Hogedrukreinigers

Waarom Kärcher het verschil maakt. Of het nu gaat om een zachte behandeling of een krachtige reiniging – een hogedrukreiniger kopen is vaak de oplossing voor uw reinigingsprobleem. De Kärcher hogedrukreinigers bieden de perfecte uitkomst voor elke reinigingstaak. Waar voorheen vuil domineerde, is er nadien niets dan netheid. Kärcher voegt niet alleen waarde toe aan uw omgeving, het geeft ook waarde terug: oud wordt nieuw.

BRING BACK THE WOW.

Herinner je nog dat gevoel dat je had toen je auto nieuw was en je oprit net aangelegd was? Toen je tuinmeubelen voor het eerst het daglicht zagen en je muren nog mosvrij waren? Dat was een echt WOW-moment! Maar hey, stof, vuil en ongecontroleerde groei zijn geen partij voor je Kärcher hogedrukreiniger. De WOW is er nog steeds. Krijg het gewoon terug! Jij en je Kärcher - bestrijd vuil met een serieuze kracht en beleef er plezier aan. Verander een vuile klus in puur plezier. Bring back the WOW!

Kärcher biedt diversiteit – met zijn hogedrukreinigers in verschillende vermogensklassen en verschillende productreeksen. Elke reeks heeft zijn eigen unieke concept om aan de specifieke wensen van onze klanten te kunnen to voldoen, zoals gebruiksgemak, compactheid, duurzaamheid, gewicht, geluidsvermindering en mobiliteit. Kortom: bij Kärcher hebben we voor iedereen steeds de juiste hogedrukreiniger – beloofd.

Produktreihe2

1. Full Control Plus reeks

Instelling van de druk met één druk op de knop: dankzij de met de duim bediende knoppen op het spuitpistool kan u de gewenste druk instellen en zorgen voor de juiste dosering van de reinigingsmiddelen. De 3-in-1 Multi Jet omvat een vuilfrees, een Vario Power lans en een reinigingsmiddelensproeier, waardoor u niet meer van lans hoeft te wisselen. Het premium model bevat bovendien een slanghaspel.

 

2. Full Control reeks

Altijd de juiste instelling, altijd het beste resultaat – dit is wat de nieuwe Kärcher Full Control reeks garandeert met zijn drukregeling op de spuitlans en drukindicatie op het spuitpistool. De toestellen zijn bovendien uitgerust met een telescopische handgreep voor een optimale opberging en het beproefde Plug 'n' Clean systeem voor een eenvoudig gebruik van de reinigingsmiddelen. De premium versie bevat daar bovenop ook nog een slanghaspel.

 

3. Compactklasse

Klein maar toch krachtig: de Kärcher compactklasse overtuigt dankzij zijn compacte afmetingen, zijn nood aan weinig ruimte, zijn praktische opberging en zijn uitstekende mobiliteit.


Kärcher Full Control (Plus) hogedrukreinigers. Onmogelijk? Klaar!

Alle ogen zijn gericht op het Full Control Plus Power spuitpistool van de nieuwe Full Control Plus toestellen, omdat dit de belangrijkste link is tussen de gebruiker en zijn hogedruktoestel.
Kärcher heeft al de belangrijke functies verplaatst naar het Full Control Plus Power spuitpistool en naar de spuitlans voor een maximale controle bij elk gebruik. Met één enkele spuitlans kan de gebruiker nu verschillende sproeitypes gebruiken, dankzij de 3-in-1 Multi Jet. Bovendien is het toestel uitgerust met een centrale en gemakkelijk toegankelijke parkeerstand, waardoor de gebruiker het Full Control Power spuitpistool met de daarop aangesloten spuitlans compact kan opbergen tijdens werkonderbrekingen en nadat het werk is voltooid.
De toestellen uit de vermogensklassen K 2, K 3, K 4 en K 5 Full Control bieden ook nog een toepassingsadvies. Hier wordt de druk op de spuitlans ingesteld en wordt het drukniveau getoond op het spuitpistool (K 3/K 4/K 5 FC) of op de spuitlans (K 2).

