Persberichten

In het persportaal vindt u alle recente persberichten en beeldmateriaal in afdrukkwaliteit die gepubliceerd zijn (of worden).

Recentste persberichten

Kärcher wint Innovation Award op de beurs Interclean 2024 in twee categorieën

Kärcher wint Innovation Award op de beurs Interclean 2024 in twee categorieën

Wilrijk, mei 2024 – De nieuwe KIRA CV 50 robotstofzuiger van Kärcher is tweemaal onderscheiden met de felbegeerde Innovation Award op de schoonmaakbeurs Interclean 2024 in Amsterdam. Het apparaat won de categorie "Smart Technologies & Digitalisation" uit in totaal 96 inzendingen. De robotstofzuiger maakte niet alleen indruk op de jury, maar ook op het publiek: met meer dan 30% van de stemmen ging ook de Visitor's Choice Award naar de KIRA CV 50. De KIRA CV 50 is uitgerust met oplaadbare batterijen en kan kleine tot middelgrote tapijten en harde vloeren aan. Om schoonmakers te ontlasten van monotone taken en hen in staat te stellen efficiënt te werken, ligt de nadruk op het autonoom reinigen van vloeroppervlakten met intuïtieve bediening. Dankzij de robuuste, en veiligheidsgecertificeerde sensortechnologie en het grote LiDAR-bereik, reinigt de KIRA CV 50 zelfs grote oppervlakken autonoom. Bovendien kan het uit te voeren parcours vooraf eenvoudig worden geprogrammeerd zodat het autonoom kan worden uitgevoerd.


Expert gamma: veelzijdig en robuust voor slimme professionals

Expert gamma: veelzijdig en robuust voor slimme professionals

Wilrijk, maart 2024 - Met twee nieuwe modellen – de HD 5/11 E Classic en de HD 5/11 EX Plus Classic - breidt Kärcher zijn range koudwater hogedrukreinigers uit met het Expert gamma. Het instapmodel van deze reeks is speciaal ontworpen voor professionals, zoals vaklui en bouwvakkers, die op zoek zijn naar robuuste, gebruiksvriendelijke en veelzijdige apparatuur.

 


Kärcher blijft op koers en vestigt nieuw verkooprecord

Kärcher blijft op koers en vestigt nieuw verkooprecord

Wilrijk, maart 2024 - In 2023 realiseerde Kärcher een omzet van 3,294 miljard euro en groeide daarmee met 4,2% ten opzichte van het voorgaande jaar – zelfs met 8,2% als de wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten. Het Duitse familiebedrijf, met hoofdkantoor in Winnenden, behaalt nu 86% van zijn omzet in het buitenland. Het afgelopen jaar is Kärcher blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe markten waardoor de volledige groep vandaag meer dan 160 bedrijven in 82 landen telt en wereldwijd 16.000 mensen in dienst heeft, 670 meer dan in het voorgaande jaar.


Kärcher opent nieuw Municipal Center in Wilrijk

Kärcher opent nieuw Municipal Competence Center in Wilrijk

Wilrijk, 8 februari 2024 - Vandaag opent Kärcher Belux officieel de deuren van haar Municipal Competence Center in Wilrijk. Met deze nieuwe fysieke locatie zet Kärcher een belangrijke stap richting een verdere operationele efficiëntie. Bovendien zal dit gloednieuwe Competence Center het bedrijf ook in staat stellen de dienstverlening verder te optimaliseren.


Kärcher Belux kondigt overname aan van de verdeler Kärcher Center Van Mol

Kärcher Belux kondigt overname aan van de verdeler Kärcher Center Van Mol

Wilrijk, 18 december 2023 - Na een voorgeschreven procedure heeft Kärcher Belux, toonaangevende speler in de schoonmaakindustrie, de onmiddellijke overname aangekondigd van het failliete Kärcher Center Van Mol, een gevestigde waarde en gekende dealer in Oosten West-Vlaanderen, welke zekerheid en een verbeterde service belooft. Kärcher Belux met hoofdzetel in Wilrijk neemt de vestigingen in Elversele, Oudenaarde en Diksmuide over.


Kärcher onthult 7 nieuwe warmwater hogedrukreinigers

Kärcher onthult 7 nieuwe warmwater hogedrukreinigers

Wilrijk, november 2023 – 4 jaar geleden ging Kärcher van start met de volledige herziening van zijn kernproduct, de hogedrukreiniger. Daarbij werden ook ideeën van klanten meegenomen, zoals ergonomische aanpassingen en een slanghaspel die de hogedrukslang automatisch naar binnen trekt. Vandaag pakt de reinigingsspecialist uit met maar liefst 7 nieuwe midden- en superklasse warmwater hogedrukreinigers, die uitblinken in ergonomie en gebruiksgemak.


Kärcher wordt gelauwerd voor duurzaam verpakkingsconcept

Kärcher wordt gelauwerd voor duurzaam verpakkingsconcept

Wilrijk, november 2023 – Kärcher ontvangt de Sustainability Heroes Award 2023 in de categorie "Duurzame innovaties voor producten". De Deutsche Gesellschaft für Qualität (DGQ) en de Deutsche Gesellschaft zur Zertifizierung von Qualitätssicherungssystemen (DQS) bekroonden het innovatieve verpakkingsconcept van biogebaseerd materiaal (erwtenzetmeel) voor de SC 3 Upright stoommop, dat plastic inlays vervangt. De jury was vooral onder de indruk van het feit dat de verpakking gemaakt is van composteerbaar afval uit de landbouwindustrie. Hierdoor wordt de hoeveelheid plastic met meer dan drie ton per jaar verminderd.


