Referenties – wereldwijd.

Toonaangevende engineering, uitgebreide advisering, voortreffelijke producten made in Germany en een intensieve service: dat zijn de waarden die Kärcher tot uw betrouwbare partner op het gebied van binnenreiniging van containers maken. Wereldwijd kiezen gerenommeerde ondernemingen en marktleiders voor de knowhow en de innovatieve producten en diensten van Kärcher.

Behälterreinigung Weltkarte
Greiwing

Greiwing Logistics/Duitsland

Als een van de toonaangevende aanbieders in Europa biedt Greiwing complete maatoplossingen op het gebied van silologistiek.

Ultramoderne reinigingsinstallaties voor tank- en silocontainers en speciaal geschoold, ervaren vakpersoneel zorgen voor een siloreiniging volgens de hoogste normen.

Als lid van de Duitse vereniging voor binnenreiniging van tanks (DVTI) publiceert Greiwing het European Cleaning Document (ECD). Afname conform SQAS Tank Cleaning garandeert bovendien een hoog niveau van arbeidsveiligheid, kwaliteit en milieupreventie.

Op de nieuwe locatie in Leipheim opende de internationaal actieve logistieke dienstverlener uit het Westfaalse Greven in 2012 een openbare reinigingsinstallatie voor silo-opleggers.

Voor binnenreiniging van de silovoertuigen is de Kärcher-installatie met 2 reinigingslijnen met reinigingskoppen, productie van heet water via HWE 4000 E met chemische dosering alsmede een drooginrichting uitgevoerd. Hier kunnen maximaal 40 voertuigen per dag efficiënt en vlot worden gereinigd.

Wizet Transport

Wizet Transport SP z.o.o/Polen

Wizet Transport Sp. z o.o is een firma met 60 tankwagens en biedt diensten op het gebied van internationale transporten van vloeibare substanties aan. Het bedrijf is gevestigd in Łęczyca (centraal Polen). De tankreinigingsinstallatie werd in april 2012 in bedrijf genomen en wordt zowel voor eigen voertuigen als voor commerciële doeleinden gebruikt.

De hoofdcomponenten van de TSC-reinigingsinstallatie voor tankvoertuigen zijn:

 • 5 binnenreiniger HKF 200 E
 • 5 hogedrukpompen HDI 38/12
 • Hogedrukwarmtewisselaars
 • Dosering van reinigingsmiddelen onder hoge druk
 • Besturing
 • Instelling van het reinigingsprogramma via de pc
Gaisre

Gaisre/Litouwen

De firma "Gaisre" werd in 1992 opgericht en is hoofdzakelijk binnen de internationale transportsector actief.

Als lid van de nationale expediteurorganisatie van Litouwen biedt Gaisre kwaliteit van hoog niveau.

Voor de reiniging van het grote wagenpark werd in 2013 een moderne reinigingsinstallatie voor tanks gebouwd.

De beide reinigingslijnen zijn elk uitgevoerd met 3 spuitkoppen HKF 200 E. Voor het onderhoud aan deze binnenreinigingskoppen staan drie 100 bar hogedrukpompen HDI 30/10 beschikbaar. De heetwater- en dampproductie vindt plaats via 2 HWE 4000 Gas. De dosering van reinigingsmiddelen onder hoge druk werkt zorgvuldig en garandeert lange standtijden van de hogedrukpompen. Voor de productie van hete drooglucht is een droogunit met gasbrander beschikbaar. De besturing is op de individuele klantwensen afgestemd.

Alle gebruikte componenten voldoen aan de hoge industriële kwaliteitsnormen die de binnenreinigingsinstallatie voor tanks van Kärcher onderscheiden; deze garanderen daardoor een storingsvrij bedrijf.

Bij het ontwerp van deze systeemoplossing werd tevens gestreefd naar een ressource-vriendelijk energieverbruik.

Australian Terminal Services

Australian Terminal Services/Australië

Het bedrijf Australian Terminal Services is lid van de Australische industrieel toonaangevende Transpacific Industries Group LTD. Deze heeft Kärcher in 2001 belast met de bouw van een grote reinigingsinstallatie in Queensland.

De installatie is speciaal voor tankvoertuigen, 20-voets containers en kleine containers ontwikkeld. Deze bestaat uit 3 reinigingslijnen. Twee reinigingslijnen zijn bedoeld voor tankvoertuigen en één is bedoeld voor 20-voets containers. Op de reinigingslijnen voor tankvoertuigen kunnen maximaal 4 compartimenten gelijktijdig worden gereinigd.

De installatie wordt via een PLC en een geïntegreerd operator panel aangestuurd. Hierbij kan de exploitant tot 5 automatische programma's per reinigingslijn zelfstandig configureren.

De binnenreiniging verloopt automatisch en beschikt over een optionele 2-voudige dosering van reinigingsmiddel aan hogedrukzijde. De buitenreiniging verloop handmatig en beschikt over een optionele 2-voudige reinigingsmiddel aan zuigzijde.

Via afstandsbedieningen kunnen reinigingslijnen en afzonderlijke reinigingshandelingen vrij worden gekozen. De heteluchtdroging kan maximaal 5 tankcompartimenten per reinigingslijn drogen.

Lotos

LOTOS Kolej Sp. z.o.o/Polen

De spoorketelwagons van LOTOS Kolej worden voortaan met een nieuwe TSC-installatie van Kärcher gewassen.

De LOTOS-groep is een van de grootste bedrijvn in Polen. De aardoliemaatschappij is zowel in Polen als daar buiten actief. De activiteiten van deze onderneming omvatten de winning en verwerking van ruwe handel alsmede de handel met hoogwaardige olieproducten.

