Dompelpompen

Dompelpompen - krachtige zuigkracht tot de laatste druppel! Kärchers krachtige en robuuste dompelpomp kopen, kan u heel wat werk besparen. De pompen helpen u om grote watervolumes snel en betrouwbaar weg te pompen. Deze dompelpompen transporteren water naar elke locatie met een pompcapaciteit tot wel 18.000 liter per uur. Ook verontreinigd water is geen probleem voor de SP Dirt vuilwaterpompen. Ze pompen water met vuildeeltjes tot een diameter van 30 mm op een betrouwbare wijze op uit vijvers of ondergelopen kelders. De dompelpompen voor schoon water (SP Flat) zijn ideaal voor zuiver of zeer licht verontreinigd water, bijvoorbeeld in een zwembad of waterafvoerpijp. Het water kan ook worden weggepompt tot 1 mm - een dweildroog resultaat gegarandeerd! De intelligente IQ level Sensor biedt een betrouwbare bescherming tegen waterschade - dankzij de elektronische sensor reageren de pompen onmiddellijk bij contact met water. Met hun instelbaar pompritme zijn ze aan te passen aan verschillende omstandigheden en schakelen ze precies op het juiste moment in. De keramische mechanische afdichting zorgt ook voor een extra lange levensduur. Ontdek hieronder ons aanbod aan dompelpompen voor vuil- en zuiver water.

Kärcher
Max. wateropbrengst (l/u)
Opvoerhoogte (m)
Toepassingsvelden
Uitrustingskenmerken
0 Producten

Toepassingen

Afhankelijk van de toepassing en de vervuilingsgraad van het water dat moet worden weggepompt, raden wij u aan ofwel een dompelpomp voor vuil water te gebruiken ofwel één voor schoon water. In onderstaande tabel ziet u welke pomp het meest geschikt is voor welke toepassing.

Tauchpumpen-Anwendungsgebiete

dompelpomp voor vuil water karcher

Hoogtepunten

Onze vuilwaterpompen zijn robuust tot in de kern en hebben een bijzonder lange levensduur. Zij kunnen elke taak aan in de privé-sfeer, hoe moeilijk ook, en zij kunnen water wegpompen tot wel 15.000 l/u – afhankelijk van de prestatieklasse. De keramische glijringafdichting, die beschermd is door een oliekamer, verhoogt de levensduur van de dompelpompen nog eens aanzienlijk.

Wischtrocken abpumpen

Dweildroge pompresultaten

Nadat de standvoetjes zijn ingeklapt, kunnen de vlakzuigende dompelpompen water wegpompen tot op 1 mm voor dweildroge resultaten.

Individuelles Schaltniveau

Individuele instelling van de schakelhoogte

De schakelhoogte kan traploos worden ingesteld door de Level Sensor simpelweg te verschuiven.

Praktische Schnellverbindung

Handige en snelle aansluiting

Snelle en eenvoudige aansluiting van de slang dankzij de Quick Connect-aansluiting.

Perfekter Schutz

Perfecte bescherming

De voorfilter, die ofwel geïntegreerd is in het toestel ofwel beschikbaar is als extra toebehoren, beschermt de pomp op een betrouwbare manier tegen verstoppingen.


Berekening van de pompcapaciteit

De beslissende factoren zijn de wateropbrengst en de werkdruk (= pomphoogte) die nodig zijn bij de toepassing. U kan de berekende waardes gebruiken om de meest geschikte dompelpomp te kiezen uit de grafiek met de pompprestaties.

calculation for selecting the right submersible pump

Voorbeeld van een berekening om de correcte dompelpomp te kiezen:

1. De keuze van de juiste dompelpomp hangt volledig af van het watervolume en kan als volgt worden berekend: een rechthoekige ruimte: lengte × breedte × gemiddelde diepte (m) × 1.000 = capaciteit van het bassin (l). Een cirkelvormige ruimte: diameter × diameter × gemiddelde diepte (m) × 0,78 × 1.000 = capaciteit van het bassis (l).
(Voorbeeld zwembad: 6 m × 3 m × 1 m × 1.000 = 18.000 l)

2. U hebt de keuze uit een dompelpomp voor vuil water of een vlakafzuigende dompelpomp, afhankelijk van het toepassingsgebied. Het overzicht van de toepassingen dat u verderop terugvindt, kan u helpen bij de keuze van de meest geschikte pomp.
(Voorbeeld: vlakafzuigende dompelpomp)

3. Raadpleeg het diagram dat voor jou van toepassing is en gebruik de grafieken van de pompen en die van een PrimoFlex® slang van 1" en 10 m lang of een stoffen slang van 1 1/4" en 10 m lang als richtlijn, afhankelijk van het type slang dat u wil gebruiken.
(Voorbeeld: 1" PrimoFlex® slang)

Sample calculation result:

Voorbeeld van de uitkomst van een berekening:

Op het punt waar de curves van de slang en die van de pomp elkaar kruisen, daar kan u de geschatte overeenkomstige wateropbrengst aflezen. Deel het watervolume dat u eerder hebt berekend door de genoteerde wateropbrengst (deze kan u terugvinden op de horizontale as). Op deze manier ontdekt u de verwachte duur van de pomp uitgedrukt in uren.
Indien u af te rekenen hebt met een hoogteverschil* bij het wegpompen van het water, moet u simpelweg de curve voor de desbetreffende slang naar boven verschuiven met het respectievelijk aantal meters.
(Voorbeeld: max. hoogteverschil = 1 m; de curve moet 1 meter naar boven worden verschoven op de verticale as.)
Het snijpunt voor de SP 2 Flat ligt op ongeveer 3.200 l/u, en die voor de SP 6 Flat Inox op ongeveer 5.000 l/u. Dit resulteert in een pompduur van ongeveer 5,5 u bij de SP 2 Flat. De SP 6 Flat Inox heeft hier slechts 3,5 u voor nodig, wat maakt dat deze pomp de beste oplossing is voor deze toepassing.

* Hoogteverschil tussen het wateroppervlak en het uiteinde van de slang


Toebehoren

Als betrouwbare aanbieder van systeemoplossingen, bieden wij onze klanten een ruim aanbod aan hoogkwalitatieve en originele toebehoren en onderdelen. Er zijn per slot van rekening toch veel verschillende gebruiksmogelijkheden rondom het huis voor onze beproefde pompsystemen. Met het originele toebehoren van Kärcher bent u altijd ideaal uitgerust voor elke situatie.

Gewebeschlauch

Handige stoffen slang

De flexibele stoffen slang met roestvrij stalen slangklem met vleugelschroef kan zonder gereedschap worden aangesloten en gemakkelijk worden opgeborgen.

Pump pool

Betrouwbaar compatibel

Spiraal- en tuinslangen zijn perfect geschikt voor de aansluiting aan eender welke Kärcher pomp.

Pumpen Adapter

Eenvoudige aansluiting

Met de Kärcher adapters en aansluitstukken kunnen de slangen eenvoudig en betrouwbaar worden aangesloten aan de respectievelijke pompen.

Vorfilter

Perfect uitgerust

De afneembare voorfilter verhoogt de functionele betrouwbaarheid van uw dompelpomp en beschermt de rotor tegen verstoppingen.


Video's

Hieronder kan u enkele demonstratievideo's bekijken.

Dompelpompen voor helder water

Dompelpompen voor vuil water