Mobiel, milieuvriendelijk, doeltreffend: onkruidverwijdering met warm water

Met de Kärcher onkruidverwijderaar en een warmwater hogedrukreiniger, kan u komaf maken met onkruid zonder onkruidverdelgers te gebruiken. Enkel met warm water. En hierdoor zonder schade te berokkenen aan het milieu en de ondergrond.

WRS_200_WR_20_header

Omdat u onkruid voor altijd wil verwijderen

Wat is onkruid?
In tegenstelling tot gekweekte en sierplanten, zijn onkruiden planten die op natuurlijke wijze groeien, zonder enige menselijke tussenkomst.

Waarom wordt onkruid verwijderd?
Er zijn een hoop goede redenen om onkruid te verwijderen. In de landbouw wordt onkruid verwijderd om de gewassen te beschermen. In dorpen en steden, om openbare plaatsen proper en netjes te houden en om schade aan wegen, open ruimtes en gebouwen te voorkomen. Veel onkruid kan zich heel snel verspreiden en/of ernstige schade berokkenen met hun wortels. Zij hebben ook een negatieve invloed op de gewenste esthetiek.

Weed control information image en

Overspoeld met onkruid? Niet met warm water.

Het principe van de thermische onkruidbestrijding is gebaseerd op een fundamentele biochemische regel: de meeste eiwitten denatureren vanaf een temperatuur van ongeveer 42°C.

Dit betekent dat de proteïnes wijzigen, uit elkaar vallen en niet langer hun functies kunnen vervullen. U kan de benodigde hitte op verschillende manieren opwekken en toepassen: direct als een vlam of indirect via warmtestraling, als heet water of stoom. Heet water is de enige methode zonder chemicaliën die ook de wortels kan bereiken.

Zelfs als de wortels niet onmiddellijk en volledig zijn vernietigd, verzwakt het onkruid verder met elke volgende heetwatertoepassing. Als u vanaf het begin regelmatig warm water toepast, wordt de hergroei belemmerd en zal de vereiste toepassingsfrequentie zelfs in het tweede jaar aanzienlijk afnemen. Als vuistregel geldt dat drie tot vier behandelingen per jaar voldoende zijn.

Het kan ook zonder herbicides

Om mens en milieu te beschermen is het gebruik van herbicides voor onkruidbestrijding streng gereglementeerd of zelfs verboden, met name in openbare ruimtes. Met onze warmwatermethode heeft u een milieuvriendelijk en uiterst effectief alternatief. Het warme water vernietigt het onkruid door tot aan de wortel door te dringen en de plantaardige eiwitten te denatureren door de plotse stijging van de temperatuur, waardoor het onkruid permanent wordt beschadigd en gedood.

Hoe heter, hoe beter

Heet water kan een optimale penetratie bereiken helemaal tot aan de wortels van de plant. De watertemperatuur is hier van doorslaggevend belang: nét onder de stoomdrempel is ideaal. De Kärcher HDS-machines leveren heet water aan constant hoge temperaturen tot 98°C – ideaal voor de onkruidverwijdering met heet water. En ze zijn bovendien zeer energiezuinig, dankzij de zeer effectieve brander. 

Geen gevaar, geen schade

In tegenstelling tot mechanische methodes, bestaat er bij heet water geen gevaar voor beschadiging of vernieling van de oppervlakken. De lage werkdruk (minder dan 1 bar) garandeert een zachte behandeling en is daardoor geschikt voor elk oppervlak. Bovendien bestaat er geen risico op brand zoals bij de methode met vlammen. 

Universele systeemoplossing

Met het Kärcher systeem, profiteert u van de oplossingsexpertise van de wereldleider op het gebied van reinigingstechnologie, zodat u kunt genieten van de allerbeste kwaliteit - en niet alleen bij de onkruidverwijdering met heet water, maar op alle gebieden van de professionele reiniging, zowel binnen als buitenshuis. Alles uit één hand.  

Flexibeler dan eender welk onkruid

Met een warmwater hogedrukreiniger en een onkruidverwijderaar WR 10, WR 20, WR 50 of WR 100, kan u haast overal onkruid verwijderen, ook op moeilijk bereikbare plaatsen waar andere methodes niet kunnen worden gebruikt. En met de HDS trailers, kan u onkruid verwijderen met behulp van heet water, volledig onafhankelijk van een stroomvoorziening en een wateraansluiting.

Wij zijn altijd blij dat we u kunnen helpen

Met ons uitgebreide wereldwijde Kärcher verkoop- en servicenetwerk zijn we nooit ver weg en staan we altijd klaar om u snel te helpen. Wij adviseren u ook graag ter plaatse.

-

  -

Weed control vorher Löwenzahn

Voor de toepassing met heet water

Sterke groei met gras, mos en paardenbloemen tussen de kasseien.

Weed control Nachher Löwenzahn

Na de toepassing met heet water

Één week na de behandeling met heet water, is het onkruid dood en is het gras grotendeels weggesleten door het weer. 

weed control vorher wand

Voor de toepassing met heet water

Paardenbloemen die onderaan een betonnen muur groeien. 

weed control nachher wand

Na de toepassing met heet water

Na een week zijn de kopjes van de paardenbloemen merkbaar verslapt.
Voorlopig zal hier geen onkruid meer groeien.

