Wat onze producten duurzaam maakt

Ze zijn geproduceerd met een lage uitstoot, met ecologisch bewuste materialen en hebben een energiebesparend en waterbesparend gebruik - producten voor reiniging en onderhoud moeten op veel manieren duurzaam zijn. Daarom verloop verantwoordelijk gedrag bij Kärcher van de machineontwikkeling en de productie- en toeleveringsketen tot en met de juiste afvoer - en eindigt dus niet bij onze fabriekspoorten.

La durabilité au cœur de nos produits Kärcher

Bijdrage aan waardebehoud en duurzaamheid

Tegenwoordig stellen consumenten zich belangrijke vragen bij hun aankoop: waar is het product vervaardigd, door wie en onder welke omstandigheden? Van welk materiaal is het gemaakt? En kan het achteraf worden gerecycleerd? Hoe efficiënt werkt de machine? We nemen deze zorgen zeer serieus. Kärcher biedt schoonmaakoplossingen voor gezinnen, industrie en bedrijven - en deze verbruiken water, elektriciteit en schoonmaakmiddelen. Maar Kärcher-technologie levert ook een belangrijke bijdrage aan het waardebehoud en de duurzaamheid van gebouwen of machines - en daar zit al veel duurzaamheid in.

Lees hier meer over de duurzaamheidsaspecten van hogedrukreinigers, stofzuigers ed...

Réaliser des économies d'eau

Water besparen

Verantwoord omgaan met waterbronnen is nu belangrijker dan ooit. Wat kan onze technologie hieraan bijdragen? Reinigingsmachines kunnen er op verschillende wijze voor zorgen dat er minder water wordt verbruikt. Recyclingsystemen in autowasstraten bijvoorbeeld, vangen tot 85 procent van het gebruikte water op, verwerken het en gebruiken het voor het volgende reinigingsproces. Hogedrukreinigers besparen ongeveer 80 procent water dankzij hun hoge reinigingsvermogen in vergelijking met het werken met een tuinslang. Pompen voor de tuin maken regenwater bruikbaar voor het besproeien van de omgeving rond het huis. Deze voorbeelden geven u een idee:

Het WRB 4000 Bio-waterbehandelingssysteem voor biologische afvalwaterzuivering behandelt het afvalwater van autowasinstallaties op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier. Het systeem kan tot 4.000 liter water per uur verwerken, waardoor tot 98 procent als helder en geurneutraal recuperatiewater terug in het circuit komt of in het riool wordt afgevoerd in overeenstemming met de wettelijke bepalingen. Daarbij verwijdert het op betrouwbare wijze reinigings- en drooghulpmiddelen zonder het gebruik van vlokmiddelen en andere chemicaliën.

Betrouwbare recycling van het water gebeurt in vier stappen: Ten eerste worden onopgeloste drijvende materialen en grove vaste stoffen opgevangen en afgezet in de slibvanger. In het volgende bassin bevinden zich micro-organismen die de opgeloste organische stoffen, zoals oliën, vetten of oppervlakteactieve stoffen, bijna volledig uit het water metaboliseren en verwijderen. In de derde stap gaat het water naar de bovengrondse post-sedimentatiefase, waarin reststoffen zoals losgemaakt mineraal overtollig slib worden uitgefilterd. Het gerecyclede water wordt uiteindelijk opgevangen in een tank en de volgende wasbeurten teruggevoerd.

Système de traitement des eaux WRB 4000 Bio

Voertuigen met sterke contouren, veeleisende klanten: de eisen aan wasinstallaties voor voertuigen worden steeds hoger. Als oliemaatschappijen, tankstations of autodealers hun klanten ook bij een hoog wasvolume premium service willen bieden, zijn krachtige systemen nodig. Water wordt vanzelfsprekend bespaard met de CWB 3 Klean! Star iQ portaal wasstraat. Dankzij de standaard waterbesparende functie is slechts 20 liter vers water nodig voor het wassen van voertuigen. Dit spaart natuurlijke hulpbronnen en verlaagt de bedrijfskosten.

