Oplossingen voor de scheepvaartindustrie

schipyard

SCHEEPVAARTINDUSTRIE EN SCHEEPSWERVEN

Voor de scheepvaartindustrie biedt WOMA een grote verscheidenheid aan hogedruk- en ultrahogedrukpompen, pompeenheden en waterspuitgereedschappen voor het reinigen, strippen, snijden en scheiden. De hogedruktoepassingen zijn dus te vinden aan dek, onder het dek, aan de scheepszijde en ook in de haven.

lizard

Effectieve reiniging en lakverwijdering met hogedrukwater tot 3.000 bar.

Met een behandeling met water onder hoge druk kan u op een korte tijd hoge oppervlakteprestaties behalen en laat u oppervlakken er weer als nieuw uitzien. Tegelijkertijd wordt de ondergrond optimaal voorbereid. Volledig zonder chemische producten. Volledig zonder straalmiddelen. Oppervlaktereiniging en -renovatie in één stap en met minimale afvalverwijderingskosten. De traditionele zandstraalmethodes voor het reinigen van scheepsrompen zijn zeer vervuilend en milieubelastend. Om milieuredenen en vanwege de hoge afvalverwijderingskosten van het verontreinigde straalmateriaal wordt zandstralen wereldwijd steeds vaker vervangen door ultrahogedruk straaltechniek.

Hogedrukwaterstralen produceren slechts zeer lage stootkrachten. De lagen worden selectief verwijderd, zonder het basismateriaal aan te tasten. Ook schade aan constructies wordt geëlimineerd, net als de restanten van het straalmiddel. Daarentegen laat het zandstralen op het behandelde oppervlak resten achter die met het blote oog niet zichtbaar zijn, waardoor een defecte coating ontstaat.

Er worden geen gassen of slakken geproduceerd. Er worden geen chemische of straalmiddeladditieven gebruikt bij de toepassing, waardoor de hoeveelheid af te voeren materiaal tot een minimum wordt beperkt. Het resultaat is in alle gevallen overtuigend: een hoge reinigingskwaliteit, een hoge effectiviteit ook op moeilijk bereikbare plaatsen en een hoge mate van bescherming voor gebruiker en milieu.