Elke mening telt - werknemers bevorderen duurzaamheidsdoelstellingen

Als een probleem iedereen raakt, moet ook iedereen kunnen zich hiervoor kunnen inzetten. Op het "Duurzaamheidsontbijt 2020+" droegen werknemers in Brazilië, China en Duitsland tot 2025 aanzienlijk bij aan de bepaling van de strategie.

Chaque opinion compte : les collaborateurs renforcent les objectifs de durabilité

Workshops in Brazilië, China en Duitsland

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema's van onze tijd. Voor veel van onze medewerkers speelt het probleem niet alleen een rol als onderdeel van hun werk, maar is het ook een privé-focus - of het nu gaat om gesprekken met vrienden en familie of om hun eigen gedragspatronen in twijfel te trekken. Kärcher wilde deze geïnteresseerde medewerkers een stem geven bij de ontwikkeling van de nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen en de kans geven om hun ideeën en waarden direct te laten meewegen in de definitie van de toekomstige actiegebieden van het bedrijf.

Tijdens de conceptfase van de nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen vonden in 2019 workshops plaats op drie belangrijke productielocaties van Kärcher: Vinhedo in Brazilië, Changshu in China en Winnenden in Duitsland. In totaal namen 130 medewerkers deel aan de evenementenreeks "Duurzaamheidsontbijt 2020+". Duitsland trapte af met 75 deelnemers.

Werknemers uit alle vakgebieden konden zich aanmelden voor de workshops in de drie landen. In totaal werden meer dan 400 ideeën verzameld. Een van de belangrijkste onderwerpen in alle branches was het gebruik van duurzaam materiaal voor producten en productie.

 

Invitation au petit-déjeuner durable 2020+

Focus op klimaatvriendelijke productie, duurzame producten en sociale kwesties

Vanuit een holistisch oogpunt omvatte dit voor de medewerkers niet alleen de samenstelling van het materiaal dat in de machines zelf is geïntegreerd, maar ook de duurzaamheid in het eindproduct en het algemeen zuinig gebruik van grondstoffen in machines en verpakkingen. Deze bepalingen zijn terug te vinden in de duurzaamheidsstrategie die voor 2025 is opgesteld, onder meer in de doelstellingen om onze verpakkingen te optimaliseren en de hoeveelheid gerecycled plastic in onze producten te vergroten.

In het initiatief "Social Hero" wordt rekening gehouden met de wens voor een duurzame toeleveringsketen. Het doel om toekomstige sociale verplichtingen wereldwijd te oriënteren op de kwestie van waardebehoud maakt ook deel uit van het initiatief - of het nu gaat om grootschalige samenwerking met internationale organisaties zoals het Global Nature Fund of sponsoring van individuele verenigingen. Bovenal benadrukten de medewerkers in de workshops de wens om educatieve en lokale initiatieven te bepleiten.

Duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025

Naast de resultaten van de werknemersworkshops, werden de resultaten van een representatief klantenonderzoek in de VS, Duitsland, Frankrijk, Brazilië en Japan gebruikt voor de definitie van de nieuwe duurzaamheidsstrategie. Een even belangrijke leidraad voor de nieuwe strategie waren de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG's). De duurzaamheidsdoelstellingen van Kärcher zijn samengevoegd in drie initiatieven: "Zero Emissions", "Reduce, Reuse, Recycle" en "Social".

Invitation au petit-déjeuner durable 2020+ de Kärcher à Vinhedo, au Brésil

Vinhedo, Brazilië

Petit-déjeuner durable 2020+ de Kärcher à Changshu, en Chine

Changshu, China

Petit-déjeuner durable 2020+ de Kärcher à Winnenden, en Allemagne

Winnenden, Duitsland

Dit zou u ook kunnen interesseren :