Tip: Op het juiste moment uitvoeren

Het beste moment om onkruid te verwijderen is de namiddag. De hoeveelheid water die door planten wordt opgeslagen, varieert naar gelang het moment van de dag. Het is ook het beste om te beginnen met de eerste warmwatertoepassing kort nadat het onkruid in het voorjaar is gekiemd. Naarmate planten ouder worden, worden ze beter bestand tegen warm water. 

Tip: Afstand tussen de sproeierbar en het oppervlak

De ideale afstand tussen de sproeierbar van de Kärcher onkruidverwijderaar en het oppervlak is tussen de 5 en de 15 centimeter. Binnen dit bereik kunt u comfortabel werken zonder dat de onkruidverwijderaar de grond raakt. Het betekent ook dat het water een minimaal temperatuurverlies lijdt als het naar het oppervlak wordt geleid.

Heeft u interesse in een demonstratie?

Effectief en efficiënt, veilig en handig

Onze decennialange ervaring en expertise in de ontwikkeling en productie van hogedruktechnologie met hoogwaardige, duurzame componenten staan nu voor u ter beschikking in onze systemen voor mobiele onkruidverwijdering met warm water.

Onkruid systematisch verwijderen

Het verwijderen van onkruid met behulp van warm water is effectief en milieuvriendelijk. Als u deze methode gebruikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gebruikte onderdelen volledig compatibel zijn met elkaar. Voor onkruidverwijdering met onze nieuwe onkruidverwijderaars kunt u veel van de Kärcher HDS-machines gebruiken. Het Kärcher-systeem garandeert een optimale effectiviteit en efficiëntie - altijd.

Weed_control_Header

De voordelen voor u: het Kärcher Systeem

 • De Kärcher HDS warmwater hogedrukreinigers kunnen de watertemperaturen die nodig zijn voor de onkruidverwijdering dichtbij de stoomdrempel opwekken.
 • Onze gepatenteerde brandertechnologie garandeert  constant stabiele temperaturen tot 98°C.
 • De geoptimaliseerde wateropbrengst van de onkruidverwijderaars zorgt voor een ideale penetratie.
 • Het compacte design en het lage gewicht van de onkruidverwijderaars maken u het werk gemakkelijk. U kan langer doorwerken zonder dat u een pauze nodig hebt. 
 • U hebt een krachtig, professioneel systeem in handen dat u ook voor andere taken kan gebruiken, zoals reinigen of sproeien.

Uitgerust voor elke toepassing

Voor de onkruidverwijdering met de nieuwe onkruidverwijderaars kunt u veel van de Kärcher HDS-machines gebruiken. Afhankelijk van de uitvoering van de machine, hebt u verschillende sproeierinzetten nodig om de ideale waterhoeveelheid en watertoevoer te garanderen en hierdoor dus ook constant hoge temperaturen. 

Compatibele machines

Uitstekende mobiliteit en betrouwbaarheid op de weg

Onze HDS trailers zijn ideaal voor de onkruidverwijdering. Één van de redenen hiervoor is de grote watertank waardoor u onafhankelijk kunt werken. Configureer eenvoudigweg de bevestigingskit “onkruid-optie” die de temperatuurschommelingen beperkt, en u bent klaar om eraan te beginnen.

Voordelen in één oogopslag

 • Kan onafhankelijk worden gebruikt, zonder stroom- of watervoorziening.
 • Ook beschikbaar in een stationaire skid- of cab-versie.
 • Doeltreffende onkruidverwijdering en krachtige hogedrukreiniging met warm water in één enkele machine.
 • Duurzame industriële technologie voor een zwaar, dagelijks gebruik.
 • Beproefde Kärcher brandertechnologie met geïntegreerde warmtewisselaar voor een maximaal rendement.
 • De optionele bediening met twee spuitlansen zorgt voor een maximale efficiëntie en maakt het mogelijk om het prestatievermogen ten volle te benutten.
Trailer HDS 10/20-4 M
WRS 200

Veelzijdigheid in alle seizoenen

Onkruidverwijdering is een seizoensgebonden aangelegenheid, dus het is goed om te weten dat u uw apparatuur ook voor veel andere activiteiten kunt gebruiken. De WRS 200, gemonteerd op een Kärcher werktuigdrager heeft geen externe stroom- of watervoorziening nodig. Dit betekent dat u hem ook in afgelegen gebieden kunt gebruiken.

Bediening: eenvoudig. Logisch. Veilig.

Een perfect bedieningsconcept moet zo eenvoudig mogelijk zijn en zo logisch dat bedieningsfouten en risico's voor de gebruiker van meet af aan kunnen worden uitgesloten. Daarom hebben we de bedienings- en onderhoudselementen op het WRS van elkaar gescheiden. Aan de linkerkant van de machine vindt u alles wat u nodig hebt voor onderhoud en service. Aan de rechterkant vindt u de bedieningselementen voor de temperatuurregeling en de drukregeling en de schakelaar voor de brander. De bediener kan deze functies altijd veilig vanaf de weg of de stoep bedienen. In de cabine maakt ons geavanceerde EASY-bedieningssysteem een apart display overbodig. Alle benodigde informatie bevindt zich dus in het directe gezichtsveld van de bestuurder.