Succes dankzij het modulaire systeem

Voor de installatieplanning is het een groot voordeel dat de gebruikte Kärcher-componenten specifiek voor het reinigen van de container zijn ontwikkeld. Hierdoor kan Kärcher exclusief een groot bereik aan modulaire en compatibele componenten aanbieden die voor elke toepassing een optimale systeemoplossing mogelijk maken. Dat bij de productdefinitie onze jarenlange ervaringen bij het reinigen van containers van pas komen, is daarbij even vanzelfsprekend als het naleven van de industriële kwaliteitsnorm.

Containerreiniging

Binnenreiniging: alles draait om de juiste kop.

De binnenreinigers van Kärcher zijn in hoge mate ontwikkeld voor universele gebruik en beschikken voor het grootste gedeelte reeds een ATEX-94/9-certificaat. Capaciteit en bedrijfsdruk kunnen aan elke specifieke eis worden aangepast. De aandrijving vindt via een straalaandrijving of via een elektro- of hydraulische motor plaats. De gewenste ruimtelijke draaibeweging van de sproeiers wordt door een permanent gekoppelde draaiing van de sproeierdrager op twee niveaus gerealiseerd. De asymmetrische vertanding met groot aantal tanden garandeert daarbij een vlakdekkende straalvoering en intensieve reiniging van het complete binnenvlak.

HKS 100

HKS 100 speed control

Voor openingen met een diameter vanaf 200 millimeter: de HKS 100 speed control met 2 of 4 sproeiers en automatische aandrijving (terugstootprincipe). Geschikt voor containers tot ca. 40.000 liter. Maximale werkdruk 100 bar. Bevochtigde onderdelen zijn van RVS en als reinigingsmiddelen ontwikkeld voor het gebruik van zuren, logen en oplosmiddelen, zoals aceton. De toerentalstabiliteit wordt gewaarborgd door de innovatieve doorontwikkeling van de hydraulische rem.

HKF 200

HKF 200

Voor openingen met een diameter vanaf 200 millimeter: elektrisch of pneumatisch aangedreven RVS binnenreinigingskop HKF 200 met 2 of 4 sproeiers. Met max. 200 bar druk voor grote containers tot een volume van circa 70.000 liter. Alle bevochtigde onderdelen zijn vervaardigd uit RVS en als reinigingsmiddelen ontwikkeld voor het gebruik van zuren, logen en oplosmiddelen op basis van een groot pH-bereik.

ICH 120/14 Ps F2

ICH 120/14 Ps F2 – inklapbaar frame

Binnenreinigingskop met straalaandrijving voor industriële toepassingen, zwaartepunt spoorketelwagons met 4–8 assen. Maakt meerdere handelingen in één trein mogelijk: bedamping via geïntegreerde sproeier, efficiënte hogedrukreiniging door middel van koppen met straalaandrijving en daarop volgende droging. En dit met een ongeëvenaarde efficiency.

HKF 200 C2 – de allrounder

HKF 200 C2 – de allrounder

Gemodificeerde HKF 200. Een binnenreiniger die geschikt is voor normaal bedrijf alsmede voor „power-modus“. Door een eenvoudige handmatige aanpassing kan deze met een dubbele waterdoorstroming en gereduceerd toerental worden gebruikt. Hierdoor is een individueel gebruik bijv. voor tank- en siloreiniging (normaal bedrijf) alsook voor 20-voets containerreiniging (Powerkopf) mogelijk.

HKF 50

HKF 50

Voor openingen met een diameter vanaf 50 milimeter: elektrische of pneumatische binnenreinigingskop HKF 50 voor containers met een maximale inhoud van 3000 liter bij een maximumdruk van 100 bar. Als reinigingsmiddelen kunnen zuren en logen op basis van een groot pH-bereik worden toegepast.

Hogedrukpompen: hogedruk voor elke behoefte

Hogedrukpompen van Kärcher voor de binnenreiniging van tanks zijn zowel voor gebruik met zuiver water als voor oplosmiddelen, zuren en logen ontwikkeld. Voor EX-gevaarlijke zones zijn specifieke types toegestaan. Door een overeenkomstig pompvermogen kunnen er verschillende drukwaarden en willekeurige debietwaarden worden gerealiseerd. Specifieke aanbouwsets maken universele toepassingen mogelijk. In de chemische industrie worden steeds meer mobiele systemen gebruikt, met name voor reiniging van vaste mengcontainers en tanks met stoffen die niet in water oplosbaar zijn.

