Verantwoordelijkheid voor cultuur, natuur en samenleving

Succes komt met verantwoordelijkheid. Dit geldt des te meer in een wereld waarin elkaar helpen steeds meer tot het verleden behoort. Als familiebedrijf willen we onze verantwoordelijkheid nemen. Of het nu in SOS Kinderdorpen is, voor historische gebouwen of als het gaat om het besparen van water - met onze reinigingstechnologie, expertise en donaties spelen we onze rol bij het opruimen van het milieu en het helpen van mensen in nood.

Opération de nettoyage du Mont Rushmore

Corporate Citizenship betekent verantwoordelijkheid nemen

Wat onderscheidt een bedrijf dat beweert een goede corporate citizen te zijn? Is het de ondersteuning van culturele initiatieven? Milieubescherming? Donaties van geld of donaties in natura voor mensen in nood? Wij denken dat een goede corporate citizen zijn betekent dat het verantwoordelijkheid neemt. We willen van de wereld een betere plek maken om in te leven voor zoveel mogelijk mensen.

Voor ons als fabrikant van reinigingsapparatuur betekent dat in de eerste plaats een bijdrage aan een schoner milieu. Niet alleen door zuinig om te gaan met hulpbronnen zoals grondstoffen, energie en water, maar ook door ambitieuze schoonmaakprojecten die gerelateerd zijn aan ons gedeeld cultureel erfgoed. Ons idee om een ​​leefbare samenleving te creëren omvat ook het helpen van mensen.

Het bewaren van waarden staat centraal in ons handelen. Voor ons zijn natuur, cultuur en samenleving belangrijke waarden, waarvoor wij pleiten en onze verantwoordelijkheid nemen.

Overzicht: onze verbintenis op gebied van cultuur, natuur en samenleving

Wereldwijd actief: onze sociale betrokkenheid

Bij Kärcher zijn we ons bewust van onze sociale verantwoordelijkheid en willen we een bijdrage leveren aan zowel grote als kleine dingen. Jaarlijks financieren we organisaties die zich inzetten voor het behoud van natuur, cultuur en samenleving. Ontdek er meer over met onze interactieve kaart.

 

Discussie tussen experts over het behoud van monumenten

Met de duurzaamheidsstrategie 2025 heeft Kärcher zichzelf tot doel gesteld om zijn maatschappelijke betrokkenheid te concentreren op het thema van waardebehoud. Dit is al jaren succesvol op gebied van culturele sponsoring. Bij het schoonmaken van monumenten en gebouwen gaat het in wezen om het behoud van de waarde, of het nu gaat om materiële of vooral culturele waarde. Maar wat is precies de culturele waarde van een monument? Wie beslist? En hoe kan het perspectief op de waarde van een monument veranderen? Een gesprek met meester-steenhouwer Michael Schrem, architect Klaus Lienerth en Kärcher-reinigingsspecialist Thorsten Möwes.

Cultuursponsoring

Als schoonmaakspecialist pleiten wij al 40 jaar voor het kosteloos behouden van historische monumenten en gebouwen. Tot dusverre heeft Kärcher zijn ervaring en competentie bewezen in meer dan 140 restauratieprojecten wereldwijd - Kärcher maakt de wereld schoon!

 

Nettoyage des plages avec One Earth - One Ocean

World Cleanup Day 2023

World Cleanup Day is een jaarlijkse wereldwijde burgeractie die het probleem van zwerfvuil aanpakt door grootschalige opruimingsacties te organiseren.Op vrijdag 15 september 2023 hebben we onze krachten gebundeld met de bedrijven van Handel & Industrie Wilrijk om afval te verzamelen op het bedrijventerrein in Wilrijk.Op zaterdag 16 september 2023 was het de beurt aan de inwoners van Wilrijk, samen met de Scouts en de Chiro.Deze grootschalige schoonmaakactie, geïnitieerd door Kärcher Belux, resulteerde in een indrukwekkende berg van 3,29 ton opgeruimd afval in Wilrijk.

Nettoyage des plages avec One Earth - One Ocean

Mee aan boord van de GlobalMercy

GlobalMercy, het grootste ziekenhuisschip ter wereld, zette midden maart vanuit Rotterdam koers richting Senegal. Als trotse partner van dit project stapten we voor vertrek mee aan boord en hadden er een fijn gesprek met Orlando Furfari, National Director Mercy Ships Belgium, en Daniela Cruz Ontiveros, Chief Steward Global Mercy. Lees het interview.

Installation de filtrage végétal

Bezige bijen op bedrijfsdomein in Wilrijk

Welk dier zou geschikter zijn om onze "mascotte" te zijn dan dit geelzwarte insect. De reden waarom bijen nu bij ons verblijven is echter anders en helaas ernstiger. De wereldwijde bijenpopulatie is sinds 1950 met meer dan de helft afgenomen. Dat is een groot probleem voor de natuur, want bijen vormen de steunpilaar van ons ecosysteem.

