Universiteit Tübingen

Kärcher reinigt de universiteit van Tübingen door middel van straalprocedures en hogedrukreinigers

In het kader van zijn culturele sponsoringprogramma heeft reinigingsspecialist Kärcher zich ingezet voor de universiteit van Tübingen. De gevel van het Neuphilologikum (Brecht-Bau) is op die plaats de afgelopen jaren intensief met graffiti bespoten. Technici van het familiebedrijf verwijderden de verontreinigingen met behulp van verschillende straalmethodes.

Voor reiniging van de betonsokkel was de straalprocedure het meest geschikt. Hierbij wordt aluminiumsilicaat (korrelgrootte 40-80 µm, hardheid van Mohs van 6-7) met een straalpistool onder hoge druk op het oppervlak aangebracht. Doordat er water aan de straalsproeier wordt bijgevoegd, wordt stofontwikkeling voorkomen. Het volledige onderste gedeelte van de gevel werd vervolgens met de warmwater hogedrukreiniger van het type HDS 13/20-4 S ontdaan van restvuil en emissieresten. De bovenliggende geanodiseerde aluminium oppervlakken van het gebouw waarop zich graffiti bevond, werden met behulp van de warmwater hogedrukreiniger HDS 13/80 en het droogijsstraalapparaat IB 15/80 van Kärcher veilig gereinigd.

Het Neuphilologikum, de zogenaamde Brecht-Bau, herbergt de faculteiten Duits, Engels, romanistiek, slavistiek, retorica en linguïstiek alsmede mediawetenschappen. Het in 1974 opgeleverde gebouw is tegenwoordig een van de drukst bezochte van de universiteit van Tübingen. Vele duizenden studenten bezoeken hier elk semester colleges en seminars, of maken gebruik van de bibliotheek.

De Eberhard Karls Universität van Tübingen werd in 1477 gebouwd en behoort tot de oudste universiteiten van Europa. Tegenwoordig zijn er 24.000 studenten uit binnen- en buitenland ingeschreven. Aan de zeven faculteiten doceren en onderzoeken ca. 400 professoren en meer dan 4.000 wetenschappers.

Universiteit Tübingen
Universiteit Tübingen
Universiteit Tübingen