Kompresorski čistači

Zašto Kärcher pravi razliku. Da li blaga nega ili snažno čišćenje – Kärcher kompresorski čistači nude perfektno rešenje za svaki zadatak u čišćenju. Gde je ranije dominirala nečistoća, sada nema ništa osim čistoće. Pomoću Kärcher-a podižete vrednost Vašem domaćem okruženju i stvarima vraćate njihovu valjanost: od starog postaje novo, od dotrajalog postaje šik. Strasna umetnost inženjera, visok stepen zahteva za kvalitetom i decenijsko iskustvo u razvoju inovativnih kompresorskih čistača čine to mogućim.

BRING BACK THE WOW.

Sećate se onog osećaja kada je Vaš automobil bio nov, a Vaš prilaz sveže popločan? Kada je Vaš baštenski nameštaj prvi put ugledao svetlo dana, a Vaši baštenski zidovi bili bez mahovine? To je bio onaj pravi WOW osećaj! Ali prašina, prljavština i nekontrolirani rast ne mogu ništa protiv Vas i Vašeg Kärcher visokopritisnog perača. Onaj WOW osećaj je još uvek tamo. Vratite ga! Vi i Vaš Kärcher – borite se protiv prljavštine uz pravu snagu i pritom se zabavite. Pretvorite prljavi posao u čisto zadovoljstvo. Bring back the WOW.


Pressure (bar)
Area performance
Područja primene
23 Proizvodi

Kärcher Full Control čistač pod pritiskom. Nije moguće? Već je urađeno!

Kod novih Full Control aparata sve se vrti oko Full Control
Power Gun pištolja, jer on predstavlja najvažniji interfejs između korisnika i čistača pod pritiskom. Radi maksimalne kontrole prilikom svakog korišćenja, Kärcher je sve važne funkcije smestio na Full Control Power Gun pištolj i raspršivač. Kod 3-u-1 Multi Jet-a samo jedan raspršivač omogućava više načina raspršivanja. Osim toga, ovaj uređaj ima jednu centralnu i lako dostupnu poziciju, u kojoj Full Control Plus Power Gun pištolj zajedno sa montiranim raspršivačem može da se odloži za vreme pauze u radu i da se kompaktno smesti nakon završenog posla. Takođe, i uređaji sa klasom performansi od K 2 do K 4 indikuju preporuke za korišćenje aparata: regulisanje pritiska ovde se vrši preko raspršivača, a nivo pritiska prikazuje se na pištolju (K 3/K 4) ili na raspršivaču (K 2).

icon_arrow

Full Control Hard
Full Control Medium
Full Control Soft

Novi Full Controll Plus Power Gun pištolj

 • Okretanjem 3-u-1 Multi Jet cevi sa mlaznicama mogu se
  direktno odabrati različiti načini raspršivanja kako ne biste morali da menjate cev sa mlaznicama u toku rada. 
 • Koji pritisak najbolje odgovara određenoj nameni pokazaće
  vam simboli na 3-u-1 Multi Jet cevi sa mlaznicama.
 • Nivoi pritiska HARD, MEDIUM i SOFT mogu lako da se odaberu
  pomoću tastera +/- .
 • Takođe, i primena deterdženta MIX može da se odabere preko
  pištolja i da se reguliše pomoću tastera +/- .
 • Jasan LCD-display, koji se nalazi na Full Control Plus Power
  pištolju stalno pokazuje selektovani nivo pritiska, kako biste u svakom trenutku imali potpunu kontrolu.
 • icon_arrow

  Područja primene kompresorskih čistača

  Kompresorski čistači su višenamenski pomoćnici vezano za kuću, jednostavni su za rukovanje kao dečija igra: Uređaj priključite na vodovod i utičnicu, odvrnite slavinu za vodu, uključite kompresorski čistač i počinje zabava u čišćenju. Pomoću odgovarajućeg specijalnog pribora uređaji postaju pravi multifunkcionalni uređaji: da li prskanje šmrkom, čišćenje cevi, čišćenje terasa ili čišćenje oluka – mogućnosti primene su približno neograničene. Osim toga: Udarni pritisak je u neposrednoj blizini mlaznice uvek najjači. Iz tog razloga se tvrdokorne nečistoće pre čiste, ako je razmak do mlaznice manji. Kod manjih nečistoća i osetljivih površina razmak se odgovarajuće povećava. Naši praktični primeri pokazuju, kako pomoću svog kompresorskog čistača postižete najbolje rezultate.

