Kärcher FAQ

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over onze producten, reparatie en garantie. Als uw vraag er niet bijstaat, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Algemene vragen en antwoorden

Geschikte toebehoren voor uw apparaat vindt u in de handleiding of op onze homepage. Houd rekening met het volgende: Apparaten van het Home & Garden-programma zijn niet compatibel met apparaten uit het Professional-programma.

Bij onze dealers vinden regelmatig productdemonstraties plaats. Daar kunt u onze apparaten uitproberen.
Een lijst met komende demonstraties vindt u hier.

Vragen en antwoorden over reparatie en reserveonderdelen.

Er zijn slechts drie korte stappen nodig om een reparatie aan te melden bij ons Service Center dat dag en nacht ter beschikking staat:

1. Registreer u op ons klantenportaal ‘https://mykaercher.kaercher.com/be/sign-up’

2. Vul de online reparatieopdracht in. Hiervoor hebben we van u de volgende informatie nodig:
o De gegevens van uw toestel
o Uw garantiegegevens : indien uw reparatie buiten garantie valt, zal de vaste reparatieprijs (Klare Taal) worden weergegeven.
o Uw adresgegevens

3. Druk de reparatiedocumenten af en verzend deze samen met het defecte toestel. U heeft de keuze om uw toestel te laten afhalen door onze pick-up service of af te geven bij de dichtstbijzijnde DPD Parcel Shop.

Door uw registratie op het klantenportaal ontvangt u onmiddellijk statusberichten over uw reparatie.

Kärcher verleent particuliere klanten op Home & Garden producten een garantie van 2 jaar op materiaal- en productiefouten ingaande op de datum op de aankoopbon. U hebt de aankoopbon nodig om aanspraak te maken op garantie.

Houd er rekening mee dat uw aanspraak op garantie in de volgende gevallen vervalt:

 • als u het apparaat niet voor het beoogde doel inzet, bijvoorbeeld zakelijk gebruik van een apparaat uit de lijn Home & Garden). 
 • als u het apparaat opent, bijvoorbeeld om zelf een reparatie uit te voeren.

 

Kärcher verleent 2 jaar garantie op materiaal- en productiefouten bij correct gebruik van het apparaat.

Ga als volgt te werk om uw apparaat kosteloos te laten herstellen:

 • verpak uw apparaat in een kartonnen doos, 
 • voeg een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs bij, 
 • breng het binnen wij uw verkooppunt

Aan de hand van apparaatgegevens en/of de door u meegestuurde documenten (bijv. aankoopbon) controleren onze monteurs of reparatie onder garantie of een regeling onder coulance mogelijk is. Houd rekening met onze garantiebepalingen. Ga naar 'Wanneer heb ik recht op garantie?'

Alle reserveonderdelen die in de handleiding op de laatste pagina worden vermeld, kunt u bij onze handelspartners bestellen.

Andere onderdelen mogen om veiligheidsredenen uitsluitend door onze geschoolde servicepartners worden vervangen. Onze servicepartners beschikken over de lijsten met reserveonderdelen en kunnen u ter plekke adviseren. Servicepartners vindt u online op www.kaercher.de/de/service/serviceadressen.htm

Als u een reserveonderdeel dat in de handleiding wordt vermeld, onder de garantie wilt vervangen, kunt u ons een e-mail sturen met een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs. Wij controleren dan of een regeling onder de garantie mogelijk is.

Nu contact opnemen

Vragen en antwoorden over producten

Accu-rolveger

Ja, de accu-rolveger wordt geleverd met 2 borstels, een standaardborstel en een borstel voor dierenharen. Met de borstel voor dierenharen kunt u dierenharen van alle soorten vloerbedekking snel en hygiënisch verwijderen.

Laad de accu-rolveger minimaal 3,5 uur. Zorg ervoor dat de rolveger is uitgeschakeld. Als de accu na een oplaadtijd van 14 uur nog niet is opgeladen, gaat u naar een van onze servicepartners of stuurt u ons een e-mail met een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs.

Laad de accu en verwijder vuil van de borstel (draden en dergelijke).

Laad de accu, verwijder vuil van de borstel (draden en dergelijke) of vervang de borstel als deze versleten is.

Controleer de wieltjes, maak ze schoon of vervang ze zo nodig.

