового этапа в октябре 2019 г. мы сможем принять решение о том, куда двигаться дальше. Я уверен, что мы сможем включить SightCall в свой портфель услуг.

Maximilian Grau, Kärcher

“Corporațiile pot fi foarte agile dacă chiar încearcă”

Interviu cu Sobhan Khani, Vicepreședinte Mobility și Internet of Things, la Plug and Play

Sobhan Khani, Plug & Play

Domnule Khani, care este obiectivul Plug and Play și ce anume coordonați dvs?

Plug and Play a fost fondată în 2006, iar scopul ei este să aducă împreună start-up-uri inovative și mari corporații. Până acum, am indentificat 14 zone ale inovației pe mai multe paliere ale industriei, cum ar fi domeniul digital aplicat sectorului sănătății, cyber securitatea sau chiar domeniul de care mă ocup eu, mobilitatea și Internetul lucrurilor. În fiecare domeniu aplicăm o selecție specială și urmărim beneficii de ambele părți: start-up-urile să-și găsească parteneri iar corporațiile să poată face o preselecție, să găsească mici companii care pot veni în întâmpinarea nevoilor lor.

Cum funcționează mai exact?

O corporație vine cu o problemă tehnică pentru care caută soluții. Noi căutăm în întreaga lume companii la început de drum care rezolvă acea problemă a corporației. Facem o listă cu cei mai buni 100 de candidați și facem o analiză a lor în funcție de echipa pe care o dețin, tehnologia folosită precum și alte criterii. În final, avem o listă mai scurtă cu 30 de start-up-uri pe care le invităm la o întâlnire. Fiecare pot vorbi cu un reprezentant al corporației timp de 5 minute. Dincolo de selecția în sine, acest proces este un câștig pentru micile companii pentru că de multe ori se încheie parteneriate. În felul acesta, marile corporații sunt la curent cu ce se întâmplă în industria lor, cum își pot îmbunătăți produsele.

Care sunt provocările pe care le vezi atunci când se întâlnesc două lumi diferite, o corporație mare, pe de o parte și o firmă la început de drum?

Totul este foarte palpitant, cu siguranță pentru că într-o companie tânără lucrurile se mișcă rapid, în vreme ce într-o corporație, structura este mult mai așezată. Unul dintre obstacole îl reprezintă procesele diferite. Iată un exemplu: unul dintre start-up-uri ne-a prezentat un acord de confidențialitate de 40 de pagini, ce trebuia semnat. Nu aveau cum să verifice în mod legal acel document uriaș, i-ar fi costat foarte mult un avocat. Am dat mai departe informația corporației, iar la final au rezultat rapid doar două pagini ale documentului, ceea ce a ajutat ambele parți. Asta ne arată că și corporațiile se pot mișca rapid dacă chiar încearcă. Iar eu cred că astfel ar trebui să se miște pentru a putea supraviețui pe piață.

Arrows
Arrows
Let ideas take flights
Gabriele Straßburger, Kärcher

Pe drumul descoperirii start-up-urilor

În 2016, Karcher a înființat departamentul New Venture, care în prezent funcționează ca o companie separată. Colegii companiei, atât cei din Statele Unite, din Sunnyvale , cât și cei din China, din  Shanghai caută peste tot în lume firme aflate la început de drum cu care pot promova inovații. Gabriele Straßburger, din cadrul departamentului New Venture explică: ”Ne concentrăm pe trei segmente: investițiile, cooporativele și start-up-urile corporate. Investițiile sunt cele făcute în tehnologie și modele de business în lumea efervescentă a tehnologiei curățeniei. Ne focusăm mai ales pe domenii precum conectivitatea și robotica. Obiectivul nostru este să înțelegem astăzi ce se va întâmplă în viitor și astfel toată lumea are de câștigat.

Când vorbim de cooperative, ne concentrăm pe acele start-up-uri ale căror inovații au legătură cu domeniile de interese pentru Karcher sau unele care pot îmbunătăți procesele interne, de la HR, la procesarea plăților. “De multe ori ne asumăm rolul de consumator care testează, pentru a vedea dacă acele soluții ni se potrivesc”, explică Straßburger.

Al treilea segment, start-up-urile corporate, țintește să promoveze spiritual antreprenorial. Din 2017, am pus la cale un laborator al inovațiilor și am invitat angajații să vină cu inovații pe care le-am putea pune în aplicare. Dacă o idee are potențialul de a se transforma într-o mică companie, New Venture ajută implementarea ei.

„The start-up world is very fast and vibrant – which is a good source of inspiration for a company such as Kärcher.“
Gabriele Straßburger, Kärcher New Venture

„Lumea strat-up-urilor este foarte rapidă și vibrantă, ceea ce reprezintă o sursă de inspirație pentru o companie precum Karcher.“

Kärcher New Venture

Kärcher New Venture aduce aproape oameni, idei, oportunități de afaceri, dar și capital – pun la aceeași masă un investitor și o companie care aduce inovații și astfel modelează împreună industria curățeniei.

Connecting ideas

Conectăm idei

Aducem împreună viteza și flexibilitatea unui start-up, alături de rețeaua globală și infrastructura unei corporații cu experiență.

Connecting people

Aducem oamenii împreună

Vă punem la dispoziție cunoștințele experților nostri și astfel te ajutăm să-ți dezvolți afacerea.

Connecting business

Conectăm afaceri

Nu suntem doar un investitor, ci și un client, așadar o cale de a ajunge pe piața globală de soluții pentru curățenie.

Connecting capital

Conectăm sursele de capital

Oferim fonduri start-up-urilor care vor să facă următorul pas alături de noi.