Hogedrukreinigers

Herinner je nog dat gevoel dat je had toen je auto nieuw was en je oprit net aangelegd was? Toen je tuinmeubelen voor het eerst het daglicht zagen en je muren nog mosvrij waren? Dat was een echt WOW-moment! Maar hey, stof, vuil en ongecontroleerde groei zijn geen partij voor je Kärcher hogedrukreiniger. De WOW is er nog steeds. Krijg het gewoon terug! Jij en je Kärcher - bestrijd vuil met een serieuze kracht en beleef er plezier aan. Verander een vuile klus in puur plezier. Bring back the WOW!

Smart Control: de eerste hogedrukreiniger ooit met Bluetooth verbinding.

Reinig als een expert met de applicatiehulp

Verbind de Smart Control hogedrukreiniger eenvoudig met de Kärcher Home & Garden-app op de smartphone - en het schoonmaken wordt nu al eenvoudiger en efficiënter. De applicatiehulp in de app geeft praktische tips en tricks bij veel schoonmaaksituaties, zoals het optimale drukniveau voor het te reinigen object.

Persoon die de Kärcher Home & Garden applicatie gebruikt

Boost Modus

De Smart Control-apparaten hebben een Boost-modus voor extra vermogen. Opdat nog hardnekkiger vuil geen probleem meer is, wordt gedurende 30 seconden meer druk uitgeoefend. De Boost-modus kan worden geactiveerd via het spuitpistool of de app.

Persoon die muur schoonmaakt in boost-modus

Alles wat je nodig hebt

Met slimme uitrustingsdetails, zoals het Smart Control-spuitpistool, de 3-in-1 Multi Jet-spuitlans en het Plug ’n’ Clean-reinigingsmiddelensysteem, gaat u elke reinigingsuitdaging aan.

Persoon die een Kärcher hogedrukreiniger gebruikt

Het Smart Control spuitpistool

 • Door de 3-in-1 Multi Jet lans te draaien, kunnen direct verschillende spuittypes worden gekozen – zodat u kan blijven werken zonder van spuitlans te moeten wisselen.

 • Op de 3-in-1 Multi Jet spuitlans wordt aan de hand van symbolen weergegeven welke drukinstelling het meest geschikt is voor een specifieke toepassing.

 • De drukniveaus BOOST, HARD, MEDIUM en SOFT kunnen gemakkelijk worden geselecteerd aan de hand van de  +/– knoppen op het spuitpistool of via de Kärcher H&G app.

 • Zo kan u ook de reinigingsmiddelenstand MIX kiezen op het spuitpistool en regelen via de +/– knoppen of via de app.

 • Het duidelijke LCD-display op het spuitpistool toont op elk moment het geselecteerde drukniveau, zodat u altijd de volledige contole behoudt.
 • icon_arrow


  Power Control hogedrukreiniger Kärhcer

  De Power Control range

  De 'kleinere' broer van de Smart Control toestellen is het Power Control assortiment. Deze toestellen beschikken over dezelfde functionaliteiten van de Smart Control hogedrukreinigers, behalve de Boost modus én de bluetooth connectie tussen toestel & spuitpistool. Dat wil zeggen dat je ook de Power Control toestellen kan koppelen met de H&G applicatie! 

  Vol vermogen, slimme tips en krachtige accessoires: zoals het Power Control-spuitpistool, dat de ingestelde druk direct op het display laat zien en makkelijk kan worden omgeschakeld van drukmodus naar detergentmodus. Of de Home & Garden-app die laat zien hoe je je hogedrukreiniger het best gebruikt. Verder zijn deze toestellen uitgerust met het Plug 'n' Clean-detergentsysteem voor het snel wisselen van het reinigingsmiddel, de hoogwaardige aluminium telescopische handgreep voor aangenaam transport en ruimtebesparende opslag en het Quick Connect-systeem voor eenvoudige aansluiting.

  4 krachtige types hogedrukreinigers

  Als het om reiniging en onderhoud gaat, kunt u altijd op onze hogedrukreinigers vertrouwen. Maar dat is niet alles wat ze te bieden hebben. Een uitzonderlijk compact ontwerp? Of een lichtgewicht, comfortabel, draagbaar en snoerloos ontwerp? Elk assortiment heeft zijn eigen sterke punten. Perfect afgestemd op individuele eisen.

