Lingshan Buddha

U oktobru 2012. godine Kärcher se u okviru programa sponzorisanja kulture angažovao za jednu od najvećih Budinih statua u Kini: Kärcher zaposleni i trgovinski partneri si kompresorskim čistačima stepenice poznatog Velikog Bude na Lingshan-u blizu grada Wuxi (provincija Jiangsu) oslobodili od delimično tvrdokornih nečistoća. Akcija čišćenja je zvanično otvorena uz prisustvo baden-virtenberške privredne delegacije oko dr. Nils Schmid, ministra za privredu i finansije.

Pre svega su se na 218 stepenika nataložili nečistoća od emisije, golubiji izmet i zgažene žvakaće gume. Primenjivali smo ukupno 25 kompresorskih čistača na benzin tipa G 4000. Uređaji su radili na 275 bar pritiska sa transportnom količinom od preko 800 l/h. Čišćenje je izvršeno sasvim bez hemije, prljavu vodu smo preko vodova za otpadnu vodu stručno uklonili na otpad. Očišćena ukupna površina je iznosila preko 3.100 m².

Veliki Buda na Lingshan-u je podignut 1996. godine na inicijativu Zhao Puchu, ranijeg predsednika Kineske budističke zajednice. Statua od bronze je visoka 88 m i teška preko 700 t.

Lingshan Buddha
Lingshan Buddha
Lingshan Buddha