Reiniging van de Avicii Arena - Kärcher in actie voor de Zweedse cultuur

Als een van de beroemdste sport- en muziekarena's van het land is de Avicii Arena in Stockholm een centraal herkenningspunt van de Zweedse cultuur. Het is daarom des te belangrijker om het voor een lange tijd in goede staat te houden. Voor de tweede keer ging het team van Kärcher Zweden de hoogten op om de arena schoon te maken.

Avicii_Arena_HeaderAviciiArena_Reinigung_Detail

 

Schoonmaken op een milieuvriendelijke manier

De warmwater hogedrukreiniger HDS 13/20-4 SX werd gebruikt om verschillende soorten vervuiling - waaronder een wegdek met olie, uitlaatgassen en bandenslijtage veroorzaakt door de 80.000 passerende auto's - op een milieuvriendelijke manier te verwijderen en zonder chemicaliën te gebruiken. In sterk vervuilde ruimtes werd heet water onder hoge druk gebruikt in combinatie met Kärcher iSolar 800 borstels.

Om de verspreiding van schadelijke deeltjes zoals zware metalen of olieresten in het wegdek tegen te gaan, werden nabij de putten filters geplaatst. Die filters vangen veilig onzuiverheden in het spoelwater op, zodat de restanten achteraf goed kunnen worden verwijderd. Daarnaast heeft de toezichthouder monsters genomen van het gezuiverde spoelwater om er zeker van te zijn dat alle schadelijke deeltjes waren afgevangen.


Over de arena

De Avicii Arena is een multifunctionele zaal in de wijk Johanneshov van de Zweedse hoofdstad Stockholm en maakt deel uit van het zogenaamde "Globen City" gebied. Het organiseert regelmatig evenementen zoals het Eurovisie Songfestival of de wereldkampioenschappen kunstschaatsen. Met een volume van 605.000 kubieke meter is de Avicii Arena het grootste bolvormige gebouw ter wereld en heeft het een grote impact op het stadsbeeld van Stockholm. De constructie is voornamelijk gemaakt van beton, staal, aluminium, plaatwerk en glas. Het is 85,20 meter hoog en heeft een uitwendige diameter van 110,40 meter.

Vernoemd naar Avicii

Alors que la salle était autrefois connue sous le nom de "Globen", elle a été rebaptisée "Avicii Arena" le 19 mai 2021. Elle porte le nom du DJ, remixeur et producteur de musique Avicii, décédé en 2018. Le changement de nom est destiné à attirer l'attention sur la santé mentale. maladie chez les jeunes. En même temps, le nouveau nom est un hommage à l'un des plus grands artistes suédois de notre temps.

Avicii_Arena
Avicii_Arena_Header

Alle feiten op een rij

Land: Zweden
Plaats: Stockholm

Type vervuiling: Roet en vuil veroorzaakt door emissies
Reinigingstechniek: Heetwater hogedrukreiniging met de HDS 13/20-4 SX - zonder reinigingsmiddelen om het milieu te sparen

Uitvoering: juni - juli 2021
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in