Installation de lavage CWB 3 Klean!Star iQ de Kärcher

Kärcher hogedrukreinigers besparen tot 3100 liter per uur, wat betekent dat ze ongeveer 80 procent minder water verbruiken in vergelijking met reinigen met een waterslang. Ze onderscheiden zich door uitstekende reinigingsprestaties en reinigingsefficiëntie met een inherent lager verbruik, waardoor het reinigen snel verloopt - en dus tijd, water en energie worden bespaard.

Dit is te danken aan de gepatenteerde mondstuktechnologie en aanpassing op maat aan de prestaties van individuele machines - u krijgt sneller een beter resultaat. Daarnaast kunnen de meeste modellen ook met recuperatiewater worden bediend. Hiervoor zuigen de machines het water gewoon uit een beschikbaar reservoir - bijvoorbeeld uit een regenton. Op deze manier maakt de gebruiker komaf met het gebruik van drinkbaar water en is hij ook onafhankelijk van de watervoorziening.

Les nettoyeurs haute pression de Kärcher par rapport au flexible d'eau

Boosterpompen zorgen ervoor dat huis en tuin gemakkelijk van bronwater of regenwater kunnen worden voorzien, bijvoorbeeld met de BP Garden. De elektronische drukverhogingspompen van BP Home & Garden pompen water automatisch terug door het hele huis. De BP Barrel vatpomp, de BP Cistern cisterne pomp en de BP Deep Well deepwell pomp werken direct in het water.

 

Pompes génératrices de pression

De FC 7 draadloze vloerreiniger verwijdert alle soorten droge en natte dagelijkse vervuiling in één stap. U hoeft dus niet te stofzuigen voordat u de vloer veegt. Hierdoor bespaart de machine tot 90 procent water bij het reinigen van een vloeroppervlak van 60 m², in vergelijking met een conventionele dweil met emmer.

De FC 7 Cordless werkt met vier tegengesteld draaiende reinigingsrollen die continu worden bevochtigd met vers water en reinigingsmiddel. De rollen nemen op een betrouwbare manier alle soorten huishoudelijk vuil op en vegen de vloer zowel bij de voorwaartse als achterwaartse beweging.

Nettoyeur de sols FC 7 Cordless de Kärcher
Utilisation efficace de l'énergie

Energiezuinig verbruik

We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de energie-efficiëntie van onze producten - of ze nu met snoer, accu of verbrandingsmotor zijn uitgerust. Een belangrijke ontwikkeling op het gebied van reinigingsmachines is de Kärcher eco! Efficiency-modus, die ook tijdens het gebruik kan worden geactiveerd. Hiermee worden de machinefuncties automatisch beheerd met de best mogelijke efficiëntie. Dit vermindert het verbruik van energie, water en reinigingsmiddel. Deze voorbeelden laten zien hoe dat in de praktijk werkt:

Talrijke modelseries van Kärcher schrob- / zuigmachines hebben al een eco! Efficiency-modus. Hiermee worden de borstelsnelheid en de zuigkracht gereduceerd tot een prestatie die voldoende is voor lichter vuil. Hierdoor kunnen overtuigende reinigingsresultaten met een aanzienlijk lager verbruik worden behaald. Met de eco! Efficiency-modus kan momenteel tot 30 procent energie en 10 procent water en schoonmaakmiddel worden bespaard.

Logo du mode eco!efficiency de Kärcher

Met heet water onder hoge druk worden vergelijkbare reinigingsresultaten behaald bij een aanzienlijk verminderd waterverbruik. Bovendien wordt de eco! Efficiency-modus gebruikt bij warmwater-hogedrukreinigers. Als het actief is, wordt de watertemperatuur ingesteld op 60 ° C, aangezien deze temperatuur volledig voldoende is voor de meeste schoonmaaktaken. De branders van de warmwater hogedrukreinigers zijn bijzonder efficiënt en milieuvriendelijk, zo bevestigt de vereniging EUnited Cleaning. Kärcher was de eerste fabrikant van reinigingsapparatuur ter wereld die een dergelijke certificering ontving.