Meer dan 80% van de inheemse bloeiende planten is afhankelijk van hun bestuiving. Een derde van de wereldwijde voedselproductie is afhankelijk van bijen en andere insecten. De economische waarde van bestuiving door bijen bedraagt wereldwijd honderden miljarden euro's.

Met het project op de site in Wilrijk kunnen we een kleine maar duurzame bijdrage leveren aan het  natuurbehoud in onze thuisregio. Bijen leveren een beslissende bijdrage aan het behoud en de diversiteit van de natuur, en daarmee aan ons levensonderhoud. Door een groot deel van de bloeiende planten te bestuiven, zorgen ze ook voor de rijkdom van onze voedselketen.

Nettoyage des plages avec One Earth - One Ocean

One Earth – One Ocean

Sinds 2019 voeren we samen met de vereniging One Earth - One Ocean (OEOO) strandopruimingen uit aan de Duitse Noordzee en Baltische kusten. De samenwerking maakt deel uit van onze duurzaamheidsstrategie 2025, waarin we ons onder meer richten op het verminderen en hergebruiken van oceaanplastic. Als onderdeel van deze samenwerking ondersteunen we ook de technische innovaties van OEOO die bijvoorbeeld plastic inzamelen in rivieren of estuaria en terugbrengen naar de herbruikbare materiaalkringloop.

Installation de filtrage végétal

Clean Water for the World

Waterbehoud wordt steeds belangrijker in onze wereldwijde verantwoordelijkheid voor het milieu. Samen met het Global Nature Fund lanceerden we in 2012 het "Clean Water for the World" -initiatief. Als onderdeel van dit initiatief verlenen we financiële steun voor het bouwen van groene filtersystemen voor milieuvriendelijke waterzuivering met behulp van planten - vooral in ontwikkelingslanden. Lees hier hoe groene filtersystemen worden gebouwd. Ontdek hier hoe de filtersystemen worden ontwikkeld . Sinds 2019 realiseren we ook tal van systemen voor drinkwatervoorziening in Centraal-Columbia en Afrikaanse landen. Met deze maatregelen zullen ruim 6.000 mensen van drinkwater worden voorzien.

SOS Kinderdorf e.V.

Kärcher en SOS Kinderdorpen: een sterk partnerschap

Kärcher is een familiebedrijf, wat betekent dat sociaal engagement voor ons vooral een familieaangelegenheid is. Als samenwerkingspartner van SOS Kinderdorpen helpen we mee aan een gelukkige thuis voor kansarme kinderen en jongeren over de hele wereld. Sinds 2011 ondersteunt Kärcher elk jaar kinderdorpen in twee opzichten: ten eerste met sponsoring voor de financiering van belangrijke projecten, ten tweede met productdonaties die het dagelijks leven in de faciliteiten vergemakkelijken. Sindsdien zijn er meer dan 1.000 machines gedoneerd aan 33 landen.

Inondations en Allemagne

Solidariteit met mensen in nood

Of het nu gaat om overstromingen, aardbevingen of andere natuurrampen - wij bieden hulp door in een mum van tijd medewerkers en machines overal ter wereld beschikbaar te stellen. Onze medewerkers verwijderen vuil en modder met onze krachtige reinigingsmachines. In veel gevallen schenken we ook levensreddende machines zoals waterbehandelingssystemen en mobiele toevoersystemen aan hulporganisaties. Tijdens de pandemie van het coronavirus hebben we uiteenlopende beschermende materialen zoals gezichtsmaskers, overschoenen, hoofddeksels, wegwerphandschoenen en ontsmettingsmiddelen gedoneerd aan hulpdiensten, bejaarden- en verzorgingstehuizen en sociale voorzieningen.

Europa Minigärtner

"Europa Minigärtner": kinderen leren tuinieren

Als samenwerkingspartner van Europa Minigärtner gUG (Europa's minituiniers) helpen we jongeren bewust te maken van de natuur die in tuinen te vinden is. Het initiatief is erop gericht dat kinderen tussen negen en elf jaar uit de eerste hand de natuur van tuinen kunnen ervaren en meer te weten komen over wat werken als tuinman inhoudt. Naast financiële ondersteuning ondersteunen we het project ook op strategisch en operationeel niveau. In 2017 hebben we op onze site in Winnenden onze eigen regionale minituiniersgroep opgericht.

Prix difference de Kärcher

Difference Award: De Kärcher- kortfilm prijs

We rijkten de Difference Award voor de eerste keer uit in de zomer van 2018 voor een kortfilm geproduceerd door een beginnende filmmaker. Studenten van de meest prestigieuze filmacademies van Duitsland kregen de opdracht om een ​​persoonlijk en esthetisch kort portret te maken van een van Kärchers alledaagse helden. Voor ons zijn alledaagse helden mensen die zich inzetten om elke dag iets te veranderen - dit omvat ook het gebruik van Kärcher-producten.