Verantwoordelijkheid naar de werknemers toe

Wat is de basis voor het succes van een bedrijf? Wij geloven dat succes is gebaseerd op de medewerkers. Daarom staat Kärcher voor een bedrijfsbeleid dat gericht is op mensen en voor een open communicatie. We willen een zo goed mogelijke werkomgeving creëren - of het nu gaat om flexibele werktijden, tal van doorgroeimogelijkheden, gesubsidieerde kinderopvang, integratiebegeleiding na ziekte of bedrijfssport.

Collaborateurs

"De mensen van ons bedrijf staan garant voor ons succes."

Familiewaarden liggen ons na aan het hart. Daarom nemen we  de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze medewerkers en pleiten we voor hun verdere ontwikkeling.

Alfred Kärcher omschreef de speciale relatie met zijn medewerkers als volgt: "De mensen van ons bedrijf staan ​​garant voor ons succes." Zijn houding is nog steeds de leidraad en basis van een bedrijfsbeleid waarin het combineren van carrière en gezin, de gezondheid van medewerkers en hun professionele ontwikkeling en opleiding centraal staan.

We behandelen onze medewerkers op een dankbare en zorgzame manier. Dankzij een sterke toewijding is Kärcher erin geslaagd om de wereldmarkt- en technologieleider te worden op het gebied van reinigingstechnologie .

Overzicht: onze inzet en projecten met betrekking tot de medewerkers

Recycleer het papier, niet de ideeën

De rol van de duurzaamheidsmanager is gecreëerd om ervoor te zorgen dat de Kärcher-vestigingen over de hele wereld evenveel inzet voor duurzaamheid. Drie managers leggen uit wat de betekenis van hun werk is en met welke unieke regionale uitdagingen ze te maken hebben.

 

Elke mening telt - medewerkers scherpen duurzaamheidsdoelen aan

Het probleem raakt iedereen. Daarom moet iedereen ook de kans krijgen om het aan te pakken. Op het "Duurzaamheidsontbijt 2020+" droegen werknemers in Brazilië, China en Duitsland tot 2025 aanzienlijk bij aan de bepaling van de strategie.

Medewerkersonderzoek 2019

Zo'n 11.000 medewerkers wereldwijd namen deel aan het Kärcher medewerkersonderzoek in 2019. Het responspercentage van 87% toont de sterke identificatie van onze medewerkers met het bedrijf en hun interesse om Kärcher verder te ontwikkelen. Deze kans wordt hen aangeboden door het medewerkersonderzoek.

 

Overzicht: onze inzet met betrekking tot de medewerkers

Employee world meeting

Wereldwijde samenwerking verbeteren

Een medewerkersonderzoek gaf aan wat er momenteel goed loopt en op welke gebieden we ons kunnen verbeteren. Onze medewerkers over de hele wereld werken graag voor Kärcher en identificeren zich zeer sterk met het bedrijf. Verbetering is nodig als het gaat om de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en landen. Een eerste succesvolle maatregel om dit te bereiken was de Employee World Meeting die doorging in het voorjaar van 2018; Tijdens deze bijeenkomst ontwikkelden de deelnemers mogelijkheden om de internationale samenwerking bij Kärcher te verbeteren.

Innovation Lab

Een vleugje Silicon Valley: het Innovation Lab

In het Kärcher Innovation Lab werken medewerkers uit diverse vakgebieden samen aan verschillende innovaties. De teams ontwikkelen niet alleen nieuwe producten en diensten, maar werken tegelijkertijd ook aan het hele businessmodel. Het doel is om een ​​echte, succesvolle start-up te lanceren, die niet alleen gaat over het ontdekken van succesvolle nieuwe zakelijke gebieden, maar ook over het bevorderen van de ondernemersmentaliteit in de cultuur van Kärcher. Medewerkers van alle afdelingen kunnen zich aanmelden voor de Innovation Challenges.

Le sport en entreprise

Gezondheidsmanagement op 360°

De gezondheid van onze medewerkers werd in onze duurzaamheidsstrategie 2020 gedefinieerd als een waarde die permanent in onze bedrijfscultuur moet worden verankerd. Om de ​​goede gezondheid van onze medewerkers te bevorderen, hebben we verschillende maatregelen ontwikkeld die stapsgewijs worden geïmplementeerd en regelmatig worden geëvalueerd. Zo laten we werkplekken regelmatig inspecteren en optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze zo ergonomisch mogelijk zijn. Bovendien voeren we op alle vestigingen van Kärcher gezondheidscampagnes die speciaal zijn afgestemd op de medewerkers daar. Dit gaat van actieve lunchpauzes tot griepvaccins.

Une collaboratrice Kärcher

Een programma voor succes

Werknemers in 60 landen en 100 bedrijven - elk individu moet dezelfde kansen krijgen om zich te ontwikkelen in overeenstemming met zijn rol, beoordeeld worden volgens hetzelfde systeem en aanvullende opleidingsmaatregelen aangeboden krijgen die bij hem passen. Daarom hebben we een wereldwijd gestandaardiseerd programma ontwikkeld voor de professionele ontwikkeling van onze medewerkers - gecombineerd in een internationaal platform.

Le travail et la famille

Loopbaan en gezin moeten compatibel zijn

In december 2013 werden we gecertificeerd als een gezinsvriendelijk bedrijf met het certificaat "audit berufundfamilie". Het certificaat is een keurmerk van bedrijven die zich bijzonder inzetten om gezinsvriendelijke maatregelen op de werkvloer verder te ontwikkelen. Naast mogelijkheden zoals deeltijdmodellen en flexibele werktijden, subsidiëren we in Duitsland kinderopvang en organiseren we vakantieprogramma's voor de kinderen van onze medewerkers.

Collaborateurs de production

Loopbaan en studie kunnen worden gecombineerd

Werknemers die naast hun baan een hogere kwalificatie nastreven, zoals een ingenieurs- of academische graad, kunnen tijdens hun bachelor- of masterdiploma worden gefinancierd met een Kärcher-beurs. Deze HR maatregel behaalde de tweede plaats bij de Human Resources Excellence Awards 2014, die worden uitgereikt door het vakblad Human Resources Manager.