De certificering omvat verschillende elementen: De gebruikte branders moeten een bijzonder hoge effectiviteit vertonen, terwijl ze tegelijkertijd de uitstoot van roet en koolmonoxide niet boven de zeer lage limieten moeten laten komen. Deze combinatie leidt tot bijzonder milieuvriendelijke machines die niet alleen weinig schadelijke stoffen afgeven, maar tegelijkertijd de bedrijfskosten laag maken door hun lage verbruik. De branchevereniging EUnited Cleaning is de toonaangevende leverancier van vloerreinigingsmachines en hogedrukreinigers voor professioneel gebruik.8 Reducing emissions

Nettoyeurs haute pression à eau chaude de Kärcher

Met een 40 procent lager opgenomen vermogen halen de eco! Efficiency-droogzuigers 98 procent van de zuigkracht van de basismachine, wat meer dan voldoende is voor de dagelijkse onderhoudsreiniging. Tegelijkertijd is de afzuiging van eco! Efficiency-machines aangenaam stil, en kan ze gemeten en gevoeld worden op slechts de helft van het volume. Met snoerloze machines verlengt het ook de levensduur en biedt het tegelijkertijd sterke reinigingsprestaties.

Aspirateurs poussières eco!efficiency de Kärcher

Kärcher-waterdispensers verminderen het energieverbruik voor de levering van gefilterd, gekoeld of koolzuurhoudend water aanzienlijk in vergelijking met conventionele drinkoplossingen. Door de stand-by-modus van de geavanceerde machines kan de werktijd van elke Kärcher-waterdispenser individueel worden aangepast, zodat de machine alleen met een minimum aan energie (<0,5 watt) werkt op dagen dat deze niet wordt gebruikt, bijvoorbeeld in het weekend. Op verzoek kan ook de ECO-modus worden geactiveerd. In deze modus verwarmen waterdispensers bijvoorbeeld water beetje bij beetje met een druk op de knop en houden het niet permanent warm. Koud water wordt minder koel als het erg lang niet wordt gebruikt, en er wordt ook minder energie verbruikt voor bevoorrading. Op deze manier wordt het energieverbruik verminderd.

Daarnaast zorgen netgebonden waterdispensers voor een aanzienlijke reductie van de CO₂-uitstoot, doordat het water niet kilometers lang moeizaam wordt vervoerd in een vrachtwagen. Bij standaardtoepassing geven de Kärcher WPD-modellen ongeveer 80 procent minder kooldioxide vrij in vergelijking met gallonsystemen. In vergelijking met flessenwater is het zelfs ongeveer 90 procent minder. Een ander voordeel ten opzichte van flessenwater is de mogelijkheid dat plastic wegwerpflessen worden afgeschaft.

Fontaines d'eau WPD de Kärcher

De Kärcher Battery Power verwisselbare accu is geschikt voor gebruik in tal van 18 V accu platformmachines. Dankzij Real Time Technology en LC-display worden de resterende levensduur, resterende oplaadtijd en oplaadstatus - afhankelijk van de gebruikte machine - altijd weergegeven.

In de thuisomgeving worden op batterijen werkende machines niet dagelijks gebruikt. Tuingereedschap wordt bijvoorbeeld in de winter praktisch nooit gebruikt. De opslagmodus garandeert een lange levensduur van de cellen als ze gedurende langere tijd ongebruikt in de garage liggen. Een laadtoestand van 70 procent is ideaal voor langere opslag. Als het batterijpakket voor meer dan 70 procent wordt opgeslagen en langer dan 21 dagen niet wordt gebruikt, wordt automatisch een modus geactiveerd die het gedeeltelijk ontlaadt tot 70 procent.

Batteries Battery Power
Réduction des émissions

Emissie verminderen

Vooral in binnenruimtes en als gebruikers direct aan de machine werken, is het belangrijk om emissies te verminderen of waar mogelijk volledig te vermijden - inclusief bedrijfslawaai. Het is dus vooral bij stofzuigers van belang dat ze het aangezogen stof ook echt opvangen en niet weer uit de machine laten komen. Op andere gebieden, zoals bij grasmaaiers en elektrische zagen, kan de omschakeling van machines met verbrandingsmotor naar elektrisch aangedreven machines ervoor zorgen dat er absoluut geen directe uitstoot meer wordt geproduceerd. Kärcher rekent op efficiënte filtersystemen voor producten of biedt emissievrije producten aan zoals de machines van de batterijplatforms.