Stationaire hogedrukvoorziening HDI 38/12

Vaste hogedrukvoorziening HDI 30/10 of 38/12

Deze pompaggregaten vormen het hart van tankbinnenreinigingsinstallaties. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen, zoals RVS en keramiek, geschikt voor hoge standtijden bij industrieel gebruik. Veelzijdige aanbouwsets maken veelzijdige toepassingen mogelijk: van automatische hoeveelheidsregulering, 2-voudige aanzuigzijdige reinigingsmiddeldosering tot en met heetwatermodus (80 °C).

Vaste hogedrukvoorziening HDI 56/20

Vaste hogedrukvoorziening HDI 56/20

Robuuste industriële pomp, ontwikkeld voor binnenreiniging van grote containers, zoals spoorketelwagons. Specifieke aanbouwsets maken veelzijdige toepassingen mogelijk: van aanzuigzijdige reinigingsmiddeldosering en hoeveelheidsregulering tot en met heetwatermodus (80 °C).

SHD-R 3000 S

Vaste hogedrukvoorziening SHD-R 3000 S, SSR of LM

Plunjerpomp met riemaandrijving voor gebruik van drinkwater, zuren, logen of oplosmiddelen voor reinigingstoepassingen. Specifieke aanbouwsets maken een universeel gebruik mogelijk. Ook als verplaatsbare uitvoering leverbaar.

HDC Classic

Vaste hogedrukreiniging met HDC Classic/ Standard/Advanced

De vaste pompmodules uit de HDC-productserie zijn uitermate geschikt voor buitenreiniging. Een aparte brochure bevat informatie over de specifieke voordelen.

Heetwatergenerators: heet water en damp uit één bron.

Toenemende energiekosten en de wens om CO2-uitstoot te reduceren, vormen centrale onderwerpen bij de ontwikkeling van de installaties. Kärcher biedt hiervoor een reeks speciaal ontwikkelde modulaire componenten. Om iedere klant een perfecte oplossing te bieden, zijn er extra opties beschikbaar, zoals warmteregeneratiesystemen en alternatieve energiebronnen.

HWE 4000

HWE 4000 heetwatergenerators

Compacte en typegeteste vaste heetwatergenerators voor gebruik met olie of gas. Dit unieke, krachtige apparaat kan voor een temperatuurtoename tot 90 °C (160 bar en 4.000 l/h) of voor dampproductie tot een temperatuur van 140 °C (20 bar en 2.000 l/h) worden toegepast. Het modulaire ontwerp maakt een uitbreiding met aanbouwsets voor straalpijpgebruik mogelijk. De HWE 400 heetwatergenerator is qua constructie en materiaalkeuze ontwikkeld voor industrieel gebruik. Voorbeelden hiervoor zijn het TÜV-geteste buisslangenpakket van RVS en een vereenvoudigde inbedrijfstelling. De nieuwe modulerende gasvariant zorgt voor een vereenvoudigde instelling van individuele normwaardetemperaturen. Hierdoor kunnen ook bij flexibele watertoevoertemperaturen (o.a. het gebruik van afvoerwaterwarmtewisselaars) energiebezuinigingen worden gerealiseerd.

WT 560/1100 warmtewisselaar

WT 560/1100 warmtewisselaar

TÜV-geteste vaste hogedruk-tegenstroomaggregaat voor het produceren van heet water door middel van verzadigde damp. Ontwikkeld voor een temperatuurtoename tot 95 °C. Hoogwaardige, industriële materialen en verwerking garanderen een permanent hoge bedrijfsveiligheid bij lage bedrijfskosten.

Als er op locatie geen damp beschikbaar is, kan er een dampgenerator in het systeem worden geïntegreerd.

Besturing, controle en documentatie.

De innovatieve besturingsconcepten van Kärcher weerspiegelen de actuele stand van de techniek. Overeenkomstig het hoge kwaliteitsniveau van Kärcher worden er uitsluitend componenten van gerenommeerde fabrikanten ingebouwd. Elke besturing is custom-made en voor de specifieke installatie ontwikkeld: dit geldt voor relais- of PLC-besturingen, handmatige of automatische systemen, data-recording of netwerkgebruik.

Cleaning Data Management

PLC-besturing

Een geavanceerde en speciaal ontwikkelde software stuurt de installatie aan op basis van een vrij programmeerbaar systeem (PLC). Het besturings- en installatieconcept omvat verschillende opties, die een individuele aanpassing aan de klantspecifieke raamvoorwaarden mogelijk maken.

