Schlosspark Nymphenburg

In het kader van het culturele sponsoringprogramma zet Kärcher zich in bij de restauratorische reiniging van de grote cascade in het Münchener Schlosspark Nymphenburg medio augustus. Drie medewerkers van Kärcher en een restaurateur ontdoen de grote cascade onder leiding van projectmanager Gerd Heidrich, Kärcher Vertrieb Deutschland, van kalk, vuil en algen.

„Het doet ons plezier dat een reinigingsproject ons voor het eerst naar hoofdstad van Beieren heeft gebracht“, aldus Christian May, directeur van Alfred Kärcher Vertriebs-GmbH. „De grote cascade van Nymphenburg met zijn muren van bont marmer, de transparante waterschermen en de schitterende figuren wordt door de bezoekers van het park als een van de hoogtepunten van het druk bezochte park ervaren“, verklaart Klaus Häfner, verantwoordelijk vakrestaurateur in het restauratiecentrum van het kasteelbeheer van Beieren in München.

Helaas vervuilt het complex heel snel, steeds weer vormen er zich dikke kalk- en algafzettingen. Daarom was het bij dit project ook belangrijk om een eenvoudige en veilige reinigingsmethode te ontwikkelen, die in de toekomst voordelig kan worden uitgevoerd en tegelijkertijd een duurzame zuiverheid garandeert. Er werden hiervoor vooral heetwater-hogedrukreinigers en stoomreinigers gebruikt. Het resultaat mag gezien worden. Het rode en grijze marmer van de bronwanden glimt weer en de beide beelden „Isar“ en „Donau“ stralen helder wit.

Schlosspark Nymphenburg
Schlosspark Nymphenburg
Schlosspark Nymphenburg