Boeddha van Lingshan

In oktober 2012 heeft Kärcher zich in het kader van zijn culturele sponsoringprogramma ingezet voor één van de grootste Boeddha-beelden in China: medewerkers en handelspartners van Kärcher ontdeden de trap van de beroemde grote Boeddha bij Lingshan in de buurt van de stad Wuxi (provincie Jiangsu) met behulp van hogedrukreinigers van deels hardnekkige verontreinigingen. De reinigingsactie werd in aanwezigheid van een delegatie uit Baden-Württemberg met Dr. Nils Schmid, Minister van Economie en Financiën, officieel geopend.

Op de 218 traptreden hadden zich met name emissievuil, duivenpoep en kauwgom afgezet. Er werden in totaal 25 benzine aangedreven hogedrukreinigers van het type G 4000 ingezet. De apparaten werken met een druk van max. 275 bar en met een debiet van meer dan 800 l/u. De reiniging werd compleet zonder chemische middelen uitgevoerd, het afvalwater werd via afvalwaterleidingen deskundig afgevoerd. Het gereinigde totale oppervlak bedroeg meer dan 3.100 m².

De grote Boeddha bij Lingshan werd in 1996 op initiatief van Zhao Puchu gebouwd, de vroegere president van de Chinese Boeddhistische Vereniging. Het bronzen beeld is 88 m hoog en weegt meer dan 700 ton.

Boeddha van Lingshan
Boeddha van Lingshan
Boeddha van Lingshan