icon_arrow

Full Control Hard
Full Control Medium
Full Control Soft

Voordelen die het verschil maken

 • Door de 3-in-1 Multi Jet lans te draaien, kunnen direct verschillende spuittypes worden gekozen – zodat u kan blijven werken zonder van spuitlans te moeten wisselen.
 • Op de 3-in-1 Multi Jet spuitlans wordt aan de hand van symbolen weergegeven welke drukinstelling het meest geschikt is voor een specifieke toepassing.
 • De drukniveaus HARD, MEDIUM en SOFT kunnen gemakkelijk worden geselecteerd aan de hand van de  +/– knoppen of het Full Control Plus Power spuitpistool.
 • Zo kan u ook de reinigingsmiddelenstand MIX kiezen op het spuitpistool en regelen via de +/– knoppen.
 • Het duidelijke LCD-display op het Full Control Plus Power spuitpistool toont op elk moment het geselecteerde drukniveau, zodat u altijd de volledige contole behoudt.
 • icon_arrow

  Hoe koppel je het Full Control Plus Pistool aan het toestel?

  Heeft u problemen met de koppeling tussen het Full Control Plus Pistool en de hogedrukreiniger? Bekijk dan snel onze video!

  Bekijk hier onze video

  De nieuwe Compact range

 • De hogedrukreinigers in het nieuwe robuuste Compact-assortiment zijn super compact en extreem veelzijdig. De K 4-, K 5- & K 7-modellen kunnen zowel gebruikt worden wanneer het toestel plat ligt-, als het rechtop staat.

 • De handige PremiumFlex anti-twist slang op de K 7 is bijzonder robuust. En de hogedrukslang op de K 2 tot K 4 modellen kan worden opgehangen over de voorkant van het toestel zodat het ten allen tijde binnen handbereik is.

 • Dankzij het geïntegreerde aanzuigmechanisme kunnen detergenten worden aangebracht zonder extra inspanningen.

 • De motoren van de K 4 tot 7-modellen zijn watergekoeld - voor maximale prestaties en duurzaamheid op lange termijn.
 • icon_arrow

  Transportation compact range

  Makkelijk transporteerbaar

  Met de tweede draaghendel aan de onderkant van de Compact-apparaten kunnen ze eenvoudig op een plank of in de kofferbak van een auto worden opgeborgen.

  Storage compact range

  Eenvoudig op te bergen

  De K 4-, K 5-, en K 7 modellen hebben aluminium telescopische handgrepen van hoge kwaliteit die makkelijk kunnen worden verlengd en weer in elkaar worden geschoven - ideaal voor opslag.

  Hoste storage compact range

  Innovatief slangopslagconcept

  De slimme manier om uw slang op te bergen: de hogedrukslang van de modellen K 5 en K 7 kan gemakkelijk worden opgerold en met de elastische band worden vastgezet voor transport of om deze na gebruik op te bergen.


  Draadloze hogedrukreiniger

  Schitter zonder elektriciteit nodig te hebben: de batterij-aangedreven hogedrukreiniger K 2 Battery voor veel verschillende toepassingsgebieden, zoals kleine auto's, motorfietsen, fietsen, boten en andere kleine reinigingstaken rondom huis en tuin. Dankzij een batterijduur van ongeveer 15 minuten kunt u volledig onafhankelijk van een stroomaansluiting reinigen. Terwijl u schoonmaakt, toont het analoge display van het hogedrukpistool u altijd de geselecteerde modus.


  Vermogensklassen

  De vermogensklasse van een hogedrukreiniger is bepalend voor de prestaties en zodoende voor de benodigde reinigingstijd. Dit betekent dat het schoonmaken veel gemakkelijker wordt met het juiste apparaat. Bovendien hebben de verschillende vermogensklassen hun eigen technische eigenschappen die optimaal zijn afgestemd op wat u wilt reinigen, zodat het werk nog aangenamer en effectiever wordt.

