Gemeentetechniek

Technologie voor alle eisen - een gemeentelijke machine van Kärcher Municipal is altijd precies wat zij moet zijn: van straatveegmachine tot een universele werktuigdrager. Alles is mogelijk.
Het gebruik van een gespecialiseerde gemeentelijke machine voor elke toepassing is meestal inefficiënt en duur.
Kärcher Municipal biedt multifunctionele voertuigen die niet alleen aan de hoogste eisen voldoen, maar ook echt multifunctioneel zijn. Dat betekent dat onze multifunctionele voertuigen dankzij hun bijzondere constructieve eigenschappen zo geavanceerd en perfect afgestemd zijn op het betreffende aanbouwdeel, dat ze werkresultaten op het hoogste niveau leveren - net als een voertuig voor eenmalig gebruik. Afhankelijk van het aanbouwdeel is een gemeentevoertuig van Kärcher een veegmachine in de zomer en een sneeuwruimer in de winter.
Echte multifunctionaliteit !

In elk opzicht goed geregeld.

Veegmachines en werktuigdragers van Kärcher en Holder verrichten overal hun bijzondere werk: op grote oppervlakken, lastige oppervlakken, straten, wegen, parkeerplaatsen, groenvoorzieningen en bij winteronderhoud. Elk van deze robuuste machines vormt samen met de aanbouwapparaten een optimaal op de toepassing afgestemde oplossing wat betreft prestaties, bedieningsgemak en efficiency. En daardoor een investering die vele jaren zijn waarde behoudt.


Gemeentetechniek

Met 3 veegt beter

Door de derde zijbezem wordt de feitelijke veegbreedte van 1400 naar 2000 mm uitgebreid. Het vegen onder hindernissen, zoals parkbankjes, wordt al even eenvoudig als het vegen van de trottoirband.

Gemeentetechniek

Zuigkracht in eigen hand

De 4,5 m lange handzuigslang (ø 100 mm) dient voor het verwijderen van licht vuil en is uiterst flexibel toe te passen.

Gemeentetechniek

Uniek zuigsysteem

Een rechte zuigslang met een diameter van 150 mm in combinatie met het watercirculatiesysteem en 500 litertank zijn in deze klasse ongekend. De zuigmond ligt veilig in de binnencontour van het wiel. De zuigslang kan bij verstoppingen snel worden verwijderd.

Gemeentetechniek

Alles omhoog en eruit

Met het hydraulische hoge leegsysteem boven 145 cm wordt de inhoud van de verzameltank (500 l) snel en compleet direct in een verzamelcontainer of op de groenafvalplaats geleegd.

Gemeentetechniek

Schoon over een breed front

De frontveegrol met een werkbreedte 1600 mm voor het vegen van bijv. zand en vuil, maar ook voor het ruimen van sneeuw tot een hoogte van 100 mm. Hydraulisch zwenkbaar naar rechts en links.

Gemeentetechniek

Onkruidbezem met opvangsysteem

Voor het verwijderen van onkruid aan de straatkant en het gelijktijdig opnemen in één handeling. Met borstels met twee verschillende hardheden.

Gemeentetechniek

Onkruidbezem

De consequente oplossing tegen hardnekkig onkruid. Naar beide zijden zwenkbaar. De bezemarm kan willekeurig over de rail worden verschoven.

Gemeentetechniek

Nog meer nuttige veegbreedte

De ultieme frontveegrol met een werkbreedte van 2000 mm, aan weerszijden hydraulisch zwenkbaar. Voor geschikt voor sneeuw tot een hoogte van 100 mm.

Specialisten voor vloeibare werkzaamheden.

Kärcher is specialist op het gebied van natte reiniging. Hier komt de complete ervaring van de wereldmarktleider even zeer van pas als de nauwe samenwerking met professionele leveranciers. Het resultaat is een compleet programma met aanbouwapparaten voor toepassingen met water: voor reiniging van oppervlakken, zoals sportterreinen en straten, voor puntreiniging onder hoge druk en het besproeien van bomen en groenvoorzieningen.