Touchpanel

Touchpanel

Een optioneel gebruiksvriendelijk touchpanel maakt controle en aanpassing van de besturingsparameters alsmede weergave van foutmeldingen mogelijk.

Cleaning Data Management

Cleaning Data Management (CDM)

De CDM-software van Kärcher registreert bedrijfstijden, verbruikswaarden alsook individuele parameters tijdens een reinigingsfase. Deze gegevens worden in een Microsoft Access-bestand vastgelegd, zodat ze voor een klantspecifieke analyse beschikbaar zijn en aan het eind van het programma kunnen worden afgedrukt.

Teleservice

Teleservices

Elke installatie kan optioneel via een ISDN-dataleiding worden gekoppeld aan een netwerk. Hierdoor is een actueel gebruik van het besturingssysteem mogelijk, om software-updates uit te voeren en indien nodig de online support te kunnen gebruiken.

Visualisatie

Besturing / installatievisualisatie

Kärcher dekt het complete aanbod installatiebesturingen: van besturingen voor kleine installaties met eenvoudige besturingssystemen (via relais) tot grote installaties met complexe reinigingseisen (PLC) inclusief uitgebreide opties. De visualisatie wordt gestart via het touchpanel. Door de pc-installatievisualisatie wordt een groter bedieningsgemak gerealiseerd.

  • Individuele pc in de controleruimte met interface en softwarepakket.
  • Visuele weergave van de operationele componenten.
  • Flexibel op basis van de parameterinstelling van maximaal 7 automatische programma's.

toebehoren en reinigingsmiddelen.

Systeemoplossingen van Kärcher zijn altijd de som van perfect op elkaar afgestemde apparaten, toebehoren en reinigingsmiddelen. Veelzijdige toebehoren, zoals een onthardingssysteem, zuig- of drukzijdige dosering van reinigingsmiddelen of effectieve drogingssystemen maken ongekende toepassingen mogelijk. Met handspuiten kunnen vlakken buiten de container worden gereinigd. Valbeschermings- en aardingssystemen vervullen onontbeerlijke aspecten op het gebied van proces- en arbeidsveiligheid.

Reinigingsmiddeldosering

Zo veel als nodig, zo weinig mogelijk

Kärcher beschikt op het gebied van dosering van reinigingsmiddelen over even beproefde als betrouwbare oplossingen en innovatieve procedures voor een lager verbruik van reinigingsmiddelen. Standaard reinigingsmiddelen worden aan zuigzijde gedoseerd. Bij gebruik van agressieve reinigingsmiddelen worden deze direct in de hogedrukleiding gedoseerd. Een efficiënte variant voor een verlenging van de inwerktijd vormt het doseren van chemicaliën bij een lage druk met daarop volgende hogedrukreiniging.

Meer zuiverheid, meer veiligheid

Meer zuiverheid, meer veiligheid

Voor de reiniging van mangatdeksels en de buitenkant van tank- en silovoertuigen zijn uiteenlopende toebehoren beschikbaar, zoals de gepatenteerde power-sproeier, die een ongeëvenaard reinigingsresultaat oplevert.

Installaties voor arbeidsveiligheid, zoals valbescherming (individueel of collectief) worden reeds bij de planning en ontwikkeling van een installatie meegenomen.

Reinigingsmiddel

Exact het juiste reinigingsmiddel

Dankzij een jarenlange ervaring in de ontwikkeling alsmede de eigen productie van reinigingsmiddelen kan Kärcher voor elke toepassing geschikte reinigingsmiddelen aanbieden – en de voordelen ervan meenemen in de planning van installaties. Behalve reinigingsprestaties kan dus ook factoren, zoals stilstandtijden, dosering of recycling resp. afvoer worden geanticipeerd.

Hete of koude lucht (background:grey)

Hete of koude lucht

Voor geoptimaliseerde doorlooptijden kunnen heteluchtgenerators van Kärcher naar keuze hete of koude lucht in de tanks blazen.

Hefgereedschappen voor reinigingskoppen

Hefgereedschappen voor reinigingskoppen

Voor het gebruik van de reinigingskoppen kan naar keuze gebruik worden gemaakt van elektrische en pneumatische hefgereedschappen of van voordelige, handmatig te bedienen balancer-systemen.

ATEX-certificering

Alle door Kärcher aangeboden installatiebesturingen en vele binnenreinigers alsook enkele HD-pompen kunnen ook als ATEX-uitvoering worden geleverd.

Atex