  Voor elke klus de juiste vermogenklasse

  Het reinigingsvermogen van een hogedrukreiniger wordt bepaald door de combinatie van waterdruk en waterhoeveelheid. Hoe optimaler deze twee factoren op elkaar zijn afgestemd, des te eenvoudiger hardnekkig vuil kan worden verwijderd en des te sneller grote oppervlakken kunnen worden gereinigd. Op basis van de gewenste toepassing heeft Kärcher de apparaten ingedeeld in klassen. Hoe groter het te reinigen oppervlak en/of hoe hardnekkiger de vervuiling is, des te hoger de aanbevolen klasse is. Voor het schoonmaken van grote oppervlakken, bijvoorbeeld gevels, raden we daarom een apparaat uit de klasse K 7 met de juiste toebehoren aan. Een apparaat uit een hogere klasse biedt niet alleen betere prestaties, maar ook praktische extra functies. Ze hebben bijvoorbeeld een langere slang zodat u een grotere actieradius heeft. Of een slang van betere kwaliteit die flexibeler is en beter bestand tegen torsie. Dit heeft bij frequent gebruik het voordeel van kortere montage en demontage en werkt veel comfortabeler.

   


  Toestellen

  Werkdruk (bar)
  Oppervlakteprestatie (m²/u)
  Toepassingsvelden
  28 Producten

  Toepassingsmogelijkheden van hogedrukreinigers

  Hogedrukreinigers zijn veelzijdige apparaten die zeer eenvoudig in gebruik zijn. Sluit de hogedrukreiniger aan op de waterleiding en een stopcontact, draai de kraan open, zet de hogedrukreiniger aan en u kunt aan de slag. Met de juiste speciale toebehoren wordt de hogedrukreiniger een waar multitalent. Natstralen, riolen, terrassen of dakgoten reinigen - de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Houd er rekening mee dat de impact van de hogedrukstraal dicht bij de sproeier het grootst is. Erg hardnekkige vervuiling kunt u daarom het beste reinigen met de sproeier kort op het oppervlak. Bij lichtere vervuiling of kwetsbare oppervlakken kan de sproeier verder van het oppervlak worden gehouden.  Hieronder ziet u enkele voorbeelden uit de praktijk van hoe u de beste resultaten bereikt met uw hogedrukreiniger.

   

  Anwendungen

  Voor elke klus de juiste hogedrukreiniger!

  Hogedrukreinigers zijn perfect voor de volgende reinigingstaken in huis en tuin:

  • Fietsen
  • Tuingereedschap
  • Tuin-, terras- of balkonmeubelen
  • Hekken, paden en tegels
  • Motoren en scooters
  • Kleine auto's
  • Trappen en opstapjes in de tuin
  • Grotere auto's en busjes
  • Tuinmuren en schuttingen
  • Caravans en terreinwagens
  • Zwembaden en grote terrasoppervlakken
  • Gevels en alles om het huis

   

   

  Met mos bedekte tegels

  Mos ligt niet alleen als een dikke laag op de tegels, maar het zit ook in de voegen en poriën van stenen. Daarom wordt de vuilfrees gebruikt voor het verwijderen van mos en groene aanslag. De vuilfrees genereert een roterende straal: de reinigingskracht van een geconcentreerde puntstraal wordt zo gecombineerd met de reinigingskracht over een groot oppervlak van een vlakstraal. Houd de hogedrukstraal bijna verticaal op het oppervlak en ga langzaam op een afstand van circa 20 tot 30 cm van de ene kant van de tegels met mos naar de andere kant.

