Oplossingen voor de staalindustrie

steel

HYDROMECHANISCHE ONTKALKING VOOR EEN COMPROMISLOZE STAALKWALITEIT.

Het effectief verwijderen van kalkaanslag bij het warmwalsen van staal is van doorslaggevend belang voor de kwaliteit van het materiaal. Het is bewezen dat hydromechanische ontkalking de meest effectieve vorm is voor het verwijderen van kalkaanslag op het oppervlak.

steel2

Effectieve en economische ontkalkingsoplossingen

Bij de hydromechanische ontkalking werken koel-, breek- en verdampingseffecten op elkaar in en versterken elkaar. De kalkaanslag wordt door de hogedruk waterstraal afgebroken, de kalkaanslag krimpt door de spontane afkoeling, de plotselinge verdamping van het water heeft het effect van talloze kleine explosies en blaast de kalkaanslag af die vervolgens samen met het resterende water wordt weggespoeld. Vergeleken met een mechanische behandeling is ontkalken met water veruit de meest effectieve en economische methode.

WOMA is al tientallen jaren de betrouwbare partner van de staalindustrie en levert kant-en-klare systemen, ontkalkingscabines en accessoires op maat. De optimale oplossing is in elk geval afhankelijk van talrijke factoren. Er worden verschillende drukken en debieten gebruikt, afhankelijk van de staalkwaliteit, de processnelheid en de grootte. Bedrijfsdrukken van 80 tot 450 bar zijn gebruikelijk. Bij de ontkalking worden speciale ontkalkingsstralen gebruikt die op straalpijpen worden gemonteerd. WOMA-hogedrukplunjerpompen zijn voorbestemd om de hoge druk te produceren die nodig is voor de vereiste hoge debieten.