Operation Clean Sweep

Houd kunststofgranulaat uit het milieu! Voorkom het verlies van kunststofgranulaat in het milieu door bewustmaking, delen van best practises en het verstrekken van advies.

Automobile
OCS logo

Waar staat Operation Clean Sweep voor?

 

Er is een groeiende bezorgdheid over de aanwezigheid van kunststoffen in het milieu. Plastic afval kan terechtkomen in de bodem, waterwegen en uiteindelijk in de oceaan, waardoor het bijdraagt tot de wereldwijde vervuiling. Het merendeel van de plasticvervuiling wordt veroorzaakt door verkeerd afvalbeheer.

Een deel van dit zwerfvuil bestaat uit kunststofgranulaat dat bestemd is om tot plastic producten te worden verwerkt. Terwijl de consumenten verantwoordelijk zijn voor de correcte verwijdering van gebruikte producten, moet de kunststoffenindustrie van haar kant zorgen voor de insluiting van de producten die zij verwerkt, namelijk kunststofgranulaat of poeders. Operation Clean Sweep® (OCS) heeft als doel dat er geen enkele korrel meer in het milieu belandt.

OCS biedt oplossingen om te voorkomen dat kunststofgranulaat in het milieu terechtkomt. Door de Europese OCS-verbintenis te ondertekenen, erkent elk kunststofverwerkend bedrijf het belang van het voorkomen van lozingen in het milieu en verbindt het zich tot de volgende zes acties:

 

  1. Het verbeteren van de werkterreinen om het morsen van granulaat te voorkomen, aan te pakken.
  2. Opstellen en publiceren interne procedures om het doel van een milieu zonder granulaat te verwezenlijken.
  3. Trainingen te verzorgen en werknemers verantwoordelijk te houden voor het voorkomen, opvangen, opruimen en verwijderen van gemorst materiaal.
  4. Regelmatige controle. 
  5. Alle geldende regionale en nationale voorschriften voor de beheersing van kunststofgranulaat na te leven.
  6. Partners (contractanten, vervoerders enz.) aan te moedigen dezelfde doelen na te streven. 
granulaatkorrels

Kärcher heeft de oplossingen om te voorkomen dat kunststofgranulaat in het milieu terecht komt.

Van bladblazers voor het gericht verplaatsen van moeilijk bereikbaar kunstofgranulaat tot compacte draadloze stofzuigers voor spotcleaning. Kärcher heeft de juiste oplossingen voor alle binnen- en buitentoepassingen om pellet loss te voorkomen.

Kärcher en duurzaamheid

Het concept van duurzaamheid is diep verankerd in het familiebedrijf van Kärcher. We nemen verantwoordelijkheid voor het milieu, onze producten, de toeleveringsketen, het bedrijf, de samenleving en onze medewerkers. We geloven dat we op deze manier een verschil kunnen maken voor onze samenleving. Be the difference!

Meer over duurzaamheid bij Kärcher

Vindt hier het juiste product voor de juiste oplossing.

Buitentoepassingen

Binnentoepassingen

Meer weten? Contacteer ons via onderstaand formulier.

      * Verplicht veld