Stoomreinigers winnen van huishoudelijke schoonmaakmiddelen

De beste manier om bacteriën en virussen te bestrijden is ook de simpelste: hete stoom. Stoomreinigers vormen een beter alternatief dan chemische schoonmaakproducten om uw huis en bureau te reinigen tijdens de COVID-19 uitbraak. Kärcher heeft gecertificeerde stoomreinigers waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze 99,999% van het virus verwijderen. De Kärcher stoomreinigers zijn ecologischer, efficiënter én gebruiksvriendelijker dan het gebruik van verschillende huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Getest met resultaat!


Naar aanleiding van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus onderzochten we of onze Kärcher stoomreinigers geschikt zijn om oppervlaktes te ontsmetten. In een onafhankelijk laboratorium is een testvirus, vergelijkbaar met SARS-CoV-2, op een harde oppervlakte verspreid. Nadien reinigden we dit gebied met een stoomreiniger en de bijpassende microvezeldoek. Het resultaat: Een vermindering van 99,999% van de virussen als er bij maximale stoomdruk 30 seconden op hetzelfde oppervlak is gereinigd.


Kärcher heeft zowel stoomreinigers voor thuisgebruik als apparaten voor professioneel gebruik getest. Uit resultaten bleek dat er geen verschil is bij het opwekken van de stoom in een ketel of een doorstroomketel. Beide technieken bereikten een vergelijkbaar resultaat in het laboratorium. Stoomreinigers kunnen dus worden ingezet om bacteriën en virussen te bestrijden.

Reinig correct 

Het is belangrijk om te onderstrepen dat onze stoomreinigers efficiënt het virus reinigen als u de spuitmond van de stoomreiniger dicht tegen het oppervlak houdt. Het punt dat u schoonmaakt moet u 30 seconden lang reinigen op maximale stoomstand. Na het gebruik van de stoomreiniger is het belangrijk om de gebruikte microvezeldoek te wassen in de wasmachine op 60 °C in een standaard wasprogramma. Stoomreinigers en stoomzuigers kunnen zowel professioneel worden ingezet als voor privégebruik.

Meer voordelen dan schoonmaakproducten

Duurzaamheid zit in ons DNA. Kärcher stoomreinigers zijn ecologischer, efficiënter én gebruiksvriendelijker als ze worden vergeleken met huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals chloor, alcoholazijn of andere soorten ontsmettingsmiddelen. Deze machines kunnen dus een waardevolle bijdrage aan de algemene hygiëne leveren, zowel thuis als voor commercieel, industrieel of professioneel gebruik.

Zonder gebruik te maken van chemische reinigingsproducten zijn de stoomreinigers van Kärcher de perfecte én ecologische oplossing in de strijd tegen bacteriën en virussen, in deze uitbraak van COVID-19.

Voordelen stoomreiniger | Kärcher

Geen chemische producten

U kunt Kärcher stoomreinigers bijna onbeperkt gebruiken, omdat er enkel elektriciteit en water nodig is. Onze machines hebben geen desinfecteermiddelen nodig, dus vervuilt u het afvoerwater niet met chemische stoffen en blijven deze stoffen beschikbaar voor de medische sector.

Voordelen stoomreiniger | Kärcher

Efficiënt watergebruik

Reinigen met stoom verbruikt tot 80% minder water dan andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Onze Kärcher stoomreinigers zetten 1 liter water om in 1700 liter stoom, genoeg om een woning van ongeveer 60 m² tot in de puntjes mooi te maken.

Voordelen stoomreiniger | Kärcher

Vrij van allergenen

Kärcher stoomreinigers werken zonder chemische producten, waardoor hun gebruik zacht is voor de luchtwegen. Het zorgt voor een goed binnenklimaat waardoor potentiële allergische reacties worden vermeden.

Voordelen stoomreiniger | Kärcher

Recyclebaar

Net als alle andere apparaten van Kärcher zijn ook de stoomreinigers aan het einde van de levensduur voor meer dan 90% recyclebaar.

Ontdek meer over