De beste manier om uitlaatgassen en emissies te vermijden, is door ze niet te laten produceren, zoals bij het gebruik van onze Outdoor Power Equipment. Met krachtige 36 V prestaties en een lange werktijd hoeven er geen compromissen te worden gesloten bij het gebruik bladblazers, heggenscharen, enz. Tegelijkertijd werken ze stil, emissievrij en ergonomisch.

Outdoor Power Equipment de Kärcher

Ons Battery Power-platform maakt emissievrij en flexibel werken in en om het huis mogelijk. Zonder hinderlijk snoer of luide verbrandingsmotor bieden batterij-aangedreven tuin- en poetsmachines maximale bewegingsvrijheid en zijn ze in een handomdraai klaar voor gebruik. Dankzij de Kärcher Real Time Technology kan de batterijstatus op elk moment in één oogopslag worden gecontroleerd. Het geïntegreerde LC-display laat zien hoeveel minuten er nog met de huidige batterij kan worden gewerkt. En op de batterijlader laat het accudisplay zien hoe lang het duurt voordat de batterij is opgeladen - tot op de minuut nauwkeurig.

Plateforme Battery Power pour utilisateurs privés

Veel werkzaamheden op bouwplaatsen, in werkplaatsen of aan de productielijn voor de industrie produceren grote hoeveelheden stof. Er moeten verschillende voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voldoen aan de arbeidsbeschermingsvoorschriften en om de impact op de gezondheid zo laag mogelijk te houden. Het doel is om werkomgevingen grotendeels stofvrij te houden. Soorten stof die ook bestanddelen bevatten zoals pollen, kwarts, schimmels, virussen of zelfs asbest, zijn bijzonder problematisch.

Veiligheidsstofzuigers zijn zo ontworpen dat ze dergelijke deeltjes betrouwbaar absorberen en afvoeren. Filters zijn ontworpen om fijne stofdeeltjes op te vangen en te voorkomen dat ze weer in de omgevingslucht terechtkomen. Bij het omgaan met grote hoeveelheden stof bestaat het risico dat het filter hierdoor verstopt raakt en de zuigkracht aanzienlijk vermindert. Veiligheidsstofzuigers zijn daarom uitgerust met systemen voor filterreiniging.

Volledig geautomatiseerde functies voor filterreiniging maken het mogelijk grote hoeveelheden fijn stof op te nemen zonder het werk te onderbreken of zuigkracht te verliezen. Kärcher gebruikt dit uitgekiende Tact-systeem in zijn veiligheidsstofzuigers. De filter wordt automatisch gereinigd door een plotselinge omschakeling van de luchtstroom.

Aspirateur NT 30/1 Tact

Geluidsemissies zijn eveneens emissies die moeten worden gereduceerd. Daarom optimaliseren we onze machines zowel qua volume als qua soort geluid. De K2 Silent hogedrukreiniger is 10 dB (A) stiller dan het vorige model. Een persoon zal deze vermindering ervaren als een halvering van het volume. Daarnaast is het frequentiespectrum beïnvloed zodat de resterende ruis als beduidend aangenamer wordt ervaren. Dit hebben we bereikt door gebruik te maken van innovatieve kunststoffen, zoals speciale dempingsmaterialen van polyurethaan. Deze ontkoppelen effectief de pomp van de behuizing. Daarnaast gebruiken we geluidsabsorberende schuimmatten van melaminehars.

K2 Silent de Kärcher
Utilisation responsable des plastiques

Verantwoord gebruik van plastic

Sinds 2012 zijn we erin geslaagd om de hoeveelheid gerecycled plastic in onze machines te verviervoudigen. Bij de inkoop van materialen letten we op duurzame bronnen, waardoor we de kringloop kunnen sluiten en het gerecyclede plastic in producten kunnen hergebruiken. We hebben ons tot doel gesteld om tegen 2025 een gehalte aan gerecycled plastic tot 50 procent te halen in de Home & Garden hogedrukreinigers. Hoe duurzaam materiaalgebruik er vandaag al uitziet:

Kärcher was een van de eerste bedrijven die de "Technyl® 4earth®-technologie" van de fabrikant Domo toepaste in serieproductie voor de eindconsumentenmarkt. Het gebruikte gerecycleerde materiaal wordt gewonnen uit stof in gerecycleerde airbags en materiaal dat overblijft tijdens het productieproces. Dat garandeert zowel een constante materiaalkwaliteit als leveringszekerheid. Bovendien kunnen de CO₂-uitstoot, het waterverbruik en het gebruik van niet-hernieuwbare energiebronnen aanzienlijk worden verminderd.