   

  Anwendungen

  Kompresorski čistači nude odgovarajuće rešenje za svaki zadatak u čišćenju!

  Sledeća područja primene u skladu sa iskustvom takođe spadaju u čišćenje kuće i bašte:

  • bicikli
  • baštenski uređaji i baštenski alati
  • baštenski nameštaj i nameštaj za terase ili balkone
  • ograde i baštenski putići ili kamene ploče
  • motocikli i skuteri
  • mali automobili
  • spoljašnje stepenice i veći baštenski putevi
  • automobili srednje klase i kombiji
  • baštenski i kameni zidovi
  • kamp prikolice i terenski automobili
  • bazeni za plivanje i terase velikih površina
  • Sve vezano za kuću i fasade

  Ovde pogledajte nekoliko izabranih primera za primenu:

  Pločnici zarasli u mahovinu

  Pošto se mahovina se ne nalazi samo u debelom sloju na površini ploča, nego se takođe nalazi i u porama kamenih ploča, za skidanje mahovine se upotrebljava rotirajuća mlaznica.Ona proizvodi rotacioni mlaz: snaga čišćenja koncentrisanog tačkastog mlaza se kombinuje sa površinskim efektom ravnog mlaza.Kompresorski mlaz pri tome držite skoro vertikalno u odnosu na površinu ploče i polako prevlačite u razmaku od otprilike 20 do 30 cm od ruba jedne ploče zarasle mahovinom do druge.

   

  Čišćenje pločnika zaraslih u mahovinu

  Vozila

  Kärcher specijalan pribor i sredstva za čišćenje garantuju temeljnu i negu koja čuva vozilo. Da bi Vaš automobil u nekoliko koraka ponovo sijao kao nov i da bi dugo ostao negovan, najpre uklonite grubu nečistoću pomoću kompresorskog mlaza, onda naprskajte Kärcher sredstvo za uklanjanje insekata na rešetku hladnjaka, branik i prednje staklo. Na naplatke naprskajte Kärcher sredstvo za čišćenje naplataka. Zatim vozilo uz pomoć funkcije za sredstvo za čišćenje ili specijalnom mlaznicom za penu nakvasite Kärcher šamponom za automobile i ostavite da kratko deluje. Zatim svoje vozilo odozdo na gore očistite pomoću Power Brush, kako biste optimalno iskoristili efekat sredstva za čišćenje.

   

  Čišćenje automobila pomoću Kärcher Power Brush

  Terase

  Za optimalno i brižljivo čišćenje i velikih površina brinu naši čistači za terase T-Racer: Zbog inovativne kombinacije propelera podesivih po visini sa dve kompresorske mlaznice proizvodi se Hovercraft efekat, koji dozvoljava da T-Racer vibrira iznad tla. Pri tome integrisana zaštitna rešetka štiti propelere i kompresorske mlaznice od oštećenja kamenovima ili slično. Snaga čišćenja se povećava i dobijate ravnomeran rezultat čišćenja. Kućište ne propušta ni kap vode koja prska – pa na taj naš od prskanja štiti Vas i zidove.

  Čišćenje terasa pomoću Kärcher T-Racer

  Baštenski uređaji

  Ribanju je došao kraj! Žardinjere i saksije, ašove, lopate, grabulje, kolica na guranje i drugo pomoću Kärcher kompresorskog čistača jednim okretom ruke možete izrazito efikasno da oslobodite od nečistoće i zemlje. Ovde je naročito adekvatna Vario-Power i Multi- Power-Jet mlazna cev. Rad u bašti odmah pričinjava dvostruko više zadovoljstvo!

   

  Čišćenje baštenskih uređaja

  Baštenski nameštaj

  Neugledne fleke na baštenskom nameštaju – npr.zbog aero zagađenja ili od prošle zime – pomoću Kärcher seta za čišćenje bašte mu vratite izgled. U slučaju jake nečistoće preporučuje se čišćenje pomoću Kärcher četke za pranje u kombinaciji sa Kärcher sredstvom za čišćenje.

   

  Čišćenje baštenskog nameštaja

  Roletne

  Pre čišćenja roletne sasvim spustite. Posle toga mlaznu cev postavite na nizak pritisak i nanesite sredstvo za čišćenje. Počnite na donjem kraju sekcije roletne. Pustite da sredstvo za čišćenje deluje nekoliko minuta, da bi nečistoća mogla pravilno da se rastvori. Onda rastvorenu nečistoću najpre uklonite četkom za pranje, pa zatim pomoću kompresorskog mlaza.