Kärcher brengt perfecte reinigingsproces naar Transport & Logistics 2023

Kärcher brengt perfecte reinigingsproces naar Transport & Logistics 2023

Wilrijk, september 2023 - Van 17 tot en met 19 oktober tekent Kärcher opnieuw present op de vakbeurs Transport & Logistics in Antwerp Expo. Drie dagen lang komen professionals hier samen om te netwerken, inspiratie op te pikken en zaken te doen. Met meer dan 10.000 professionele bezoekers is dit voor Kärcher een uitgelezen kans om hun duurzame reinigingsoplossingen stevig in de kijker te zetten.


Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

Wilrijk, september 2023 - World Cleanup Day is een jaarlijks initiatief waarbij miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties in 191 landen het globale afvalprobleem aanpakken en samen de wereld een stukje ‘schoner’ maken. In Wilrijk bleef het bovendien niet bij één enkele dag: zowel op 15 als op 16 september werd de strijd aangegaan met zwerfvuil. Ook Kärcher zette enthousiast zijn schouders onder dit initiatief, want duurzaamheid en verantwoordelijkheid liggen het familiebedrijf nauw aan het hart.


Reverse graffiti op damwand in Luxemburg

Reverse graffiti op damwand in Luxemburg

Vianden / Wilrijk 24 mei 2023 – Op een damwand in het Luxemburgse Vianden is de afgelopen twee weken een heel bijzonder kunstwerk gecreëerd. In samenwerking met Kärcher en het Luxemburgse energiebedrijf SEO (Société Electrique de l'Our) heeft kunstenaar Klaus Dauven een reverse graffiti, soms ook green graffiti genoemd, gemaakt op het 100 meter brede en 30 meter hoge oppervlak van de damwand bij de Lohmühle. Door achtergebleven vuil op de damwand te verwijderen met een hogedrukreiniger, kwam een tekening tot stand door een gecreëerd contrast tussen het vervuilde en het gereinigde oppervlak. Deze reverse graffiti toont expressieve portretten van arbeiders die betrokken waren bij de bouw van de dam.


Persevent ter gelegenheid van de creatie van een reverse graffiti kunstwerk op damwand in Vianden

Persevent ter gelegenheid van de creatie van een reverse graffiti kunstwerk op damwand in Vianden

Vianden / Wilrijk, 4 mei 2023 - Op een damwand in de Luxemburgse stad Vianden wordt momenteel een heel bijzonder kunstwerk gemaakt. In samenwerking met Kärcher en het Luxemburgse energiebedrijf SEO (Société Electrique de l’Our) creëert kunstenaar Klaus Dauven een speciaal werk ook bekend als clean graffiti of green graffiti op de 100 meter brede en 30 meter hoge damwand bij de Lohmühle.


Hoe verminder je de aanwezigheid van pollen en andere allergische stoffen binnenshuis

Hoe verminder je de aanwezigheid van pollen en andere allergische stoffen binnenshuis?

Wilrijk, april 2023 – Tranende ogen, een loopneus en een vervelende kriebel in de keel - allergieën zijn best vervelend. Veel mensen worden getroffen door allergische reacties, vooral tijdens het pollenseizoen, dat kan duren van het vroege voorjaar tot de zomer. Elke keer dat je de kamer verlucht en de voordeur opent, komen er meer pollen in huis. Hierdoor is de lucht binnenshuis, waar je je ongetwijfeld comfortabel wil voelen, vaak nog meer vervuild dan buiten. Neusspray en oogdruppels helpen wel om allergische klachten te bestrijden, maar toch is het beter om preventief zoveel mogelijk allergene stoffen, zoals pollen en huisstof, in de lucht te reduceren. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn.


Kärcher en TTS Cleaning sluiten een strategisch partnerschap

Kärcher en TTS Cleaning sluiten een strategisch partnerschap

Winnenden en San Giustina, 24 april 2023 - Kärcher en TTS Cleaning zijn een nauwe samenwerking aangegaan. Beide partners bundelen hun middelen en vakkennis om klanten over de hele wereld hun brede assortiment producten en diensten aan te bieden in overeenstemming met hun behoeften. Met de producten van TTS vult Kärcher zijn portfolio voor gebouwreiniging aan en versterkt zo zijn positie als full-service provider. TTS profiteert van de wereldwijde naamsbekendheid en het uitgebreide productassortiment van Kärcher om haar marktpositie op te schalen.


Kärcher investeert in nieuw Municipal Servicecenter

Kärcher investeert in nieuw Municipal Servicecenter

Wilrijk, april 2023 – In 2019 werd Max Holder GmbH, de specialist in implement carriers, volledig geïntegreerd in de organisatie van Alfred Kärcher. In de Benelux nam Kärcher NV de verdeling van het merk Holder over op 1 januari 2022. Alle commerciële activiteiten werden vanaf dan gecoördineerd vanuit het Benelux Municipal Competence Center in Ternat. Met succes zo blijkt, want ondertussen barst het Municipal Servicecenter uit zijn voegen en wordt er geïnvesteerd in een gloednieuw Servicecentrum in Wilrijk.


Kärcher toont multifunctionele straatveegmachine op Municipalia

Kärcher toont multifunctionele straatveegmachine op Municipalia

Wilrijk, april 2023 – Op 20 en 21 april 2023 zal Kärcher naar goede gewoonte weer aanwezig zijn op ‘Municipalia’, het vroegere ‘Salon des Mandataires’ in Wallonie Expo (Marche en-Famenne). Op deze vakbeurs maken gemachtigde beslissingnemers van openbare diensten en lokale overheden kennis met producten en diensten die kunnen bijdragen aan het welzijn van de burger.


In het persportaal vindt u de laatste persberichten en beeldmateriaal in afdrukkwaliteit die gepubliceerd zijn (of worden).