Gemeentetechniek

Spoelsysteem – compact

Ontwikkeld voor reiniging van sportterreinen en kleine parkeerterreinen. Optioneel ook geschikt voor het strooien van zout 's winters.

Gemeentetechniek

Spoelsysteem – gemiddeld

Door de tot 2,20 m uitschuifbare sproeibalk geschikt voor reiniging van straten en grote oppervlakken.

Gemeentetechniek

Hogedrukreiniger en veegmachine

Innovatieve apparaatcombinatie voor reiniging van machines en vuilcontainers, alsmede voor zorgvuldige reiniging van hoeken en kleine oppervlakken.

Gemeentetechniek

Grote prestaties, maximale volumes

De ultieme oplossing voor het schoonspoelen van straten en grote oppervlakken.

Gemeentetechniek

Sproeisysteem met handspuit

Handspuit voor het individueel besproeien van bloemperken en borders op moeilijk toegankelijke plaatsen.

Gemeentetechniek

Hogedrukreiniger met slang

Ideaal voor spot-cleaning, zoals het reinigen van bushokjes, vuilnisbakken etc. Bijzonder effectief in combinatie met het spoel- of sproeisysteem.

Gemeentetechniek

MIC 34 C met hydraulische sproeiarm

Optimaal systeem voor groenvoorzieningen in het stadscentrum. De sproeispuit is leverbaar met verschillende opzetstukken: sprinkler en puntstraal.

Vegen, maaien, ruimen. Het hele jaar door.

Veegmachines van Kärcher kunnen nog veel meer dan alleen professioneel vegen. Deze apparaatdragers, die geschikt zijn voor gebruik het hele jaar door, worden in nauwe samenspraak met berijders ontwikkeld. Dit vormt een goede basis voor de buitengewone prestaties en efficiency van deze machines voor de meest uiteenlopende toepassingen: van veegwerkzaamheden en plantsoenonderhoud tot en met onderhoud 's winters.


Gemeentetechniek

Maaien met opvangsysteem – uniek

Met weinig moeite omschakelen van vegen naar maaien. Eenvoudig het bezemsysteem verwisselen voor het maaiwerk. Het snoeiafval wordt uit de zuigmond verwijderd en in de afvalbak gedaan. De afvalbak wordt als grasopvangbak gebruikt.

Gemeentetechniek

Maaien met opvangsysteem –groot

Een nog grotere maaibreedte voor sneller werken op een groter oppervlak.

Gemeentetechniek

Maaien met opvangsysteem – gemiddeld

Voor grote oppervlakken, zoals parkeerterreinen, ook met zijuitwerpsysteem.

Gemeentetechniek

Gecombineerd sikkel-mulchmaaiwerk

Sikkelmaaiwerk met 3-messensysteem, uitworp aan achterzijde en hydraulische snijhoogte-instelling.

Gemeentetechniek

Klepelmaaier – groot

Grote prestaties dor hydraulische motor met axiale zuigers Standaard bekermes voor een zeer net snijresultaat. Ook voor hoog gras en wildgroei.

Gemeentetechniek

Heggenschaar – apparaatdrager op apparaatdrager

Op de uitvalarm kunnen verschillende aanbouwapparaten worden gemonteerd, zoals heggenschaar, klepelmaaier, takkenschaar.

Gemeentetechniek

Armklepelmaaier

Voor het opruimen van straatonkruid kan de armklepelmaaier aan weerszijden tot 3,5 m worden ingezet.

Gemeentetechniek

Klepelmaaier – compact

Grote prestaties dor hydraulische motor met axiale zuigers Ook voor hoog gras en wildgroei.

IJskoude profs tegen sneeuw en gladheid.