   

  Mosvorming op tegels verwijderen

  Voertuigen

  De speciale toebehoren en reinigingsmiddelen van Kärcher staan garant voor een grondige en behoedzame reiniging van voertuigen. Ze zorgen ervoor dat uw in auto een paar stappen weer glimt als nieuw en lang goed verzorgd blijft. Spuit eerst de zwaarste vervuiling weg met de hogedrukstraal, spuit daarna Kärcher insectenverwijderaar op de grille, bumper en voorruit. Spray vervolgens Kärcher velgenreiniger op de velgen. Breng daarna Kärcher autoshampoo aan op het voertuig met behulp van de reinigingsmiddelfunctie of met de speciale Foam Jet. Laat het reinigingsmiddel kort inwerken. Reinig het voertuig vervolgens met de Power Brush van onder naar boven om de werking van het reinigingsmiddel optimaal te benutten.

   

  Auto reinigen met Kärcher Power Brush

  Terrassen

  Onze terrasreiniger, de T-Racer, zorgt voor een optimale en toch behoedzame reiniging van grote oppervlakken. De innovatieve combinatie van in hoogte verstelbare propellors met twee hogedruksproeiers creëert een hovercrafteffect waardoor de T-Racer boven de grond zweeft. Een ingebouwd rooster beschermt de propellers en de hogedruksproeiers tegen beschadiging door steentjes en ander materiaal. De hogere reinigingskracht resulteert in een gelijkmatiger reinigingsresultaat. De behuizing laat geen druppeltje spatwater door en beschermt u en de wanden tegen opspattend water.

  Terrassen reinigen met de Kärcher T-Racer

  Tuingereedschap

  Nooit meer schrobben! Planten- en bloemenpotten, spades, schoffels, harken, kruiwagens en nog veel meer kunt u met de Kärcher hogedrukreiniger in een handomdraai uiterst efficiënt schoonmaken en bevrijden van vuil en aarde. Met name de Vario-Power en de Multi-Power-Jet spuitlans zijn hiervoor zeer geschikt. Tuinieren wordt zo twee keer zo leuk.

   

  Tuingereedschappen reinigen

  Tuinmeubelen

  Lelijke vlekken op tuinmeubilair, bijvoorbeeld door luchtvervuiling of van de afgelopen winter, gaat u te lijf met de Kärcher set voor tuinreiniging Bij sterke vervuiling adviseren we de Kärcher wasborstel in combinatie met Kärcher reinigingsmiddelen.

   

  Tuinmeubelen reinigen

  Jaloezieën

  Laat de jaloezieën helemaal neer voordat u begint met schoonmaken. Daarna stelt u de spuitlans in op lage druk en brengt u reinigingsmiddel aan. Begin onder aan de jaloezie. Laat het reinigingsmiddel enkele minuten inwerken zodat het vuil goed kan oplossen. Verwijder het opgeloste vuil eerst met de wasborstel en vervolgens met de hogedrukstraal.

   

  Rolluiken reinigen

  Voordelen

  Hoe werkt een hogedrukreiniger?

  In een normale waterleiding is de druk ongeveer 4 bar. Van de kraan stroomt het water via de tuinslang naar de hogedrukreiniger. In de hogedrukreiniger produceert de hogedrukpomp een waterdruk van tot 160 bar. Het water wordt dan door een kleine hogedruksproeier gespoten als een geconcentreerde straal met een hoge reinigende werking.

   

  Waterbesparing_hogedrukreiniger(2)

  Goed voor het milieu en uw portemonnee

  Voor hogedrukreinigers van de klasse K 4 – K 7 kan ook geschikt regen- of putwater worden gebruikt. Hiervoor zuigen de apparaten het water op uit een waterreservoir, bijvoorbeeld een regenton of waterput. Zo bespaart u kostbaar drinkwater en ontziet u het milieu. Nog een voordeel: bent u niet gebonden aan de waterleiding zodat u flexibeler kunt werken met een grotere actieradius.

