Hogedrukreiniger HD 9/18-4 ST

Met een werkdruk van 180 bar en een wateropbrengst van 900 l/u, is de configureerbare HD 9/18-4 ST is de all-round oplossing op het gebied van de stationaire koudwater hogedrukreinigers.

Terwijl veel uitrustingskenmerken van onze HD 9/18-4 ST koudwaterhogedrukreiniger vrij configureerbaar zijn, betekent een werkdruk van 180 bar en een debiet van minstens 900 l/u ook dat het de titel "allrounder" verdient voor verschillende toepassingsgebieden van de industrie tot de landbouw. Optionele functies zoals drukontlasting, droogloopbeveiliging en waterontharding kunnen ook worden geïntegreerd om de machine te beschermen. Voor hygiënisch gevoelige zones is er een variant met roestvrijstalen behuizing, terwijl zeer veeleisende reinigingswerkzaamheden het best kunnen worden uitgevoerd met de warmwateruitvoering en de optie om reinigingsmiddelen aan te zuigen. De recent ontwikkelde innovaties EASY!Force en EASY!Lock zijn altijd aan boord: Terwijl het EASY!Force hogedrukpistool gebruik maakt van de terugslagkracht van de hogedrukstraal om de houdkracht tot nul te reduceren, maken de EASY!Lock snelsluitingen een behandeling mogelijk die vijf keer sneller is dan bij conventionele schroefverbindingen, zonder verlies van stevigheid of lange levensduur. Een uitgebreid assortiment accessoires en extra details vervolledigen het uitgekiende concept van de HD 9/18-4 ST.

Kenmerken en voordelen
Aanpassing aan elke eis dankzij de mogelijkheid om achteraf aan te bouwen
 • De meeste functies en accessoires kunnen op ieder moment worden bijbesteld.
 • Eenvoudig Plug ’n’ Play-systeem bespaart montagekosten.
 • Bestaande producten aanpassen aan veranderende behoeften in plaats van nieuwe producten aanschaffen.
Vooral hete en effectieve reiniging dankzij de wateraanvoer van een hoge temperatuur
 • Bij het basismodel is al een watertemperatuur van 70 °C mogelijk.
 • Dankzij een geavanceerde drukpomp en hittebestendige dichtingen, kunnen er temperaturen worden behaald tot 85°C.
 • Eenvoudige voorschakeling van een HWE 860-heetwaterinstallatie is mogelijk
Individuele configureerbaarheid voor lagere investeringskosten
 • Niets betalen wat niet echt gebruikt wordt.
 • Gewoon een basistoestel kiezen en aanvullen met de gewenste functies.
 • Meer dan 50 toebehoren voor de perfecte inrichting van de aansluitpunten.
Lange levensduur garandeert een groot waardebehoud
 • Langzaam lopende 4-polige elektromotor
 • Sterke keramische zuigers.
 • Individueel instelbare uitschakeltijden beperken de bedrijfsduur
Specificaties

Technische gegevens

Stroomsoort (Ph/V/Hz) 3 / 400 / 50
Wateropbrengst (l/u) 460 - 900
Werkdruk (bar/MPa) 40 - 180 / 4 - 18
Max. druk (bar/MPa) 210 / 21
Temperatuur watertoevoer (°C) 70
Vermogen (kW) 6,4
Bescherming (A) 16
Aantal gebruikers 1
Draagbaarheid Stationair
Gewicht (met toebehoren) (kg) 62,5
Afmetingen (l x b x h) (cm/mm) 533 / 420 x 790

Inbegrepen bij levering

 • Hogedrukslang: 10 m, DN 8, 315 bar
 • Drievoudige sproeier (0°/25°/40°): handmatig
 • Anti-verdraaisysteem (AVS)
 • Roestvrij stalen spuitlans: 1050 mm
 • Voorbereid voor Servo Control