  Persoon die de Home & Garden-app gebruikt

  Smart Control

  Deze hightech hogedrukreinigers kunnen alles aan. Met de geïntegreerde Home & Garden-app, Bluetooth en slimme uitrustingsdetails, zoals het Smart Control-spuitpistool en de 3-in-1 multi-jet spuitlans.

  Kärcher Power Control hogedrukreiniger

  Power Control

  Effectief reinigen was nog nooit zo eenvoudig dankzij de Power Control hogedrukreinigers. Een goede dosis power, de ondersteuning van de Home & Garden-app en krachtige onderdelen zoals het Power Control-spuitpistool met display of de Vario Power-spuitlans, maken deze toestellen geschikt voor elke klus.

  Kärcher Compact hogedrukreiniger

  Compact

  Wie op zoek is naar draagbaarheid en een compact ontwerp, vindt hier de perfecte helper. Minimale benodigde ruimte, gemakkelijk op te bergen en altijd snel aan de slag. Met slimme, geïntegreerde slangopbergruimte.

  Kärcher draadloze hogedrukreiniger

  Battery

  Voor kleinere schoonmaaktaken waar geen stopcontact in de buurt is. Snoerloos, handig, mobiel en flexibel. En met behoorlijk wat vermogen wanneer je het nodig hebt.

  Vermogensklassen

  De vermogensklasse van een hogedrukreiniger is bepalend voor de prestaties en zodoende voor de benodigde reinigingstijd. Dit betekent dat het schoonmaken veel gemakkelijker wordt met het juiste apparaat. Bovendien hebben de verschillende vermogensklassen hun eigen technische eigenschappen die optimaal zijn afgestemd op wat u wilt reinigen, zodat het werk nog aangenamer en effectiever wordt.


  Toestellen

  Werkdruk (bar)
  Oppervlakteprestatie (m²/u)
  Toepassingsvelden
  • Producten vergelijken
  • |
  0 Producten

  De Home & Garden Applicatie

  Wat heb je aan kracht als het niet slim is? Helemaal niets! Daarom zijn de apparaten van de Smart Control-serie niet alleen erg krachtig, maar bieden ze ook een enorme hoeveelheid Kärcher-expertise. Via Bluetooth verbind je jouw Smart Control hogedrukreiniger eenvoudig met je smartphone middels de Home & Garden app. En met tips van onze experts kun je de WOW-effect terugbrengen naar dingen die je zelden schoonmaakt of die je voor het eerst schoonmaakt - net als een expert.

  Je hogedrukreiniger verbinden met de Home & Garden App of het pistool

  De nieuwe Power en Smart Control hogedrukreinigers kan je verbinden met de Kärcher Home & Garden-app op je smartphone. Zo geeft de app je praktische tips en tricks bij de eerste ingebruikname en bij veel schoonmaaksituaties, zoals het optimale drukniveau voor het te reinigen object. Meer info over de app kan je hier vinden.

  Heeft u problemen met de koppeling tussen het Smart Control of Full Control Plus Pistool en de hogedrukreiniger? Bekijk dan snel hier onze video!


  Toepassingsmogelijkheden van hogedrukreinigers

  Hogedrukreinigers zijn veelzijdige apparaten die zeer eenvoudig in gebruik zijn. Sluit de hogedrukreiniger aan op de waterleiding en een stopcontact, draai de kraan open, zet de hogedrukreiniger aan en u kunt aan de slag. Met de juiste speciale toebehoren wordt de hogedrukreiniger een waar multitalent. Natstralen, riolen, terrassen of dakgoten reinigen - de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Houd er rekening mee dat de impact van de hogedrukstraal dicht bij de sproeier het grootst is. Erg hardnekkige vervuiling kunt u daarom het beste reinigen met de sproeier kort op het oppervlak. Bij lichtere vervuiling of kwetsbare oppervlakken kan de sproeier verder van het oppervlak worden gehouden. Hieronder ziet u enkele voorbeelden uit de praktijk van hoe u de beste resultaten bereikt met uw hogedrukreiniger.

   

  Toepassingen Kärcher hogedrukreiniger

  Voor elke klus de juiste hogedrukreiniger!