Het gebruikte polyamide is versterkt met 30 procent glasvezel. Omdat de spuitlansen van de Kärcher hogedrukreinigers tijdens het gebruik een uitzonderlijk hoge druk moeten kunnen weerstaan ​​en ook bestand moeten zijn tegen omgevingsinvloeden en reinigingsmiddelen. Bijzonder is ook dat het gerecycleerde materiaal geen eigenschappenverlies vertoont ten opzichte van de grondstof.

Lances d'arrosage de nettoyeurs haute pression de Kärcher fabriquées à partir d'airbags usagés

We gebruiken zoveel mogelijk gerecycleerd materiaal in ons Home & Garden-assortiment. Bijvoorbeeld voor de onderste behuizingsdelen van onze SC-serie stoomreinigers. De vorm van het materiaal blijft stabiel over een breed temperatuurbereik, waardoor het het ideale materiaal is voor stoomreinigers en geen nadeel heeft ten opzichte van nieuw plastic.

 

Kärcher Nettoyeur vapeur
Usage conscient des détergents chez Kärcher

Bewust gebruik van reinigingsmiddel

Voor een grondige reiniging heb je niet altijd een reinigingsmiddel nodig. Veel vuil kan volledig worden verwijderd zonder gebruik van chemicaliën,. Dit kan onder andere met stoomreinigers of heetwater hogedrukreinigers. Op veel gebieden is het gebruik van een efficiënt en toepassingsgericht reinigingsmiddel wel essentieel voor het best mogelijke resultaat. Kärcher ontwikkelt al meer dan 30 jaar producten die goed zijn voor het milieu. Ze zijn allemaal biologisch afbreekbaar, waardoor de vervuiling van het afvalwater wordt verminderd. Tijdens het ontwikkelingsproces moet een hele reeks aspecten in overweging worden genomen om een ​​reinigingsmiddel te produceren dat duurzaam is gedurende de hele levenscyclus - van de selectie van grondstoffen tot de verpakking. Sinds 2012 zijn alle Kärcher-reinigingsmiddelen gecertificeerd met het Sustainable Cleaning Label. Het label kenmerkt producten die zijn vervaardigd in bedrijven die duurzaam handelen. Bovendien voldoen een groot aantal van de meer dan 600 verschillende Kärcher-reinigingsmiddelen aan de eisen van internationale, duurzame milieucertificaten.

Onder de naam eco! Perform biedt Kärcher milieuvriendelijke reinigingsmiddelen voor professioneel gebruik. Het assortiment omvat een complete lijn voor het reinigen van gebouwen en producten voor autowasstraten, die zijn bekroond met internationale milieucertificaten zoals het EU Ecolabel of het Nordic Swan Ecolabel.

Om aan de strenge eisen te voldoen, beantwoorden de eco! Perform concentraten op een aantal manieren aan het thema duurzaamheid. Ten eerste ziet Kärcher volledig af van materialen die tijdens de fabricage een gevaar opleveren voor het milieu en de gezondheid van mensen. Er worden dus alleen volledig afbreekbare oppervlakteactieve stoffen gebruikt en fosfaten, microplastics en gehalogeneerde koolwaterstoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, worden vermeden. Bovendien voldoen de gebruikte geur- en kleurstoffen aan de normen van de internationale ecologische certificering. Ook voldoen de containers aan de milieueisen wat betreft gewicht, samenstelling en recycling.

Ook qua dosering zijn de eco! Perform-producten bijzonder duurzaam. Kleine hoeveelheden van het middel zijn voldoende om het best mogelijke reinigingsresultaat te bereiken. Daarenboven zijn ze zeer efficiënt en kan tot 50 procent minder middel worden gebruikt dan bij vergelijkbare producten .

