La Redoute

Een oude zaal in nieuwe glans met de schrob-/zuigmachine

De 40 jaar oude marmeren vloer van de Redoute in Bonn, één van de bekendste historische bouwwerken van de stad, werd intensief gereinigd en geprepareerd om zijn oorspronkelijke uiterlijk te herstellen. Specialisten van Kärcher ondersteunden de medewerkers van de Redoute GmbH Bonn bij de technisch geavanceerde bewerking van het natuurgesteente.

Het waardevolle carraramarmer was bleek geworden en vergeeld. De fijne adering was nauwelijks meer zichtbaar, doordat de vloer tot dan toe met washoudende onderhoudsmiddelen was gereinigd. Deze hadden in de loop van de jaren op de overwegend zwart-witte cassettevloer een dikke laag gevormd. Tijdens de tweedaagse reiniging werden eerst alle was- en reinigingsmiddelresten grondig verwijderd met behulp van een schrobzuigmachine, die gebruikt werd voor de natte reiniging van vloeren, en een alkalisch reinigingsmiddel. Vervolgens werd het marmer met zuiver water schoongespoeld. Met behulp van dezelfde machine en een fijnkorrelige diamantschuurmachine werd daarna de vloer in de gele zaal in meerdere handelingen gepolijst en werd de oorspronkelijke, zogenaamde waterglans van het marmer hersteld. Kleur en tekening van het natuurgesteente komen nu weer tot hun recht. Dankzij deze methode kan volledig worden afgezien van onderhoudsmiddelen of van politoeren.

De Redoute werd tussen 1790 en 1792 in laat classicistische stijl gebouwd. Deze werd door de bondsregering tot aan de verhuizing naar Berlijn gebruikt voor representatieve ontvangsten en dient tegenwoordig als evenementenlocatie voor privéfeesten, conferenties en banketten.

La Redoute
La Redoute
La Redoute