Prvi preizkusi

Simon/Nemčija –  22. 3. 2017 ob 09:30

Prvi preizkusi

Prvi preizkusi na kolesu Moram dodati, da kolesa nisem čistil že približno eno leto. Mislim, da to lahko vidite tudi na fotografijah. Temu primerno je bilo na kolesu veliko zasušenega blata in umazanije. Čiščenja se nisem lotil z velikimi pričakovanji. Zato sem bil zelo presenečen, da je ta mali Kärcher tako močan. Odstranil je vso umazanijo, česar nisem pričakoval. Krtače sploh nisem potreboval. Rezultat je bil res impresiven. Moč tega malčka me je resnično presenetila. Še posebej če ste na poti s kolesom, npr. na kolesarski dirki ali pri podobni dejavnosti, je zelo praktično, da lahko kolesa očistite takoj in se nato mirno zapeljete proti domu. Ko je umazanija še sveža, jo lahko seveda še lažje odstranite. To je OBVEZNA oprema za vsakega kolesarja. Pri čiščenju koles sem opazil, da štirje litri vode zagotovo zadostujejo za eno kolo. Če pa želite očistiti dve kolesi, priporočam dodatni rezervoar ali rezervoar s 6-litrsko prostornino. Zato je moje priporočilo, da kapaciteto posode povečate na šest litrov. Tako je zagotovljena večja zmogljivost čiščenja, napravo pa še vedno lahko nesete s seboj.
Naramnica bi tudi bila praktična. Ko čistite večje stvari, cev ni dovolj dolga. Če bi si lahko napravo Kärcher obesil na ramo, bi imel še vedno prosti obe roki ...

Nato je moral tudi naš pes spoznati napravo Kärcher. Vendar mu čiščenje na prostem ni dišalo, zato smo ga prestavili pod tuš. Tam je čiščenje uspelo, kot lahko vidite na fotografijah. Tu sem opazil, da bi prav prišlo dvostopenjsko uravnavanje moči curka. Tako lahko bolje izkoristimo osredotočen curek pod tlakom. Stopenjsko nastavljanje s pritiskanjem bi tudi bila dobra rešitev. Če bi ročico povlekli do polovice, bi ustvarili šibkejši curek, če bi jo potisnili do konca, pa bi se sprožil močnejši curek. Standardna šoba se mi ne zdi primerna za čiščenje živali. Večina vode se razprši mimo tac. Pri tem vam lahko pomaga stožčasta šoba iz kompleta dodatkov.
...

Pod črto:
Kärcher to go je kompakten, visokozmogljiv pomočnik za na pot. Kdor je veliko zunaj, ga bo hitro vzljubil in odkril njegove številne mogoče načine uporabe.

Prenosni čistilnik Kärcher so sanje vsakega mestnega kolesarja.

Evgenija/Rusija – 19. 3. 2017 ob 19:03

Tako, danes sem napravo uspešno preizkusil na svojem kolesu. Ubogo kolo je bilo še polno umazanije iz prejšnje kolesarske sezone, začela pa se je že tudi kopičiti umazanija staljenega snega iz zgodnje pomladi. Zemlja v utorih tekalne plasti pnevmatik, posušena umazanija na okvirju in zobnikih – skratka, polno dela.
Prva in najpomembnejša stvar, ki jo želim povedati: Ta čistilnik je IDEALEN za prebivalce večstanovanjskih stavb v večjih mestih! Do nedavnega si nisem mogel predstavljati, kako naj očistim umazano kolo: V kadi nimam prostora za priklop cevi od 9. nadstropja do ulice, čiščenje z vodo iz plastenke in vlažno krpo pa bi bilo izredno zamudno in neučinkovito.
Dodatni vtisi


PREDNOSTI:

