Zo maak je het terras schoon voor de lente

Eindelijk, daar is lente! Lokken de eerste warme zonnestralen jou ook naar buiten? Grote kans dat je terras er belabberd bij ligt, want tijdens de wintermaanden kijken we er meestal niet naar om. Je terras schoonmaken doe je in handomdraai dankzij onze checklist, zodat het er tijdens zonnige dagen weer onberispelijk uitziet.

Beter voorkomen dan genezen

Zelfs tijdens de zachtste wintermaanden krijgen je terrastegels het hard te verduren. Door ons vochtige klimaat worden ze grauw en vuil. Om jezelf werk te besparen in het voorjaar berg je best al je tuinmeubelen na de zomer weer op. Laat je ze toch staan, dan krijgen de tegels onder je meubelen geen zon, en laat een schaduwrijke omgeving nu net ideaal zijn voor de groei van algen en schimmels. Berg die meubels dus op en laat zoveel mogelijk zon op je terras, dat bespaart je heel wat schoonmaakwerk in de lente.


Terras_reinigen2

Groene aanslag verwijderen

Wil je het terras schoonmaken zonder daarbij op handen en knieën te moeten wroeten? Dan is een hogedrukreiniger een onmisbare hulp!
Dankzij de Kärcher hogedrukreinigers zijn je tegels in een mum van tijd weer als nieuw. Hou de lans in een schuine hoek, neem voldoende afstand (zo’n 20 à 30 cm van de tegels) en ga overal even vaak over. Zo loop je geen risico om je voegen of terrasstenen te beschadigen. Het grote voordeel is dat je helemaal geen schoonmaakmiddelen nodig hebt.


Terrasmeubelen als nieuw

Bij het schoonmaken van het terras mag je de tuinmeubelen uiteraard niet vergeten. Heb je houten terrasmeubilair, dan gebruik je best een oplossing van water met soda (natriumcarbonaat) en bruine zeep. Bruine zeep is ideaal, omdat het geen bijtende eigenschappen bevat en de originele kleur van je tegels niet aantast. Laat deze oplossing intrekken of wrijf het er met een spons of doek in. Voor een diepere reiniging kies je voor de plug & clean houtreiniger van Kärcher. Deze houtreiniger zorgt voor een intensieve verzorging van alle behandelde en onbehandelde houten oppervlakken en verwijdert vuil op een snelle en efficiënte manier. Aluminium terrasmeubels reinig je best met warm water waar je een scheut afwasmiddel aan toevoegt. Let er wel op dat je nooit de schuurzijde van een spons gebruikt, hiermee kan je krassen maken.
Met een terras dat helemaal spik en span is, kan je eindelijk volop genieten van het lentezonnetje!

Tuinmeubelen afspuiten