Uitvoering

 • Spuitpistool: Easy Press-hogedrukpistool
 • Spuitpistool met softgrip
Hogedrukreiniger HD 9/18-4 ST
Hogedrukreiniger HD 9/18-4 ST
Hogedrukreiniger HD 9/18-4 ST
Hogedrukreiniger HD 9/18-4 ST
Configureerbare componenten
Het frame en de cover zijn gemaakt uit poedergecoat staal en zijn hierdoor uiterst robuust.
De behuizing en het frame zijn gemaakt uit hoogwaardig roestvrij staal. Hierdoor is de machine bestand tegen corrosie en minder kwetsbaar voor desinfectiemiddelen. De onderdelen zijn daarom ideaal voor toepassingen in de voedingssector – overal waar hygiëne van groot belang is, waar krachtige desinfectie- of reinigingsmiddelen worden gebruikt of waar strenge regels gelden. Zelfs als de toestellen in kwestie zich in de directe lokatie van gebruik bevinden, kan de corrosie die te wijten is aan sterke aerosol-formatie worden voorkomen.
Nadat de timer-functie het toestel heeft uitgeschakeld, blijft het hogedrukapparaat nog steeds onder druk. De drukontlasting verlaagt de systeemdruk, waardoor de onderdelen die onder druk staan worden beschermd. Dit is vooral aan te raden wanneer er lange pauzes zitten tussen de aparte gebruiksintervallen.
Kalkvorming in het systeem kan op een betrouwbare manier worden voorkomen dankzij de constante inbreng van een waterontharder. Hierdoor kan schade veroorzaakt door kalkafzetting op de pomp en op andere belangrijke onderdelen effectief worden voorkomen. Dit is vooral aanbevolen bij hoge toevoertemperaturen en bij de ST-H versie.
De werktijd van de machine kan precies worden bepaald aan de hand van de bedrijfsurenteller. Ideaal bij een hoge gebruikersfrequentie – en voor de verbetering van de service-intervals.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. De toepassing in lage druk is zeer rendabel. Hierdoor zijn er geen extra reinigingsmeterpompen nodig. Er is slechts een minimale aerosol-formatie (nevel) tijdens het gebruik. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten die herhaaldelijk worden gebruikt door dezelfde personen en voor de reinigingstaken die kunnen worden uitgevoerd in lage druk.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. De toepassing in lage druk is zeer rendabel. Hierdoor zijn er geen extra reinigingsmeterpompen nodig. Er is slechts een minimale aerosol-formatie (nevel) tijdens het gebruik. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten die herhaaldelijk worden gebruikt door dezelfde personen en voor de reinigingstaken die kunnen worden uitgevoerd in lage druk. De variant met twee reinigingsmiddelen is bijvoorbeeld geschikt voor complexere reinigingstaken, ver verwijderde toevoerpunten of voor de reiniging van voertuigen.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. Het voordeel in vergelijking met de lage druk-variant ligt in het feit dat de sproeier niet moet worden vervangen om het reinigingsmiddel aan te brengen. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten met vaak wisselende gebruikers, aangezien het hier niet nodig is de sproeier te vervangen - waarvoor enige uitleg nodig is - , voor gebruik bij afstandsbedieningen met munten en voor reinigingstaken waarbij hoge druk nodig is.
Met deze voorbereiding hebt u controle over de inbreng van het reinigingsmiddel via de afstandsbediening direct aan het toevoerpunt. Het voordeel in vergelijking met de lage druk-variant ligt in het feit dat de sproeier niet moet worden vervangen om het reinigingsmiddel aan te brengen. De "voorbereiding voor afstandsbediening" wordt vooral aangeraden voor toevoerpunten met vaak wisselende gebruikers, aangezien het hier niet nodig is de sproeier te vervangen - waarvoor enige uitleg nodig is - , voor gebruik bij afstandsbedieningen met munten en voor reinigingstaken waarbij hoge druk nodig is. De variant met twee reinigingsmiddelen is bijvoorbeeld geschikt voor complexere reinigingstaken, ver verwijderde toevoerpunten of voor de reiniging van voertuigen.
Toebehoren
Reinigingsmiddel