   

  Čišćenje roletni

  Klase snage.

  Klasa snage je kod kompresorskih čistača glavno razlikovno obeležje i merodavan parametar za potrebno vreme tokom čišćenja. Pre ove podloge odgovarajući uređaj znatno olakšava rad na čišćenju. Uz to dolazi, da su sa različitim klasama snage takođe povezana tehnička obeležja, koja su optimalno prilagođena na zahteve za čišćenjem i da time rad čine prijatnijim i efikasnijim.


  Za svaku potrebu odgovarajuća klasa snage

  Učinkovitost pri čišćenju kompresorskog čistača je rezultat kombinacije pritiska vode i količine vode. Što je jedan od ova dva faktora optimalnije usaglašen jedan s drugim, to lakše mogu da se rastvore tvrdokorne nečistoće i to brže mogu da se očiste velike površine. Pregledom različitih zahteva za čišćenje Kärcher svoje uređaje klasifikuje u određene klase snage. Što površina treba više da se očisti odnosno što je nahvatana nečistoća jača, to je veća preporučena klasa snage. Za čišćenje velikih površina, kao na primer fasada, se zato preporučuje nabavka K 7 uređaja sa odgovarajućim priborom. Pored boljih podataka o snazi više klase uređaja nude i praktične dodatne funkcije. Na primer veće dužine creva za značajno širi radijus delovanja. Ili bolji kvaliteti creva, koja nude viši stepen otpornosti na deformacije i više fleksibilnosti. Tako smo se pobrinuli za kraće vreme montaže i demontaže i za jasan plus za komfor u radu posebno u slučaju česte primene.

   

  Prednosti.

  Kako funkcioniše kompresorski čistač?

  U normalnom vodovodu vlada pritisak od otprilike 4 bar. Odatle se transportuje voda preko baštenskog creva u kompresorski čistač. Po dospeću u kompresorski čistač, kompresorska pumpa proizvodi pritisak vode do 160 bar. Zatim voda ističe kroz malu kompresorsku mlaznicu – kao koncentrisani mlaz sa snažnim efektom čišćenja.

   

  functioning highpressure washers RS

  Očuvanje životne sredine i budžeta

  Kompresorski čistači klasa K 4 – K 7 mogu da se pogone i pomoću jeftine potrošne vode. Za to uređaji usisavaju vodu iz postojećeg rezervoara za vodu kao (npr. iz bureta za kišnicu). To štedi skupu pijaću vodu i istovremeno štiti životnu sredinu. Druga prednost: Nezavisnost od vodovodne mreže proširuje radijus delovanja i brine za više fleksibilnosti.

   

  Kompresorski čistači na industrijsku vodu

  Zašto da kupite Kärcher kompresorski čistač?

  Test skidanja pomoću kompresorskih čistača

  Kärcher pravi razliku

  Kärcher je izumeo kompresorski čistač – i izumeva ga iznova na novi način. 1950. godine Kärcher je razvio prvi evropski kompresorski čistač sa vrelom vodom za profesionalno čišćenje. 1984. godine Kärcher je onda na tržište izneo prvi nosivi kompresorski čistač HD 555 za privatna domaćinstva – prekretnicu u istoriji čišćenja.

  Kao pronalazač kompresorskog čišćenja Kärcher raspolaže jedinstvenim specijalnim znanjem, koje na tržištu u toj širini i dubini inače niko ne može da ponudi. Redovnim istraživanjima utvrđujemo savesno želje i potrebe naših klijenata. Dobijena saznanja utiču direktno na razvoj proizvoda. Na taj način se uveravamo da svaki novi razvoj postaje primeren zahtevima naših klijenata.

   

  Natprosečna snaga – 50 % uštede vremena

  Patentirana Kärcher tehnologija mlaznica i idealno usklađivanje na pojedinačne modele čini to mogućim. U poređenju sa konkurencijom, Kärcher uređaji se odlikuju većom abrazivnom snagom i efikasnošću u čišćenju.

  Drugim rečima: Čišćenje se odvija brže i štedi do 50 % vremena, a na taj način i do 50 % energije i vode – značajne prednosti, koje su na naučnoj bazi potvrđene od strane uglednog i nezavisnog Fraunhofer instituta.