Stoomreiniger / strijkstation

Laminaat of parket (niet geolied of in de was gezet!) kunt u met een stoomreiniger met stoomregeling reinigen. Gebruik twee doeken (= 4 lagen) zodat er zo weinig mogelijk stoom rechtstreeks op de vloer komt. Blijf niet te lang met het vloermondstuk op één plek staan. Zorg ervoor dat er geen plasjes ontstaan. Het restvocht droogt dan snel en streeploos op.

Een stoomreiniger kan worden ingezet voor veel verschillende reinigingstaken, bijvoorbeeld reinigen van badkamer, keuken, voegen, afvoeren, radiatoren en nog veel meer.

De stoom heeft direct bij het mondstuk een temperatuur van circa 100°C en bij het te reinigen object van circa 84°C.

Elke stoomreiniger wordt standaard geleverd met twee stoombuizen. De stoombuis kan probleemloos worden verlengd met een verlengstuk.

Gedestilleerd water onttrekt mineralen aan de ketel waardoor deze beschadigt. Wij adviseren daarom leidingwater te gebruiken. Ontkalk het apparaat regelmatig.

Controleer eerst de voedingskabel en zekering, daarna de thermostaat en drukschakelaar. Vul water bij. Als het controlelampje voor het waterpeil blijft branden, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Als de veiligheidssluiting vastzit of is doorgedraaid, laat u het station afkoelen. Laat eventueel wat stoom ontsnappen door de stoomhendel aan de stoomslang in te drukken tot de sluiting kan worden geopend. Als de sluiting ook na het afkoelen niet opengaat, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Ontkalk het apparaat. Als de verwarming beschadigd is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Mogelijk is de veiigheidsthermostaat defect. Ga naar een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op.

Schakel de verwarming in, sluit het stoomstrijkijzer goed aan, controleer de schakelaar op het strijkijzer en vervang deze zo nodig. Als de magneetklep niet opengaat, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Laat het strijkstation volledig opwarmen, stel de regelaar in op stoomniveau, vul de watertank slechts voor ¾.

Window Vac

 • Doe de hele inhoud van het meegeleverde flesje met geconcentreerde glasreiniger (20 ml) in de meegeleverde sproeifles en vul aan met water. 
 • Afhankelijk van de vervuiling kan het nodig zijn de ruit meermaals te reinigen. Laat de glasreiniger hierbij niet opdrogen. 
 • Houd de Window Vac zo vast dat de rubberlip loodrecht op de ruit staat en oefen niet te veel druk uit. 
 • Reinig de rubberlip regelmatig en verwijder eventuele vuilresten. U kunt de rubberlip hiervoor zijwaarts uit de Window Vac trekken. Vervang de rubberlip als deze versleten is. 
 • Maak de hele ruit vochtig met de sproeier.

Laat de vuilwatertank niet te vol worden, vooral niet als u het apparaat dwars of op zijn kop gebruikt.

Laad de accu als het bedrijfslampje uit is of langzaam knippert. Als het lampje snel knippert, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Vul het reinigingsmiddel bij. Als het pompmechanisme defect is, kunt u ons een e-mail sturen met een korte beschrijving van het defect en het aankoopbewijs.

Nu contact opnemen

Hogedrukreinigers

Afhankelijk van het model hebben Kärcher hogedrukreinigers voor particulier gebruik een wateropbrengst van 230 tot 600 liter per uur (door een tuinslang gaat ongeveer 3500 liter water per uur). Een hogedrukreiniger is goed voor uw portemonnee en het milieu.

Een hogedrukreiniger is voorzien van een elektrische pomp die de waterdruk verhoogt, tot maximaal 150 bar. Met deze druk gaat het water door de hogedrukslang naar een spuitlans waar het als scherpe, geconcentreerde straal met een enorme reinigingskracht uit de sproeier wordt gespoten. Als het spuitpistool niet wordt ingedrukt, wordt de pomp automatisch uitgeschakeld. Zo kunt u sneller reinigen dan met traditionele methoden en verbruikt u bovendien minder water.

