Reference – širom sveta.

Vodeći inženjering, opširna konsultacija, savršeni proizvodi "made in Germany" i sveobuhvatne usluge su vrednosti, koje Kärcher čine Vašim pouzdanim partnerom na polju čišćenja unutrašnjosti rezervoara. Poznata preduzeća i vodeća na tržištu širom sveta se oslanjaju na Know-how i inovativne proizvode i usluge firme Kärcher.

TSC world map
Greiwing

Greiwing Logistics/Nemačka

Kao jedan od vodećih ponuđača u Evropi Greiwing nudi kompletna rešenja pravljena po meri vezano za temu logistike silosa.

Najmodernija postrojenja za čišćenje tankova i silosa i specijalno obučen, iskusan stručni personal brinu za čišćenje silosa prema najvišim standardima.

Kao član Nemačkog udruženja za čišćenje unutrašnjosti tankova (DVTI) Greiwing izdaje European Cleaning Document (ECD). Inspekcija prema SQAS Tank Cleaning garantuje uz to visok stepen sigurnosti na radu, kvaliteta i zaštite životne sredine.

Na novoj lokaciji u gradu Leipheim internacionalno uposleni pružalac logističkih usluga iz vestfalskog grada Greven je 2012. otvorio javno postrojenje za čišćenje silotegljača.

Za unutrašnje čišćenje silo vozila Kärcher je postrojenje opremio sa 2 linije za čišćenje, uređajem za proizvodnju vrele vode preko HWE 4000 E sa doziranjem hemije kao i opremom za sušenje. Ovde dnevno efikasno i kontinuirano možete da očistite do 40 vozila.

Wizet Transport

Wizet Transport SP z.o.o/Poljska

Wizet Transport Sp. z o.o je firma sa 60 drumskih cisterni i nudi usluge u sektoru internacionalnog transporta tečnih supstanci. Sedište firme se nalazi u Łęczyca (centralna Poljska). Postrojenje za čišćenje rezervoara je pušteno u rad u aprilu 2012. godine i koristi se kako za sopstvena vozila tako i za komercijalne svrhe.

Glavne komponente TSC postrojenja za čišćenje za drumske cisterne su:

 • 5 unutrašnjih čistača HKF 200 E
 • 5 kompresorskih pumpi HDI 38/12
 • kompresorski izmenjivač toplote
 • kompresorsko doziranje sredstva za čišćenje
 • upravljanje
 • podešavanje programa za čišćenje preko PC-a
Gaisre

Gaisre/Litvanija

Firma "Gaisre" je osnovana 1992. godine i u suštini se bavi internacionalnim transportnim biznisom.

Kao član nacionalnog udruženja špeditera Litvanije Gaisre nudi visok standard kvaliteta.

Za čišćenje velikog voznog parka je 2013. godine postavljeno moderno postrojenje za unutrašnje čišćenje tankova.

Obe linije za čišćenje su opremljene sa po 3 glave za prskanje HKF 200 E. Za snabdevanje ovih glava za unutrašnje čišćenje spremne stoje tri kompresorske pumpe od 100 bar HDI 30/10. Proizvodnja vrele vode i pare se vrši preko 2 HWE 4000 na gas. Kompresorsko doziranje sredstva za čišćenje radi precizno i garantuje dugu imobilizaciju kompresorskih pumpi. Za proizvodnju vrelog vazduha za sušenje na raspolaganju stoji jedinica za sušenje sa gorionikom na gas. Upravljanje se prilagodilo individualnim željama klijenta.

Sve primenjene komponente ispunjavaju visoke industrijske standarde kvaliteta, koji odlikuju Kärcher postrojenja za unutrašnje čišćenje tankova, i garantuju time režim rada bez smetnji.

U slučaju koncepcije ovog sistemskog rešenja takođe se vodi računa o primeni energije koje čuva resurse.

Australian Terminal Services

Australian Terminal Services/Australija

Firma Australian Terminal Services je član australijskog industrijskog lidera Transpacific Industries Group LTD. Ona je firmu Kärcher ovlastila za gradnju velikog postrojenja za čišćenje u Queensland 2001. godine.

Postrojenje je specijalno koncipirano za drumske cisterne, kontejnere od 20 stopa i male kontejnere. Sastoji se od 3 linije za čišćenje. Dve linije za čišćenje drumskih cisterni i jedne za kontejnere od 20 stopa. Na linijama za čišćenje drumskih cisterni mogu da se čiste do 4 komore sa istovremenim koracima u čišćenju.

Postrojenjem upravlja PLC i integrisani operaterski panel. Pri tome operater može samostalno da konfiguriše do 5 automatskih ciklusa programa po liniji za čišćenje.

Unutrašnje čišćenje ima automatski pogon i opciono 2-struko kompresorsko doziranje sredstva za čišćenje. Spoljašnje čišćenje teče manuelno i ima opciono 2-struko usisno doziranje sredstva za čišćenje.

Preko daljinskog upravljača linije za čišćenje i pojedinačni koraci u čišćenju mogu slobodno da se biraju. Sušenje vrelim vazduhom može da osuši do 5 komora tanka po liniji za čišćenje.

Lotos

LOTOS Kolej Sp. z.o.o/Poljska

Železničke cisterne vagoni firme LOTOS Kolej se sada peru pomoću novog Kärcher TSC postrojenja.

LOTOS grupa je jedna od najvećih firmi u Poljskoj. Društvo za mineralna ulja posluje kako u Poljskoj tako i u inostranstvu. Njihovo polje delatnosti obuhvata eksploataciju i obradu sirovog ulja kao i trgovinu visokokvalitetnim proizvodima od ulja.