LOTOS Kolej, dat deel uitmaakt van de LOTOS-groep, is verantwoordelijk voor het transport van de producten en de levering van olie aan de raffinaderij in Danzig. Hierbij is een regelmatige reiniging van de gebruikte spoorketel vereist, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties.

Op deze locatie werd de reiniging tot dusver door een middelhogedruksysteem uitgevoerd. Om de efficiency te vergroten heeft de klant ervoor gekozen te investeren in een nieuwe reinigingstechnologie.

De installatie, die in mei 2012 werd opgeleverd, omvat 2 reinigingslijnen met 6 binnenreinigers HKF 200 K2. Deze worden door in totaal 10 hogedrukpompen HDI 38/12 gevoed. Het opwekken van warm en heet water vindt naar keuze plaats door middel van 3 hogedruk-warmtewisselaars en 1 lagedruk-warmtewisselaar. De dosering van reinigingsmiddelen onder hoge druk werkt nauwkeurig en garandeert lange standtijden bij de hogedrukpompen. De PLC-besturing is op de individuele klantwensen afgestemd.

Lanfer

Lanfer Logistik/Duitsland

Lanfer is een toonaangevende, internationaal opererende, hooggespecialiseerde transport- en dienstverleningsonderneming voor overslag, onderhoud en opslag in de chemische industrie en levensmiddelenbranche.
Behalve de sectoren transport en logistiek biedt Lanfer service voor vrachtwagens. Het serviceaanbod omvat:

 • gecertificeerde Kärcher binnenreinigingsinstallaties volgens de nieuwste stand der techniek
 • Meerdere reinigingslijnen met hogedrukspuitkoppen en afzonderlijke dampaansluitingen
 • Tankdroging met kiemvrije en droge lucht
 • Buitenreiniging
 • Werkplaats, magazijnen voor reservedelen en toebehoren

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar binnenreiniging van tanks en de behoefte aan professionele alsmede energiezuinige binnenreiniging zijn in de jaren 2007/2008 de bestaande reinigingsinstallaties van Kärcher op de locaties Meppen en Salzbergen gemoderniseerd en uitgebreid.

De essentiële kenmerken van de uitbreidingen omvatten hogedrukpomptechnologie en energiezuinige gepatenteerde boilers van Kärcher; extra binnenreinigingskoppen, een drooginrichting alsook de nieuwe dampgenerator voor het bedampen en verwarmen van de tankvoertuigen maken het pakket moderniseringen compleet.

Steinkühler Duitsland

Steinkühler/Duitsland

De vestiging in Großbeeren werd in 2011/2012 door Steinkühler opnieuw gebouwd en in bedrijf gesteld.

De hier gebouwde ultramoderne binnenreinigingsinstallatie voor silo- en tankvoertuigen is gespecialiseerd in de reiniging van levensmiddelen en voedselveilige producten.

Ultramoderne techniek zorgt hierbij voor een grondige, snelle en milieubewuste reiniging.

De installatie van Kärcher is met 2 reinigingslijnen met elk 5 reinigingskoppen en power-spuitkop, heetwater tot 85 °C, gebruik van chemicaliën, bedampingsmogelijkheid en droging van de voertuigen uitgevoerd. De warmteregeneratie vindt plaats op basis van het afvoerwater. Daarnaast is binnenreiniging van IBC-containers mogelijk.

Steinkühler is lid van de Duitse vereniging voor binnenreiniging van tanks (DVTI) en publiceert het European Cleaning Document (ECD), dat reinigingsprocessen zonder resten garandeert. De reinigingsinstallaties zijn bovendien conform SQAS, HACCP en DIN ISO 9001:2008 gecertificeerd.

Transportes Portuarios

Transportes Portuarios S.A./Spanje

Het bedrijf Transportes Portuarios, S.A. werd in 1963 opgericht en biedt zijn klanten sinds jaar en dag kwalitatief hoogwaardige service. Met een hoofdvestiging in de haven van Barcelona beschikt Transportes Portuarios over een oppervlak van 10.000 m² in de Polígono Pedrosa de L'Hospitalet, die bedoeld is voor plaatsing, onderhoud en bijvullen van de voertuigen.

Transportes Portugarios is dankzij zijn grote voertuigpark, dat gespecialiseerd is in het transport van vloeibare en korrelachtige levensmiddelen en de meest strenge kwaliteits- en hygiënenormen volgt, alsmede door zijn enorme inzet de laatste jaren hard gegroeid.

De tanks voor vloeistoffen zijn vervaardigd uit RVS en zijn uitgevoerd met de modernste systemen, zoals de microbiologische filters voor steriele producten, zelfstandig werkende pompen, thermometers voor de registratie van temperatuur en verwarmingssystemen, die warmteverlies voorkomen.

De tanks voor poedervormige of korrelachtige producten zijn vervaardigd uit aluminiumlegeringen van de hoogste kwaliteit en zijn uitgerust met hydraulische systemen voor het optillen en met zelfstandig werkende compressoren voor het uitladen.

De installatie werd voor 2 lijnen met binnenreinigingskoppen en 4 HDI 38/12 ontwikkeld, die 15.200 l/h bij een druk van 120 bar leveren en met 3 binnenreinigingskoppen HKF 200 en 1 HKF 200 C2 per lijn zijn uitgerust. Heet en koud water worden vanuit vooorgeplaatste reservoirs geleverd. Bovendien bevat de installatie een truck-wasinstallatie TB 46, die onder andere met hogedruksysteem en intensief voorwassysteem is uitgerust.