Ja, gebruik hiervoor de zuigslang met filter (artikelnummer: 4.400-238.0). Bevestig de zuigslang aan de wateraansluiting van het apparaat. Steek het andere einde in de regenton. Sluit de hogedrukslang aan op het apparaat. Verwijder de spuitlans van het pistool voordat u het apparaat inschakelt. Druk de hendel van het pistool in zodat dit geopend is en schakel het apparaat in. Zo kan de lucht uit het apparaat ontsnappen. De hogedrukreiniger begint het water aan te zuigen. Het apparaat mag niet meer dan 0,5 m hoger dan de waterbron staan.

 • Spuit eerst met hoge druk het ergste vuil van de auto. 
 • Gebruik voor grondigere reiniging het reinigingsmiddel RM 555. Verdeel het reinigingsmiddel met lage druk behoedzaam over de auto. 
 • U kunt ook een wasborstel gebruiken.

De Kärcher reinigingsmiddelen zijn speciaal op onze apparaten afgestemd. Bij gebruik van reinigingsmiddelen van andere fabrikanten vervalt de garantie.

De systeemscheider (terugslagklep) voorkomt dat er reinigingsmiddel in het drinkwater komt.

De T-Racer 2 & 5 kan worden gebruikt voor alle apparaten van klasse 2 tot klasse 7. De T-Racers 7 zijn alleen geschikt voor de klassen 4 tot 7.

 • Sluit het apparaat aan op de watertoevoer en open de kraan.
 • Verwijder de zeef in de wateraansluiting en reinig deze. 
 • Hogedrukreiniger zonder spuitlans inschakelen en laten lopen tot er geen lucht meer uit het pistool komt. 
 • Controleer of u de juiste toebehoren gebruikt. 
 • Als de druk- en zuigkleppen open zijn en er water uit de behuizing loopt of als het apparaat klopt, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.
 • Als de overstroomklep vastzit, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.
 • Reinig het gat van de sproeier. 
 • Controleer of u de juiste sproeier gebruikt.
 • Controleer of er genoeg water komt.
 • Controleer voeding en zekering. 
 • Controleer hoofdschakelaar en pistool. 
 • Vanaf 10 m verlengsnoer moet de diameter minimaal 2,5 mm² zijn. 
 • Rol de kabeltrommel volledig af.

Ga in de volgende gevallen langs bij een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op:

 • Drukschakelaar of kleppencilinder klemt.
 • Motor oververhit 
 • Hoofdschakelaar defect 

 

 • Vul de reinigingsmiddeltank. 
 • Spoel de aanzuigfilter uit met helder water en reinig de filter. Spoel na het werken met reinigingsmiddel het apparaat uit met helder water om te voorkomen dat de filter verstopt raakt. 
 • Controleer de aanzuigslang op beschadiging.
 • Trek aan de reinigingsmiddelslang aan het apparaat en druk de klep om de slangnippel met een dun voorwerp terug om ervoor te zorgen dat het apparaat weer loopt. 
 • Open de toevoer en stel in op lage druk.

Bekijk de video om te zien hoe u uw hogedrukreiniger wintervast maakt.

> Naar de video

Veegmachine

Als een borstel versleten is, moet u deze vervangen. Als de aandrijving van de borstel versleten is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Controleer of de afdichtlip en de afdichting aan de vuilcontainer nog goed is en vervang deze zo nodig.

Controleer of de borstel op de juiste hoogte is ingesteld. Alleen de punten van de borstel mogen contact maken met de vloer. Als de hoogteverstelling of de aandrijving defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Multifunctionele alleszuigers

Voor enkele droge bladeren kunt u een multifunctionele alleszuiger gebruiken, maar niet voor grote hoeveelheden. Harde of natte bladeren kunnen de zuigslang of de toevoer van het vuilreservoir verstoppen.

Niveau 2 is alleen bestemd voor gebruik met elektrische werktuigen. Bij het inschakelen van het elektrische apparaat begint de alleszuiger te lopen en na het uitschakelen blijft de alleszuiger nog circa 15-20 seconden lopen.

Bij het zuigen van fijn stof moet u altijd een filterzak gebruiken.

Controleer of de zuigslang goed is ingestoken en of er een defect is. Controleer of de filter geplaatst en niet defect is. Gebruik een filterzak.

Vervang de filterzak, maak de patronen-/vlakfilter, zuigmond, zuigbuis en zuigslang schoon. Vervang eventueel de afdichtingen.