Al onze apparaatdragers voor gemeentediensten beschikken over vierwielaandrijving. Speciaal voor winteronderhoud en een betere grip op sneeuw en ijs beschikken de MIC 45 en MIC 84 over een automatische tractiecontrole. Er kunnen daardoor hun complete vermogen veilig toepassen. Samen met de hiervoor speciaal ontwikkelde, originele Kärcher aanbouwsets vormen ze een onverslaanbare combinatie.


Gemeentetechniek

Sneeuwfrees – in combinatie met strooimachine

100 cm brede sneeuwfrees met hydraulisch zwenkbare uitwerpgoot en hydraulisch instelbare uitwerpbreedte.

Gemeentetechniek

Silovulling

Strooimachine met de mogelijkheid tot vullen uit een strooizoutsilo. Deze vorm van vullen maakt een snelle inzetbaarheid mogelijk.

Gemeentetechniek

Strooimachine

Strooisysteem met inhoud van 600 l, wegafhankelijke besturing voor hoeveelheid en strooibreedte met start/stop-functie. RVS houder. 2-kamersysteem voor bijv. Zout en split, willekeurig schakelbaar en mengbaar.

Gemeentetechniek

Sneeuwfrees– zware uitvoering

Sneeuwfrees met werkbreedte van 1600 mm voor hoge en harde sneeuw. Vermogen traploos instelbaar van 0–120 l/min. Uitwerpgoot naar beide kanten zwenkbaar. Uitwerpbreedte tot 25 meter instelbaar.

Gemeentetechniek

Strooisystemen

Op de MIC 34 C kunnen desgewenst schijfstrooier of een zout- en zandstrooier worden gebruikt. Het strooigoed kan op de hydraulisch bediende laadbak worden geladen en in de zout- en zandstrooier worden gekiept.

  • Schijfstrooier: voor grote oppervlakken
  • Zout- en zandstrooier: voor trottoirs
Gemeentetechniek

Op chassis en aanhanger gemonteerde strooier

Verschillende strooiers van de eenvoudige aanhangerstrooier tot en met de chassisstrooier voor op de weg completeren het programma aanbouwapparaten voor winteronderhoud.

Gemeentetechniek

Sneeuwkettingen voor optimale grip

Sneeuwkettingen zorgen voor een betere tractie bij smalle banden. Hier op een MIC 34 C met varioschild (1,35 m), hydraulisch kiepbare laadbak en zout- en zandstrooier met hydraulische aandrijving en strooibreedte van 1 m.

Gemeentetechniek

Sneeuwploeg

Voor het ruimten van trottoirs of het verwijderen van sneeuw op parkeerplaatsen – met de Vario-sneeuwploeg kan de bestuurder individueel en flexibel inspelen op sneeuwhoeveelheden en lokale omstandigheden.

Oplossingen voor elke taak.

Speciale taken vereisen speciale uitrustingen. Samen met gespecialiseerde partners is Kärcher in staat om voor nagenoeg elke toepassing het juiste aanbouwapparaat te verzorgen. En ook als de verscheidenheid aan standaardapparaten geen oplossing bevat, zijn speciale ontwikkelingen altijd mogelijk.


Gemeentetechniek

Heftruckvork – MIC 84

Op de frontlader kan in plaats van een heftruckvork (draaglast max. 1000 kg) ook een schop worden aangebracht. Max. 1000 kg per schoplading.

Gemeentetechniek

Aanhangerkoppeling

Een aanhangerkoppeling maakt de MIC 45 tot een veelzijdige trekker.

Gemeentetechniek

Onkruidbezem

Zeer robuuste bezem om af te rekenen met onkruid langs de weg.

Gemeentetechniek

Frontlader met schop

De transportschop is ideaal voor het verplaatsen van materialen, zoals steen, zand, mulch, etc. Deze kan moeiteloos in minder dan 10 minuten op het voertuig worden gemonteerd resp. worden gedemonteerd. Hierbij is een belasting tot 650 kg per schoplading mogelijk.

Onze producten voor gemeentendiensten

Informatiemateriaal