  1. Kapaciteta akumulatorja Hotel sem izraziti svoje nezadovoljstvo z navedenim 15-minutnim delovanjem. Na moje začudenje je akumulator zadostoval za celoten postopek čiščenja in še vedno ni bil popolnoma prazen.
  2. Prostornina rezervoarja za vodo In spet sem doživel prijetno presenečenje – štirje litri so zadostovali za temeljito čiščenje mojega jeklenega prijatelja, kot lahko vidite tudi na videoposnetkih.
  3. Široka šoba za čiščenje koles Ta nastavek še posebej zagotavlja, da boste zajeli čim večjo površino kolesa, kar vam prihrani veliko vode. Verjetno so ravno zato štirje litri povsem zadostovali.
  4. Dolžina gibke cevi Cev lahko izvlečete in povsem zadostuje, da lahko kolo očistite z vseh strani, ne da bi potrebovali električno vtičnico.
  5. Zunanje mere čistilnika glede na kolo Dimenzije in oblika naprave omogočajo, da jo prevažate na prtljažniku kolesa. Na žalost sam nimam prtljažnika. Če pa bi ga imel, bi to bila odlična rešitev za daljše ture.

SLABOSTI:

  1. Čistilniku ni uspelo odstraniti težko dostopnih ostankov umazanije in maziv – pritisk in natančnost vodnega curka za to nista zadostovala.
  2. Umazana tla Ni prijetno, če napravo postavite na zemljo ali asfalt. Če si pas dam čez ramo, kot je svetovalo nekaj uporabnikov, tudi ni najprijetneje, saj mi čistilnik zaradi teže nenehno drsi. Mogoča rešitev: Oblikujte pas tako, da bo bolj podoben naramnicam nahrbtnika, ali uporabite odstranljiv okvir, ki ga lahko odstranite in očistite.

PRIPOROČILA ZA SPREMEMBE:

  1. Za temeljito čiščenje vseh delov kolesa so nedvomno potrebni ustrezni nastavki za uravnavanje tlaka in smeri vodnega curka. Za razvoj te dodatne opreme imam že konkretne ideje, vendar bom o njih poročal po naslednjih etapah.
  2. Pasovi ali stojalo – glejte odstavek »Slabosti«.
  3. Predal za čistilna sredstva. Bilo bi idealno, če bi naprava imela predal in gumb za aktiviranje čistilnega sredstva. V enem položaju bi pritisk na gumb sprožil dovajanje vode, v drugem položaju pa bi se voda črpala skozi prostor, napolnjen s čistilnim sredstvom, in bi gibko cev dosegla že kot milna raztopina.

ZAKLJUČEK:
Čistilnik je idealna rešitev za hitro čiščenje srednje umazanih koles. Bojim se, da brez posebnih nastavkov temeljito čiščenje močno umazanega kolesa po kolesarski turi v slabem vremenu ne bi bilo mogoče.

BONUS INFORMACIJA:
Preostalo vodo sem uporabil za čiščenje svojih škornjev za prosti čas znamke Ranger. Čistilniku je to uspelo v nekaj sekundah – čiščenje je opravil preprosto in nežno, sam pa sem odkril še en način za uporabo naprave.

>
KONTAKT

Karcher d.o.o.
Samoborska cesta 169A
10090 Zagreb

OPĆI UPITI:
Tel.: +385 1 4094331
+385 1 4094332
E-mail: customer-care-hr@karcher.com

SERVIS

Radno vrijeme: pon-pet 8:00-16:00

Za upite vezane za servis i/ili nabavu rezervnih dijelova kontaktirajte:

Tel.: +385 1 4094330

E-mail: servis-hr@karcher.com

SOCIAL MEDIA
ONLINE TRGOVINA KONTAKT

E-mail: onlineshop-hr@karcher.com

Telefon: +385 1 4094331
             +385 1 4094332

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem

Plaćanje unaprijed

PayPal

 

FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR = 7.53450 HRK

BESPLATNA DOSTAVA ZA SVE ONLINE NARUDŽBE