Het apparaat wordt uitgeschakeld als het vuilreservoir vol is. Als de vulpeilsonde en de behuizing nat zijn, kan er een vochtbrug ontstaan. Laat het apparaat drogen en reinig de vulpeilsonde.

Controleer de zekering en de wandcontactdoos en controleer de kabel en stekker op beschadigingen. Als de apparaatschakelaar, koolborstel of contactdoos defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Verwijder de patronenfilter en leeg de houder. Als er zich water in de patronenfilter bevindt, laat u de filter drogen.

Controleer de contactdoos en ga naar een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op.

Pompen

De wateropbrengst is afhankelijk van de oppomphoogte en van de aangesloten randapparatuur. Houd rekening met de maximale oppomphoogte.

 • Vul de pomp voor gebruik met water en druk op de ontluchtingsknop. 
 • Haal de stekker uit het stopcontact en reinig de aanzuigleiding. 
 • Haal de stekker uit het stopcontact en reinig de voorfilter.
 • Controleer de zekering en elektrische aansluitingen. 
 • Als de thermoveiligheidsschakelaar vanwege oververhitting is geactiveerd, Haal de stekker uit het stopcontact, laat u de pomp afkoelen, reinigt u het aanzuiggebied en verhindert u drooglopen. 
 • Haal de stekker uit het stopcontact en reinig het aanzuiggebied. 
 • Controleer de doorstroommeter in het aanzuiggebied. 
 • Als de niveauschakelaar de pomp tot stilstand brengt, gaat u naar een van onze servicepartners.

Haal de stekker uit het stopcontact en reinig het aanzuiggebied.

Boenmachines

Controleer de zekering. Klap de schuifbeugel omlaag om te werken. Als de microschakelaar in het scharnier defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Vervang de filterzak of plaats deze correct. Verwijder eventuele verstoppingen in het luchtkanaal. Als het ventilatorrad of de motor defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Als de boenpads vuil of versleten zijn, maakt u ze schoon of vervangt u ze. Gebruik altijd het juiste type boenpads voor uw vloer. Kärcher heeft speciale boenpads voor harde oppervlakken, gewaxt parket, verzegeld parket en matte stenen vloeren in het assortiment.
Als het aandrukmechanisme voor de boenpads defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.

Stofzuigers

Controleer de voeding en de zekering. Ga zo nodig naar een van onze servicepartners of neem direct contact met ons op.

 • Verwijder verstoppingen uit de zuigmond, zuigbuis, handgreep of zuigslang. 
 • Vervang de papieren filterzak.
 • Vervang de afdichtingen.

Controleer of de filterzak goed is geplaatst. Als de filterzak beschadigd is, vervangt u deze.

Controleer of de HEPA-Filter, zuigmond, zuigbuis, filterzak of motorfilter verstopt zijn.

Vervang zo nodig de batterijen. Breng een optische verbinding tussen zender en ontvanger tot stand door met het bochtstuk in de richting van de zuiger te wijzen.

Vloer-/tapijtreinigers

 • Als een kabel/stekker of schakelaar op het apparaat defect is, moet u contact opnemen met een van onze servicepartners.
 • Controleer de zekering van de contactdoos.
 • Als de koolborstel of de zuigturbine defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.
 • Verwijder verstoppingen uit zuigmond, zuigbuis, handgreep of zuigslang.
 • Vervang de afdichtingen van het zuigsysteem als deze ondicht zijn. 
 • Maak de vuilwaterbak leeg. 
 • Plaat het transparante deksel correct.

Het apparaat wordt uitgeschakeld als bij het natzuigen het waterpeil in het reservoir te hoog is. Schakel het apparaat uit en maak het reservoir leeg.

 • Papieren filterzak, vlakfilter, zuigmond, zuigbuis of zuigslang zijn verstopt (indicatie vulpeil is rood). 
 • Geen vlakfilter of vlakfilter niet goed geplaatst.

Sluit de zuigslang goed aan en plaats de vlakfilter correct of vervang deze zo nodig.

 • Vul de schoonwatertank. 
 • Reinig de vlotterschakelaar, vervang deze zo nodig. 
 • Reinig de waterslang/zuigmond.
 • Reinig de aanzuigfilter in de schoonwatertank. 
 • Als de waterpomp defect is, moet u naar een van onze servicepartners gaan of direct contact met ons opnemen.