LOTOS Kolej, deo LOTOS grupe odgovara za transport proizvoda i isporuku ulja u rafineriju u gradu Danzig. Pri tome je neophodno redovno čišćenje upotrebljenih železničkih cisterni vagona, na primer za servisiranje i održavanje.

Na ovoj lokaciji se do sada vršilo čišćenje pomoću sistema na pritisak srednje jačine. Iz razloga povećanja efikasnosti klijent se pak odlučio da investira u novu tehnologiju čišćenja.

Postrojenje, koje je smo završili u manju 2012. godine, obuhvata 2 linije za čišćenje sa 6 unutrašnjih čistača HKF 200 K2. Njih snabdeva ukupno 10 kompresorskih pumpi HDI 38/12. Po izboru se vrši proizvodnja tople i vrele vode pomoću 3 kompresorska izmenjivača toplote i 1 izmenjivača toplote na nizak pritisak. Kompresorsko doziranje sredstva za čišćenje radi precizno i garantuje dugu imobilizaciju kod kompresorskih pumpi. PLC upravljanje se prilagodilo individualnim željama klijenta.

Lanfer

Lanfer logistika/Nemačka

Lanfer je vodeće preduzeće visoko specijalizovano za transport i usluge prometa kao i servisa i skladištenja za branšu hemijske i prehrambene industrije, koje internacionalno posluje.
Pored sektora transport i logistike Lanfer servis nudi sve vezano za kamion. Ponuda usluga obuhvata:

 • sertifikovana Kärcher postrojenja za unutrašnje čišćenje na najnovijem stadijumu tehnike
 • više linija za čišćenje sa kompresorskim glavama za prskanje i zasebnim priključcima za paru
 • sušenje tanka pomoću suvog vazduha bez bakterija
 • spoljašnje čišćenje
 • servisnu radionicu, skladište rezervnih delova i pribora

Kako bismo zadovoljili povećanu potražnju za unutrašnje čišćenje tankova i potrebu profesionalnog i unutrašnjeg čišćenja koje štedi energiju, 2007/2008. godine smo modernizovali i proširili postojeća Kärcher postrojenja za čišćenje na lokacijama Meppen i Salzbergen.

Suštinska obeležja mera proširenja obuhvatila su Kärcher tehniku kompresorskih pumpi, energetski efikasnije i patentirane Kärcher protočne bojlere; dodatne glave za unutrašnje čišćenje, opremu za sušenje kao i novi uređaj za proizvodnju pare za parenje i zagrevanje cisterni zaokružile su mere modernizacije.

Steinkühler Deutschland

Steinkühler/Nemačka

Filijalu u mestu Großbeeren je 2011/2012. godinu iz temelja izgradio Steinkühler i pustio u rad.

Ovde postavljeno najmodernije postrojenje za unutrašnje čišćenje silosa i cisterni specijalizovalo se za čišćenje prehrambenih namirnica i proizvoda koji su kompatibilni sa prehrambenim namirnicama.

Najmodernija tehnika ovde brine za temeljno, brzo i ekološko unutrašnje čišćenje.

Kärcher postrojenje je opremljeno sa 2 linije za čišćenje sa po 5 glava za čišćenje i električnom glavom za prskanje, vrelom vodom do 85 °C, primenom hemije, mogućnošću naparivanja kao i sušenjem vozila. Regeneracija toplote se vrši iz otpadne vode. Osim toga je moguće čišćenje IBC rezervoara.

Steinkühler je član ist Nemačkog udruženja za čišćenje unutrašnjosti tankova r. u. (DVTI) i izdaje European Cleaning Document (ECD), koji osigurava čišćenje bez ostataka. Dalje su postrojenja za čišćenje još sertifikovana prema SQAS, HACCP i DIN ISO 9001:2008 standardima.

Transportes Portuarios

Transportes Portuarios S.A./Španija

Firma Transportes Portuarios, S.A. je osnovana 1963. godine u od tada nudi visokokvalitetan servis za svoje klijente. Sa glavnim sedištem u luci grada Barcelona Transportes Portuarios poseduje površinu od 10.000 m² u Polígono Pedrosa de L'Hospitalet, koja je namenjena za odlaganje kao i za održavanje i ponovno punjenje njihovih vozila.

Sa svojim velikim voznim parkom vozila, koji je specijalizovan za transport tečnih i zrnastih prehrambenih namirnica i podleže najstrožim kontrolama kvaliteta i kontrole, kao i zahvaljujući velikom angažovanju u teškom radu firma Transportes Portugarios je poslednjih godina brzo i značajno porasla.

Tankovi za tečnost su od prohroma i opremljeni najmodernijim sistemima kao što su na primer mikrobiološki filteri za sterilne proizvode, nezavisne pumpe, termometri za beleženje temperature i sistemi grejanja, koji sprečavaju gubitak toplote.

Tankovi za proizvode u prahu i zrnu su napravljeni od aluminijumskih legura najvišeg kvaliteta i opremljeni hidrauličnim sistemima za podizanje i nezavisnim kompresorima za utovar.

Postrojenje je napravljeno za 2 linije glava za unutrašnje čišćenje kao i 4 HDI 38/12, koje isporučuju 15.200 l/h na pritisku od 120 bar i koji su opremljeni sa 3 glave za unutrašnje čišćenje HKF 200 i 1 HKF 200 C2 po liniji. Vrela i hladna voda se isporučuju iz preliminarno uskladištenih bazena. Osim toga postrojenje sadrži portalnu automatsku perionicu TB 46, između ostalog sa visokim pritiskom i intenzivnim pretpranjem.