  Hogedrukreinigers zijn perfect voor de volgende reinigingstaken in huis en tuin:

  • Fietsen
  • Tuingereedschap
  • Tuin-, terras- of balkonmeubelen
  • Hekken, paden en tegels
  • Motoren en scooters
  • Kleine auto's
  • Trappen en opstapjes in de tuin
  • Grotere auto's en busjes
  • Tuinmuren en schuttingen
  • Caravans en terreinwagens
  • Zwembaden en grote terrasoppervlakken
  • Gevels en alles om het huis

   

   

  Enkele toepassingsvoorbeelden:

  Vuilfrees Kärcher

  Met mos bedekte tegels

  Mos ligt niet alleen als een dikke laag op de tegels, maar het zit ook in de voegen en poriën van stenen. Daarom wordt de vuilfrees gebruikt voor het verwijderen van mos en groene aanslag. De vuilfrees genereert een roterende straal: de reinigingskracht van een geconcentreerde puntstraal wordt zo gecombineerd met de reinigingskracht over een groot oppervlak van een vlakstraal. Houd de hogedrukstraal bijna verticaal op het oppervlak en ga langzaam op een afstand van circa 20 tot 30 cm van de ene kant van de tegels met mos naar de andere kant.

  Speciale accessoires en detergenten van Kärcher

  Voertuigen

  De speciale toebehoren en reinigingsmiddelen van Kärcher staan garant voor een grondige en behoedzame reiniging van voertuigen. Ze zorgen ervoor dat uw in auto een paar stappen weer glimt als nieuw en lang goed verzorgd blijft. Spuit eerst de zwaarste vervuiling weg met de hogedrukstraal, spuit daarna Kärcher insectenverwijderaar op de grille, bumper en voorruit. Spuit vervolgens Kärcher velgenreiniger op de velgen. Breng daarna Kärcher autoshampoo aan op het voertuig met behulp van de reinigingsmiddelfunctie of met de speciale Foam Jet. Laat het reinigingsmiddel kort inwerken. Reinig het voertuig vervolgens met de Power Brush van onder naar boven om de werking van het reinigingsmiddel optimaal te benutten.

  Oppervlaktereiniger T-Racer

  Terrassen

  Onze oppervlaktereiniger, de T-Racer, zorgt voor een optimale en toch behoedzame reiniging van grote oppervlakken. De innovatieve combinatie van in hoogte verstelbare propellors met twee hogedruksproeiers creëert een hovercrafteffect waardoor de T-Racer boven de grond zweeft. Een ingebouwd rooster beschermt de propellers en de hogedruksproeiers tegen beschadiging door steentjes en ander materiaal. De hogere reinigingskracht resulteert in een gelijkmatiger reinigingsresultaat. De behuizing laat geen druppeltje spatwater door en beschermt u en de wanden tegen opspattend water.

  Vario-Power en multipower spuitlans

  Tuingereedschap

  Nooit meer schrobben! Planten- en bloemenpotten, spades, schoffels, harken, kruiwagens en nog veel meer kunt u met de Kärcher hogedrukreiniger in een handomdraai uiterst efficiënt schoonmaken en bevrijden van vuil en aarde. Met name de Vario-Power en de Multi-Power-Jet spuitlans zijn hiervoor zeer geschikt. Tuinieren wordt zo twee keer zo leuk.

  Accessoires voor hogedrukreinigers

  Tuinmeubelen

  Lelijke vlekken op tuinmeubilair, bijvoorbeeld door luchtvervuiling of van de afgelopen winter, gaat u te lijf met de juiste Kärcher accessoires voor tuinreiniging. Bij sterke vervuiling adviseren we de Kärcher wasborstel in combinatie met Kärcher reinigingsmiddelen.

  Kärcher borstel

  Jaloezieën

  Laat de jaloezieën helemaal neer voordat u begint met schoonmaken. Daarna stelt u de spuitlans in op lage druk en brengt u reinigingsmiddel aan. Begin onder aan de jaloezie. Laat het reinigingsmiddel enkele minuten inwerken zodat het vuil goed kan oplossen. Verwijder het opgeloste vuil eerst met de wasborstel en vervolgens met de hogedrukstraal.

  Voordelen

  Hoe werkt een hogedrukreiniger?