Détergent eco!perform de Kärcher

Vernietigen van onkruid op paden en open plekken, en dit volledig zonder chemicaliën - het gebruik van heet water maakt het mogelijk. Op deze manier kunnen paardenbloemen, distels, enz. volledig worden verwijderd zonder herbiciden. Het principe van thermische onkruidbestrijding is gebaseerd op een biochemische basisregel: de meeste eiwitten denatureren vanaf een temperatuur van ongeveer 42° C. Dit betekent dat de eiwitten veranderen, uit elkaar vallen en hun functies niet meer kunnen vervullen.

De hiervoor benodigde warmte kan op verschillende manieren worden opgewekt en omgezet - als directe vlam of indirect via thermische straling, als heet water of stoom. Hiervan is heet water de enige methode zonder chemicaliën die ook duurzaam de wortels bereikt en daardoor snelle hergroei remt. Warmwater-hogedrukreinigers kunnen een constante watertemperatuur bieden tot 98° C, wat net onder de stoomgrens ligt en daarom ideaal is. Zelfs als de wortels niet onmiddellijk volledig worden vernietigd, wordt het onkruid verder verzwakt bij elke toepassing van heet water. Als het vanaf het begin regelmatig wordt toegepast, wordt de hergroei belemmerd en zal de toepassingsfrequentie al in het tweede jaar aanzienlijk afnemen. Als vuistregel zijn drie tot vier behandelingen per jaar voldoende.

Lutte contre les mauvaises herbes avec de l'eau chaude sans produits chimiques

Vloerbedekkingen werden jarenlang gepolijst door middel van kristallisatie. Dit is zelfs vandaag de dag nog steeds zo. Hier brengt de gebruiker een zuur aan op de vloerbedekking, dat hij vervolgens mechanisch inwerkt om het oppervlak te etsen. Vervolgens wordt de vloer gepolijst - een omslachtige procedure waarbij veel stof vrijkomt en die vanwege het zuur niet zonder gevaar is. Ondertussen werken in plaats van dit proces nu eenschijfsmachines of schrobzuigmachines met diamantschuurpads, die op bijna alle stenen oppervlakken kunnen worden gebruikt en in een enkele werkstap de glans van hoogglansoppervlakken terugbrengen.

Polissage de sols sans produits chimiques avec Kärcher

Volledig zonder chemicaliën, dankzij de vooraf ingestelde stoomstroomregeling, is de SC 3 Upright EasyFix stoommop bij uitstek geschikt om alle verzegelde harde vloeren te reinigen - zelfs hout. Met grondige reiniging elimineert de machine tot 99,999 procent van de omhulde virussen *, zoals coronavirus- of griepvirussen, en 99,99 procent van de typische huishoudelijke bacteriën **. Als het gaat om grondige reiniging, is de SC 3 Upright EasyFix Premium aanzienlijk superieur aan conventionele methoden zoals het gebruik van een dweil, dankzij de combinatie van het EasyFix-vloermondstuk met het klittenbandsysteem en hoogwaardige microvezeldoeken. Zo hoeft de gebruiker bij het wisselen van de doek niet met vuil in aanraking te komen.

* Bij het reinigen van vlekken met de Kärcher-stoomreiniger, dwz een stoomduur van 30 seconden bij de maximale stoomfase met direct contact met het te reinigen oppervlak, 99,999 procent van de omhulde virussen zoals coronavirussen en griepvirussen (behalve het hepatitis B-virus ) kunnen worden verwijderd van typische gladde en harde huishoudelijke oppervlakken (testkiemen: gemodificeerd Vaccinia Ankara-virus).

** Bij reiniging met een reinigingssnelheid van 30 cm / s in de maximale stoomfase en met direct contact met het te reinigen oppervlak, wordt 99,99 procent van alle huishoudelijke bacteriën op gladde, harde huishoudelijke oppervlakken gedood (testkiemen: Enterococcus hirae ).

Balai de vapeur SC 3 Upright EasyFix

Dit zou u ook kunnen interesseren :