   


  Podesan za visok stepen efikasnosti.

  Već preko 60 godina Kärcher do savršenstva dovodi kompresorsko čišćenje i uvek iznova čini da izvanredne inovacije govore same za sebe. Više od 1.300 patenata i uzoraka za upotrebu svedoče o pronalazačkom duhu preduzeća i Kärcher čine svetskim brojem 1. Pri tome u centru uvek stoje potrebe naših klijenata.

   

  Naročito snažno

  Rotirajući kompresorski mlaz kombinuje snagu tačkastog mlaza sa površinskim efektom ravnog mlaza. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji mlaznica Kärcher rotirajuća mlaznica dominira u poređenju sa konkurencijom i zahvaljujući visokom stepenu abrazivne snage omogućuje brže i efikasnije čišćenje.

  HD

  Kärcher kompresorski čistači Kvalitet marke

  Pouzdan kvalitet marke

  Kao vođa na svetskom tržištu nudimo najpouzdanije kompresorske čistače. Već 75 godina ime Kärcher je sinonim za kvalitet i inovaciju „Made in Germany“. Sve naše uređaje pravimo u sopstvenim fabrikama prema najvišim standardima za proizvode. Pre nego što proizvodi napuste fabrike, testiraju se na 100 % funkcije i snage. Na taj način našim klijentima uvek možemo da garantujemo perfektne proizvode, koji se odlikuju visokim učinkom i besprimerno dugim vekom trajanja.

  Pribor i sredstva za čišćenje.

  Stvar je u kompletnom paketu! Sa pravom kombinacijom uređaja, pribora i sredstva za čišćenje čak i okorela prljavština nema više šansu. Odgovarajući sistemski pribor proširuje mogućnosti čišćenja mnogostruko i čišćenje čini još efikasnijim, kraćim i ugodnijim.


  Pribor za kompresorske čistače

  Kärcher nudi veoma širok spektar pribora i sredstava za čišćenje. Na taj način možemo da rešimo svaki, pa još i specifičan problem u čišćenju. Naš pribor, zahvaljujući jednostavnom bajonet sistemu, bez problema možete da priključite na svaki kompresorski čistač.

  Standardni pribor

  Prilikom kupovine nekog Kärcher kompresorskog čistača osnovni pribor je već u obimu isporuke, kao što su jednostruka odnosno Vario-Power mlazna cev, rotirajuća mlaznica, kompresorski pištolj, kompresorsko crevo i vodeni filter.

   

  Setovi pribora

  Po želji svoj uređaj možete da opremite dodatnim priborom Car-Kit ili/i Home-Kit, da biste ciljano mogli da izađete na kraj sa svojim individualnim zahtevima za čišćenje automobila odnosno prostora oko kuće. Tako npr. Car-Kit obuhvata četku za pranje, četku za sapunjanje, kao i sredstvo za pranje automobila. Home-Kit obuhvata čistač za površine, kao i specijalno sredstvo za čišćenje površina.

   

  Specijalan pribor

  Pomoću Kärcher specijalnog pribora, koji možete zasebno da dobijete, možete da proširite područje primene svog kompresorskog čistača i na taj način uvek imate pravo rešenje za specijalne potrebe u čišćenju. Čistači za površine npr. omogućuju brzo, efikasno i čišćenje bez prskanja svih površina u spoljašnjoj sredini. Međutim, postoji još mnogo drugog praktičnog pribora.

  Sredstva za čišćenje za kompresorske čistače

  Nova Kärcher generacija sredstava za čišćenje podmićuje zahvaljujući svom jedinstvenom principu dejstva 3 u 1. Pored savršenog efekta čišćenja nova multifunkcionalna sredstva nude takođe brižljivu negu i pouzdanu zaštitu – a na taj način korisniku štede mnogo vremena i truda. Uz to Kärcher, zahvaljujući primeni obnovljivih i prirodnih sirovina, sada još snažnije insistira na održivosti. A ubedljiv je takođe i inteligentan koncept flašica. Da li za spajanje (Plug ’n’ Clean), za punjenje rezervoara za sredstvo za čišćenje ili kao sud za usisavanje sredstva za čišćenje crevom – nova sredstva za čišćenje su univerzalno namenjena za sve Kärcher kompresorske čistače.

  U našem pretraživaču sredstava za čišćenje naći ćete ostala sredstva za čišćenje za svoj Kärcher kompresorski čistač.

  Sredstva za čišćenje