  In een normale waterleiding is de druk ongeveer 4 bar. Van de kraan stroomt het water via de tuinslang naar de hogedrukreiniger. In de hogedrukreiniger produceert de hogedrukpomp een waterdruk van tot 160 bar. Het water wordt dan door een kleine hogedruksproeier gespoten als een geconcentreerde straal met een hoge reinigende werking.

   

  Waterbesparing_hogedrukreiniger(2)

  Goed voor het milieu en uw portemonnee

  Voor hogedrukreinigers van de klasse K 4 – K 7 kan ook geschikt regen- of putwater worden gebruikt. Hiervoor zuigen de apparaten het water op uit een waterreservoir, bijvoorbeeld een regenton of waterput. Zo bespaart u kostbaar drinkwater en ontziet u het milieu. Nog een voordeel: bent u niet gebonden aan de waterleiding zodat u flexibeler kunt werken met een grotere actieradius.

   

   

   

  Brauchwasser

  Kärcher maakt het verschil

  Kärcher heeft de hogedrukreiniger uitgevonden en steeds verder ontwikkeld. In 1950 bouwde Kärcher de eerste Europese heetwater hogedrukreiniger voor professionele reiniging. In 1984 bracht Kärcher de eerste draagbare hogedrukreiniger HD 555 voor huishoudelijk gebruik op de markt: een doorbraak op schoonmaakgebied.
  Als uitvinder van hogedrukreiniging beschikt Kärcher over unieke vakkennis die geen andere marktpartij in deze breedte en diepte kan bieden. Door regelmatig marktonderzoek houden we ons zeer precies op de hoogte van de wensen en behoeften van onze klanten. De verworven inzichten zijn van groot belang voor de productontwikkeling. 

   

  Uiterst efficiënt - tijdsbesparing van 50%

  De gepatenteerde Kärcher sproeiertechnologie en de ideale afstemming op de individuele modellen maken het mogelijk. In vergelijkingstests onderscheiden Kärcher hogedrukreinigers zich door de goede vuilverwijdering en efficiënte reiniging.

   

  Geperfectioneerd voor optimale efficiëntie

  Al meer dan 60 jaar werkt Kärcher aan de perfectionering van de hogedrukreiniging en doet steeds van zich spreken met indrukwekkende innovaties. Deze inventieve geest heeft meer dan 1300 patenten en gebruiksmodellen opgeleverd en Kärcher wereldwijd de nummer 1 gemaakt. Centraal staan hierbij altijd de behoeften van de klant.

   

  Bijzonder krachtig

  De roterende hogedrukstraal combineert de kracht van een puntstraal met de reinigingskracht over een groot oppervlak van een vlakstraal. Door de gepatenteerde Kärcher sproeiertechnologie domineert de Kärcher vuilfrees in vergelijkingstests. Dankzij het hoge reinigende vermogen kunt u snel en efficiënt schoonmaken.

  Samengevat: Dit betekent dat het schoonmaken wel twee keer zo snel gaat en u dus tot 50% kunt besparen op energie en water. Aanzienlijke voordelen die wetenschappelijk zijn bevestigd door het gerenommeerde onafhankelijke Fraunhofer Institut.

  Kärcher vuilfrees hogedrukreiniger

  Toebehoren en reinigingsmiddelen

  Het komt op het totale pakket aan. Met de juiste combinatie van apparaat, toebehoren en reinigingsmiddelen is zelfs het hardnekkigste vuil kansloos. Met de juiste toebehoren krijgt u meer mogelijkheden en kunt u nog doeltreffender, sneller en comfortabeler reinigen.


  Toebehoren

  Kärcher biedt een zeer breed spectrum aan toebehoren. Zo hebben wij voor elk schoonmaakprobleem een oplossing. Met ons eenvoudige bajonetsysteem sluit u onze toebehoren eenvoudig aan op elke hogedrukreiniger.

  Toebehoren zoeken
  Detergenten Kärcher hogedrukreiniger  Reinigingsmiddelen

  De nieuwe generatie Kärcher reinigingsmiddelen beschikt over een uniek 3-in-1 werkingsprincipe. Naast een perfecte reiniging bieden deze nieuwe veelzijdige reinigingsmiddelen verzorging en bescherming. Door het gebruik van hernieuwbare en natuurlijke hulpbronnen legt Kärcher nog meer nadruk op duurzaamheid.

  Reinigingsmiddelen zoeken

  Brochure