Onze warmwater hogedrukreinigers voor het reinigen en desinfecteren van grote oppervlakken

De intensieve en zorgvuldige reiniging met hogedrukreinigers biedt de mogelijkheid om een ​​hoge hygiënestandaard te bereiken. Ze kunnen worden gebruikt om plaatsen te bereiken die handmatig moeilijk toegankelijk zijn, zoals spleten en scheuren. Ze zijn vooral nuttig bij het reinigen en desinfecteren van grote oppervlakken zoals plafonds, muren en vloeren en kunnen ziektekiemen, bacteriën en virussen effectief te bestrijden.

Cleaning with Kärcher hot water high-pressure cleaner

Hoge hygiëne normen

De intensieve en zorgvuldige reiniging met hogedrukreinigers biedt de mogelijkheid om een ​​hoge hygiënestandaard te bereiken. Ze kunnen worden gebruikt om plaatsen te bereiken die handmatig moeilijk toegankelijk zijn, zoals spleten en scheuren. Ze zijn vooral nuttig bij het reinigen en desinfecteren van grote oppervlakken zoals plafonds, muren en vloeren en kunnen ziektekiemen, bacteriën en virussen effectief verwijderen.


De warmwater hogedrukreiniger

Het gebruik van warmwater hogedrukreinigers versnelt de reiniging met wel 40 procent in vergelijking met koudwaterunits, vooral vanwege het snellere droogproces van de schone oppervlakken. Naast betere resultaten en een snellere reinigings- en droogtijd, kan een meetbare reductie van ziektekiemen worden bereikt bij gebruik van warmwater hogedrukreinigers en een watertemperatuur van minimaal 85 °C. Niet alleen vuil, maar ook bacteriën en virussen kunnen effectief worden verwijderd. Met behulp van de stoomfase is het zelfs mogelijk om te reinigen bij temperaturen tot 155 °C. Bacteriekolonies en virussen, zoals het coronavirus, dat vanaf 56 °C kan worden gedood, worden daardoor bijna volledig verminderd.

Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn hogedrukreinigers nodig waarbij de waterdruk en -hoeveelheid bij het hogedrukpistool kunnen worden geregeld. Dit maakt het mogelijk om telkens met de juiste combinatie te werken zonder dat het vuil terug spat en richting de gebruiker komt.


Het gebruik van geschikte reinigingsmiddelen om de infectie te stoppen

Bij het reinigen met hogedrukreinigers moeten ook geschikte reinigingsmiddelen worden gebruikt met de bekerschuimlans om infectieketens te onderbreken en alle vuilresten te verwijderen. Een voordeel van het reinigen van schuim: het is zo stabiel dat het zich hecht aan de oppervlakken doordat de tijd en het reinigende effect verlengt. Het aansluitend spoelen met water helpt om het vuil gecontroleerd te verwijderen en hernieuwde besmetting te voorkomen. Biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen kunnen het proces ook ondersteunen. Een verandering van zure en alkalische schuimreinigingsproducten is ook nodig om op betrouwbare wijze de basis van het micro-organismen te verwijderen.


Cleaning with Kärcher hot water high-pressure cleaner

Na het reinigen met hogedruk

Na een zorgvuldige reiniging met hogedrukreinigers rondt een latere desinfectie het reinigingsproces af (zie instructies voor desinfectie met hogedrukreinigers): inweken, reinigen, laten drogen en tenslotte oppervlakken desinfecteren.

Om vuil en restwater te verwijderen, kan een nat- en droogzuiger het werk van de hogedrukreiniger effectief ondersteunen.