   

   

   

  Brauchwasser

  Kärcher maakt het verschil

  Kärcher heeft de hogedrukreiniger uitgevonden en steeds verder ontwikkeld. In 1950 bouwde Kärcher de eerste Europese heetwater hogedrukreiniger voor professionele reiniging. In 1984 bracht Kärcher de eerste draagbare hogedrukreiniger HD 555 voor huishoudelijk gebruik op de markt: een doorbraak op schoonmaakgebied.
  Als uitvinder van hogedrukreiniging beschikt Kärcher over unieke vakkennis die geen andere marktpartij in deze breedte en diepte kan bieden. Door regelmatig marktonderzoek houden we ons zeer precies op de hoogte van de wensen en behoeften van onze klanten. De verworven inzichten zijn van groot belang voor de productontwikkeling. Zo zorgen wij ervoor dat elke innovatie voldoet aan de verwachtingen van de klant.

   

  Uiterst efficiënt - tijdsbesparing van 50%

  De gepatenteerde Kärcher sproeiertechnologie en de ideale afstemming op de individuele modellen maken het mogelijk. In vergelijkingstests onderscheiden Kärcher hogedrukreinigers zich door de goede vuilverwijdering en efficiënte reiniging.

  Samengevat: Dit betekent dat het schoonmaken wel twee keer zo snel gaat en u dus tot 50% kunt besparen op energie en water. Aanzienlijke voordelen die wetenschappelijk zijn bevestigd door het gerenommeerde onafhankelijke Fraunhofer Institut.

   

  Geperfectioneerd voor optimale efficiëntie

  Al meer dan 60 jaar werkt Kärcher aan de perfectionering van de hogedrukreiniging en doet steeds van zich spreken met indrukwekkende innovaties. Deze inventieve geest heeft meer dan 1300 patenten en gebruiksmodellen opgeleverd en Kärcher wereldwijd de nummer 1 gemaakt. Centraal staan hierbij altijd de behoeften van de klant.

   

  Bijzonder krachtig

  De roterende hogedrukstraal combineert de kracht van een puntstraal met de reinigingskracht over een groot oppervlak van een vlakstraal. Door de gepatenteerde Kärcher sproeiertechnologie domineert de Kärcher vuilfrees in vergelijkingstests. Dankzij het hoge reinigende vermogen kunt u snel en efficiënt schoonmaken.

   

  HD
  K7_Premium_FC2

  Kwaliteit van een betrouwbaar merk

  Als wereldwijd marktleider bieden wij de betrouwbaarste hogedrukreinigers op de markt. Al meer dan 75 jaar staat de naam Kärcher voor kwaliteit en innovatie 'Made in Germany'. Wij produceren al onze apparaten in onze eigen fabrieken volgens de hoogste productienormen. Al onze producten zijn 100% getest op functionaliteit en prestaties voordat ze de fabriek verlaten. Zo kunnen wij garanderen dat onze producten altijd perfect zijn en zich onderscheiden door hoge prestaties en ongekende duurzaamheid.

  Toebehoren en reinigingsmiddelen

  Het komt op het totale pakket aan. Met de juiste combinatie van apparaat, toebehoren en reinigingsmiddelen is zelfs het hardnekkigste vuil kansloos. Met de juiste toebehoren krijgt u meer mogelijkheden en kunt u nog doeltreffender, sneller en comfortabeler reinigen.

  Hogedruk-FJ 10 C


  Toebehoren

  Kärcher biedt een zeer breed spectrum aan toebehoren. Zo hebben wij voor elk schoonmaakprobleem een oplossing. Met ons eenvoudige bajonetsysteem sluit u onze toebehoren eenvoudig aan op elke hogedrukreiniger.

  Toebehoren zoeken
  Compilatie_RM


  Reinigingsmiddelen

  De nieuwe generatie Kärcher reinigingsmiddelen beschikt over een uniek 3-in-1 werkingsprincipe. Naast een perfecte reiniging bieden deze nieuwe veelzijdige reinigingsmiddelen behoedzame verzorging en betrouwbare bescherming. Dit bespaart veel tijd en moeite. Door het gebruik van hernieuwbare en natuurlijke hulpbronnen legt Kärcher nog meer nadruk op duurzaamheid.

  Reinigingsmiddelen zoeken

  Brochure